Spor'a yarın başlıyorum.Vücut ölçülerim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LucaToni

Üye
Yaş=19
Boy=172cm
Kilo=54

Bilek=16
Ön kol=25
Kol=25
Baldır=31.5
Bel=73
Gögüs=80
Bacak=48

Hesaplamaları forumu gezerek doğru bir şekilde yaptım.

Bazal metabolizma hızı: 2259
Tahminî Enerji İhtiyacı:2491
Beden Kütle İndeksi: 18.3

Öncelikli amacım kilo almak,8 ay gibi bir boşluğum var hergün evdeyim
Bu spor sabır işi biliyorum ve bende sabredeceğim.8aydan sonrada devam edeceğim. İnşallah istediğim vücuda sahip olurum herkese teşekkürler.Önerileri olanlardan cevap bekliyorum.Forumu gezdim ama ayrıca bana önerisi olan var mı

kendine ilk öncelikle güzel bir beslenme programı yapman gerekiyor ayrıca yine sitede olan yeni başlayanlar için olan programı uygulamalısın.

ilk 3 ay gıda takviyesi alma ihtiyacın olmaz. 3 aydan sonra eğerki ihtiyacın olursa whey protein tozu + kreatin falan alabilirsin.

ama şunu unutma bu sporda önemli olan şunlardır

1. iyi bir beslenme programı ve harfiyen uyman
2. güzel bir antreman
3. iyi bir dinlenme

şunu unutma iyi beslenmezsen ve iyi dinlenmezsen yaptığın iyi bir antreman boşa gider.

Şunu unutma Kaslar beslendikçe ve dinlendikçe büyür.

kendine ilk öncelikle güzel bir beslenme programı yapman gerekiyor ayrıca yine sitede olan yeni başlayanlar için olan programı uygulamalısın.

ilk 3 ay gıda takviyesi alma ihtiyacın olmaz. 3 aydan sonra eğerki ihtiyacın olursa whey protein tozu + kreatin falan alabilirsin.

ama şunu unutma bu sporda önemli olan şunlardır

1. iyi bir beslenme programı ve harfiyen uyman
2. güzel bir antreman
3. iyi bir dinlenme

şunu unutma iyi beslenmezsen ve iyi dinlenmezsen yaptığın iyi bir antreman boşa gider.

Şunu unutma Kaslar beslendikçe ve dinlendikçe büyür.
Gıda takviyesi almayı düşünmüyorum şimdilik.Vücudumdaki değişimleri fotolarda buraya paylaşırım gün geçtikce. Dediğin gibi 3 maddeye çok dikkat edeceğim ,teşekkür ederim cevabın için

Öncelikle sana şunu söyleyebilirim ki, bu forumu baştan aşağı oku, hatta ezberle, okadar yararlı bilgiler var ki, emin ol işine çok yarayacak. Diğer bir tavsiyem ise ilk birkaç ay eğitmen kontrolünde başla, hocan vücudunda eksik olan bölgelere göre program yapar, bu çok önemli, daha sonradan sen vücudunu tanıdıkça kendine göre şekillendirirsin programını. Beslenmene çok dikkat et, ancak her bulduğun şeyi de yeme, çok ye ancak seçici davran. Dinlenme diğer bir önemli faktördür, günde en az 7 saat uyu, uykuyu abartma, melatonin gibi bazı hormonlar gece salgılandığı için vücudunun hormonal düzeni açısından uyku saatlerin belirli olsun (mesela gece 11'de yat, sabah 7 'de kalk).

Çalışmalarında başarılar dilerim, kolay gelsin.

Gıda takviyesi almayı düşünmüyorum şimdilik.Vücudumdaki değişimleri fotolarda buraya paylaşırım gün geçtikce. Dediğin gibi 3 maddeye çok dikkat edeceğim ,teşekkür ederim cevabın için

Bodye başlamadan da vucudunun fotoğrafını çek ki geliştikçe nasıl bir vucuttan nasıl bir vucuda geçtiğini görebilelim :)

Öncelikle sana şunu söyleyebilirim ki, bu forumu baştan aşağı oku, hatta ezberle, okadar yararlı bilgiler var ki, emin ol işine çok yarayacak. Diğer bir tavsiyem ise ilk birkaç ay eğitmen kontrolünde başla, hocan vücudunda eksik olan bölgelere göre program yapar, bu çok önemli, daha sonradan sen vücudunu tanıdıkça kendine göre şekillendirirsin programını. Beslenmene çok dikkat et, ancak her bulduğun şeyi de yeme, çok ye ancak seçici davran. Dinlenme diğer bir önemli faktördür, günde en az 7 saat uyu, uykuyu abartma, melatonin gibi bazı hormonlar gece salgılandığı için vücudunun hormonal düzeni açısından uyku saatlerin belirli olsun (mesela gece 11'de yat, sabah 7 'de kalk).

Çalışmalarında başarılar dilerim, kolay gelsin.

Değerli yorumun için teşekkür ederim.Dediklerini yapacağım..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:51 ----------

Bodye başlamadan da vucudunun fotoğrafını çek ki geliştikçe nasıl bir vucuttan nasıl bir vucuda geçtiğini görebilelim :)

Spordan önceki vücudumuda çekecegim tabiki.Ama şimdi koymak istemiyorum .2 ay sonrası ve spor a başlamadan diye koymak daha mantıklı geliyor.

Değerli üyemiz ;
Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, mevcut başlıkları okumanız ve hangi kas grubu için hangi hareketlerin yapılabileceğini gösteren egzersizler bölümünü, üyelerin beslenme başlıklarını, besinlerin 100gr içeriklerini incelemeniz.

Daha sonra yeni başlamış iseniz forumda 3.aya kadar program kalıpları mevcut onları inceleyebilirsiniz.
Eğer daha ileri aşamada iseniz diğer üyelerin programlarının yorumlanması için açtıkları başlıkları inceleyiniz.

Hala tereddütleriniz varsa mevcut programınızı ve diğer özelliklerinizi yazacağınız bir başlık açınız ve üyelerimizin yorumlarını almaya çalışınız.

ilginizi çekebilecek başlıklar :
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/s...76&postcount=2
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...kni-t8692.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-f24.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...r-b-l-f53.html

Lütfen 1.dakikanızı ayrırak forum kurallarını okuyunuz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı