spora yeni başladım sormam gereken bir kaç soru var

merhaba herkese öncelikle boyum 1.81 kilom 74.1 kilom boyuma göre ideal fakat göbeğim var :( spor salonuna 4 aylık kayıt yaptırdım ve arttırmayıda düşünüyorum daha 1 hafta tam dolmadı ve hocam bana ilk ayım olduğu için 1 gün kardiyo 1 gün ağırlık antrenmanı dedi sizce doğrumu ? ve göbeğimden kurtulmak istiyorum çok yağlıyım eğer program yanlışsa doğru bir program için ne yapmam lazım

Eger kaldirabilirim dersen agirlik antrenmanindan hemen sonra cardiyo yap hem kan akisin hizlanir hemde surekli spor salonunda olmamis olursun

Eger kaldirabilirim dersen agirlik antrenmanindan hemen sonra cardiyo yap hem kan akisin hizlanir hemde surekli spor salonunda olmamis olursun
Antreman oncesi 100 gr yulaf 50 gr yogurt 1 adet orta boy muz karistirip yesem 1 saat oncesinden tuketsem.
Yaklasik 45 dakika antreman suruyor 15 dakika kardiyo yapsam sorun yasamam zannedersem yinede senden fikir alayim besinler sindirilir mi?

Antreman oncesi 100 gr yulaf 50 gr yogurt 1 adet orta boy muz karistirip yesem 1 saat oncesinden tuketsem.
Yaklasik 45 dakika antreman suruyor 15 dakika kardiyo yapsam sorun yasamam zannedersem yinede senden fikir alayim besinler sindirilir mi?
Yulaf zaten zor sindirilen bir besin yoğurt yemenin mantığı yok. Antreman öncesi en iyi yemek makarna, bulgur, esmer pilav. Antremandan en az 2 saat önce yenmeli en fazla ise 3 saat.

Yulaf zaten zor sindirilen bir besin yoğurt yemenin mantığı yok. Antreman öncesi en iyi yemek makarna, bulgur, esmer pilav. Antremandan en az 2 saat önce yenmeli en fazla ise 3 saat.
iste oldugum icin 2 saat onceden yeme sansim yok.
Altarnatif olarak neler yiyebilirim?

iste oldugum icin 2 saat onceden yeme sansim yok.
Altarnatif olarak neler yiyebilirim?
Gainer alıp 30-45 dk öncesinden içebilirsin. 1 saat öncesinde yemek yersen antremandan tam verim alamayabilirsin çünkü vücut yemeği işleyebilecek kıvamda olmadığı için hala sindirmekle meşgul olur. 1 saatte yemek sindirilmez bence bilmiyorum belki sindiren vardır metabolizmaya bağlı ama benim hızlı olmasına rağmen en az 2-3 saatte sindirebiliyorum, sindirilseydi 1 saatte bir acıkırdık zaten. Önerim gainer, ha 1 saat öncesinden yemek yemek antremanında sıkıntı yaratmıyorsa ve mecbursan 1 saat öncesinden de yiyebilirsin yemeklerini ama dediğim gibi kaliteli karbonhidrat alman gerek yulaf yoğurt vs değil makarna bulgur gibi.

Simdi benim göbeğimden kurtulmak için yağlarımdan kurtulmak için kardiyo ve ağırlık antrenmanı dışında ne yapmam lazım sabah genelde yumurta yerim haşlama 3 4 tane 2 tanesinin sarısını kulanırm veya yulaf ezmesi yerim öğle yemeği olarak genelde okulda olduğum için pek fast food yemem ama dürüm yerim çiğköfte akşam olarak genelde hafif şeyler yerim ne değiştirmem lazım yada değiştirmem lazımmı yağlarimdan kurtulmam için

Sırf göbekten kurtulmak istiyorsan kurtulursun ama hacim kazanmak biraz zor.
Antrenman sonu koşarsın, düşük karbo yüksek protein 2 3 aya dümdüz olur karın.

Back
Yukarı