Spora Yeni Başladım / Destek

Z3US

Üye
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim ve bende sizler gibi bu sporu önemsiyorum. Sadece spora gidiyorum demek istemiyorum. Bu iş emek ve bilgi ister. Bu yüzden bu spora başlamadan önce, tavsiyeleriniz ve soracağım sorulara vereceğiniz cevaplar benim için büyük önem teşkil etmektedir. Çok fazla oyalanmadan dilerseniz konumuza geçelim;
Boy: 180cm
Kilo: 75kg

1-) Ben spor yaparken yağ yakmak ve göbek eritmek istiyorum. Bunun için günlük kalori miktarından 200-300 kalori azaltıp, kilo hesabıma göre 150 gr protein almayı düşünüyorum. Bahsettiğim durum doğal yollarla bunu da belirtmek isterim. Burda definasyon dönemine girmiş oldum fakat kilo almadan yapıcam bunu. Sizde biliyorsunuz ki bu spor doğa ile uyumlu işliyor. Bu yüzden bulk yerine yazda olduğumuzdan dolayı definasyonu tercih ettim. Benim görüşüm bu. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

2-) Antrenmandan sonra hiit cardio yapmam program denge mi bozar mı ?
Ayrı bir program çıkarmalımıyım ?
Haftada 3 kez uygulamam yeterli diye düşünüyorum fakat çabuk verim almak için sürekli her antrenman sonrası uygulasam sorun teşkil eder mi ?

3-) Bana nasıl bir beslenme programı önerebilirsiniz. Kendi düşüncelerinizi altta yorum olarak belirtmeyi unutmayın. Hepinize iyi forumlar dilerim :)

Yağ yüzdeni bilmiyoruz ondan ne kadar doğru bir tavsiye verilir tartışmaya açık. Yolla ilgili herkes sana farklı bir sistem önerecek çünkü herkes farklı şekilde istediği sonuca ulaşıyor.

Bence mevsime fazla takılmadan bulka başla ve kas kütleni arttırmaya odaklan. Bu esnada beslenmeye gerekli özeni gösterirsen bir miktar yağ kaybedersin.
Sonrasında gireceğin definasyon ile daha iyi bir görüntü elde edersin.
Kardiyo genelde antreman sonrası yada boş günlerde tavsiye ediliyor. Bu birazda beslenmene de bağlı. Örneğin low carb yapacaksan nabzı fazla yükseltmemek tavsiye ediliyor.
Beslenme işi biraz karışık. Tam olarak amacını belirledikten sonra yağ yüzdesi, bmr vs gibi değerlerin bilinmesi lazım. Bunlar olmadan verilen tavsiyelereden koşarak uzaklaş.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bulk ve definasyonun mevsimle ilgisi yok. İnsanlar yazın kısa kollu giydiği için yağları yakıp kası belirginleştirmek istiyor. Bulk döneminde bir miktar yağlanma olduğundan ve yağlanmanın kışın pek fark edilmediğinden dolayı kışın yapılır. Yoksa 365 gün bulk da yapılabilir. Ben öyle yapıyorum ve yazın kış kadar yoğun işim ve stresin olmadığından yazın daha iyi kas geliştirdim.

Back
Yukarı