Vakit ayırıp şu sözde yazarın yazısını okurken sarfettiğim zamana acıdım. Bir köşe yazısını okuduktan sonra şu cümleyi kurmaya hasret kaldım: "Ben bu yazıdan bir şey öğrendim!"
Evet, sorarım size: Siz şu sözde yazarın yazdığı yazıdan ne öğrendiniz? Bunun cevabı hiç bir şeyse o halde bunlar nasıl aydın sıfatını taşıyorlar? Aydın bir fikre sahip olup da çevresini aydınlatandır.
Söz konusu muhalefet olduğu konuda kendisiyle az çok hem fikir olduğum noktalar da çokça olmasına karşın bir fikri sadece boş bir metin olarak yazması sonucunda estetik fenomen'e köşemi bırakıyorum dese yine durumu toparlayamaz.
Vücut geliştirme, vücutları geliştikçe kimi esnekliklerini ve hareket kabiliyetlerini kaybetmeyecek kadar yapıldığında gayet estetik durabilir. Vücut geliştirme esasında bir spor mu ya da değil mi tartışılır, ancak bir gerçek var ki birçok sporun temelidir, bu tartışılmaz. Vücut geliştirme salonlarında eforlu ve eforsuz çalışma yapmayan sporcu yok gibidir. Vücut geliştirmeden benim anladığım görüntüden öte kuvvet ve dayanıklılığın gelişimidir zaten. Görüntü çalışmanın beraberinde pek ala gelir.
İnsanın hayatına spor girdi mi kişi spora ayırdığı vakitten fazlasını diğer insanlara göre kazanmayı öyle iyi biliyor ki, çünkü zamanla yarışmasını öğreniyor ve o zamanın kıymetini öğreniyor. Daha sonrası vitamin ve mineral eksikliklerinin dahi beyin merkezini çok kötü etkilendiği biliniyor. Birçok uluslarası zeka yarışmalarını da az çok takip eden biri olarak buna bir sporcudan bile daha çok dikkat ettiklerini söyleyebilirim. Demek ki o besin değerlerini önemsemek de boş değilmişe de konumuzu bağlamış oluyoruz. Ayrıca söz konusu bu kişiye vitaminlerle nasıl şişildiğini de birisi sorarsa öğrenmek isterim. Nasıl bir biyokimya bilgisidir bu, etkilenmemek mümkün değil...
Bu arada ayrıca ekleyeyim: Alınan kalorilerin yüzde 20 ile 30 arasında bir değişen oranda beyin harcamaktadır. Beyin de salata olarak yenmek dışında önemli işlevlere imza atan bir organizmadır, sokma akıl köşe başını tutanlara buradan ayar olunmaması için öncelikle alınması tavsiyemdir. Söz konusu kişiye ayrıca B vitamini kompleksi, demir, ve demirin emilimi kolaylaştırması için C vitamini ve ayrıca antioksidan olarak da E vitamini almasını öneriyorum. Beyin için olmazsa olmazlardır.
Son düzenleme: 29 Nisan 2010
sohbetseli ve SSUO bunu beğendi.