Spora başlamalımıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Boei98
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Boei98

Üye
17 yaşındayım boyum 1.85 kilom 76 spora başlamayı düşünüyorum ama daha once hiç ağırlık vs vs yapmadığım kaldırmadığım için önce evde düşük ağırlıkla başlayıp bi kaç ay sonramı başlasam çünkü max 5 6 şınav zar zor 1barfiks çekiyorum düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar[DOUBLEPOST=1491029802][/DOUBLEPOST]Yani asıl sorum bu sayıları kendim arttırıp öylemi başlamalıyım yoksa direk başlıyımmi

Bence ilk başlangıç ise evde başlaman külliyen hatali olur cunku hatali yaparsin ve sakatlanma kas yirtilmasi gibi aslaaaa dönüşü olmayan sakatliklar meydana gelir. En doğrusu zaman ve sabirla gerektigi yerde vucut agirligini kullanarak gerektigi yerde dumbellarla yap. Çok ağırlık kaldirmak demek cort diye şiseceksin anlamina gelmez sen o hareketi bir kere yap ama düzgün yap asil onemli olan o. Iste ozaman duzgun ilerlersinn

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hmm bilgiler için teşekkürler.Yani evde başlıyım hafif hafif 2 3 ay sonra salona
Bence ilk başlangıç ise evde başlaman külliyen hatali olur cunku hatali yaparsin ve sakatlanma kas yirtilmasi gibi aslaaaa dönüşü olmayan sakatliklar meydana gelir. En doğrusu zaman ve sabirla gerektigi yerde vucut agirligini kullanarak gerektigi yerde dumbellarla yap. Çok ağırlık kaldirmak demek cort diye şiseceksin anlamina gelmez sen o hareketi bir kere yap ama düzgün yap asil onemli olan o. Iste ozaman duzgun ilerlersinn

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

başlıyım

Dostum sende özgüven eksikliği var sanırım, öncelikle özgüvenini topla. Salonda herkes 100kg bench basmıyor. Herkes kendine göre ağırlıkla çalışıyor. Sende ilk başta gücüne kuvvetine göre başlıycaksın. Kimse sana ''Şuna bak ağırlığı kaldıramıyor'' demez.

Dostum sende özgüven eksikliği var sanırım, öncelikle özgüvenini topla. Salonda herkes 100kg bench basmıyor. Herkes kendine göre ağırlıkla çalışıyor. Sende ilk başta gücüne kuvvetine göre başlıycaksın. Kimse sana ''Şuna bak ağırlığı kaldıramıyor'' demez.
Haklısın dostum teşekkür ederim

Ya ordada çocuga bak hayvan gibi bi barfiks çekemiyor falan derler diye dusunuyorum tesekkkur bu arada ozguveni toplayip gidicem :)
1 yıldır gidiyorum bunun son 6 7 ayı düzenli. Ben de barfikste zorlanıyorum. 4 5 tane zar zor çekmeye başladım yeni yeni. Millete bakma herkes bodybuilder olarak doğmadı anasının karnından. Sen istekliysen, azimli ve aynı zamanda sabırlıysan git kaydol salona. Başla sporuna gerisi senin isteğine göre gelecek hiç merak etme.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu sporda herkes kendisi ile yarışıyor hocam sen başkalarını kafana takma.
Kimsenin bastığı ağırlık ile kendi ağırlığını kıyaslama sen hareketi doğru formda yapmaya özen göster.

Back
Yukarı