Spora Bir Türlü Başlayamamam

Spora başlamayı sürekli düşündüm ama bir türlü olmadı. Okul durumumdan dolayı bir süre evde spor yapmayı düşündüm. İnternette bulduğum programlar benim için ağır geldi. 175 boyum var 50 kiloyum. Bırakın 20 şınav çekmeyi üçüncüden sonra kollarım titremeye başlar beşinciden sonra da yere yapışırım. Mekik de benzer şekilde. Yine beslenme programları da çok abartılı. Hem yaklaşık 10 kilogram kadar kilo almak istiyorum hem de sıkı, fit, hafif kaslı olmak istiyorum. Bu durumumda ne yapabilirim?
 
Spora zaman ayırman gerekiyor. Zaman ayırmadan, iyi beslenemeden ve en önemlisi sabretmeden bu iş olmaz. Kendine uygun programlar bul. Evde yapabileceğin hareketler sınırlıdır ve çoğu vücut ağırlığıyla çalışıldığı için zorlanman kaçınılmaz. Bu yüzden spor salonunda günde 45dk ila 1 saat arasında kendine zaman ver. Beslenmene önem ver. Beslenmek bu sporun belkide %80 i.
 
En büyük sıkıntım beslenmeyle sanırım. Hem doğru beslenmeyi bilmiyorum hem de beslenme programlarına uyum sağlamakta sıkıntı yaşıyorum.
 
Back
Yukarı