Spor Salonu Yüzünden İşimden Kovuldum

Tazminat davası açman gerekiyor ki zaten yazmışsın. Ayrıca gidip işletmenin halkla ilişkileriyle bu konuyu konuş. Her insan iş yeri hakkında konuşabilir bu gayet normal bir şeydir. Okulda okuyan arkadaşlar hocalarından bahsetmiyorlar mı ? Yada yaşadıkları saçma sapan şeyleri anlatmıyorlar mı ? Anlatıyorlar illa. Çalışanlarda konuşabilir dışarıda bu gayet normal bir şeydir. Benim asıl merak ettiğim siz ne derece de konuştunuz ? Yani çok extreme bir şeyler demeniz gibime geliyor. Ayrıca şirketinizin sorumlusu böyle dediği zaman sizde diyemediniz mi, evet gittim ama konuşmadım diye.

Sanırım olumsuz yorum yazanlar henüz bir iş tecrübesi olmayan genç üyeler. Birkaç hatırlatmada bulunayım. İş, insanın hayatında merkezi bir öneme sahiptir. Çalışan bir insan uykuyu saymazsak en fazla faal zamanını iş yerinde geçirir. Hayatta bu kadar merkezi bir yere sahip olan bir konu hakkında sohbet ortamında konuşmamak mümkün değildir. Elbette burada ağzına geleni söylemek, hakaret etmek bağlamında bunu demiyoruz; fakat eleştiri noktasında kimsenin bir sıkıntısı olmamalı.
Bir diğer nokta da şu, çalıştığımız iş yerini veya amirimizi/patronumuzu sevmek zorunda değiliz. Önemli olan vazifemizi yapmamızdır.
arkadasim benim bildigim öyle bir kanun var isyerinde yasanan konusulan isyerinde kalir diye... isverenin kulagina giderse disarida olumsuz konustugun isveren isine son verme hakkina sahiptir dünyanin heryerinde böyle bu istersen arastir...

arkadasim benim bildigim öyle bir kanun var isyerinde yasanan konusulan isyerinde kalir diye... isverenin kulagina giderse disarida olumsuz konustugun isveren isine son verme hakkina sahiptir dünyanin heryerinde böyle bu istersen arastir...
Bu bahsettiğiniz iş yerinin projeler, ihaleler, yatırımlar vs dışarıya sızması halinde şirket menfaatine zarar verecek mevzular hakkındadır. Elbette bunların dışarıya sızdırılması bir suçtur. Burada kast edilen çok daha insani, saydığım konularla alakası olmayan günlük konuşmalardır.

Bu bahsettiğiniz iş yerinin projeler, ihaleler, yatırımlar vs dışarıya sızması halinde şirket menfaatine zarar verecek mevzular hakkındadır. Elbette bunların dışarıya sızdırılması bir suçtur. Burada kast edilen çok daha insani, saydığım konularla alakası olmayan günlük konuşmalardır.
ticaret lisesini bitirdim ben almanyada hocamla tartismistik bu konuyu kendisi sadece senin saydigin nedenlerin gecerli olmadigini günlük konusmalarin yasananlarinda disarida anlatilamayacagini söyledi... cok bilmislik yapmak istememde hocamdan daha iyi bilecegini sanmiyorum bu konuyu.

ticaret lisesini bitirdim ben almanyada hocamla tartismistik bu konuyu kendisi sadece senin saydigin nedenlerin gecerli olmadigini günlük konusmalarin yasananlarinda disarida anlatilamayacagini söyledi... cok bilmislik yapmak istememde hocamdan daha iyi bilecegini sanmiyorum bu konuyu.
Bizde de yeni sayılabilecek bir kanun var, özel hayatın gizliliğinin ihlali. Şimdi baktım da 2007'de çıkmış, bu kanun dahilinde başlık sahibi hem spor salonuna hem de işverenine dava açabilir.

Herkes istediği gibi konuşabilir ama terbiye ve saygı çerçevesinde . Ayrıca ben işveren olsam çalışanımın benim şahsiyetimle ilgili konuşmasını kabullenemem . Benden memnun değilse benimle çalışmasın ? Ayrıca hepimiz şikayet ediyoruz patronumuzu vs . Ama mühim olan söylenecek şeyleri söylemek ve yerinde söylemek . .

sonucunda bedel ödedim mi, ödemedim... ee o zaman ayağını yorganına göre uzatacak herkes. yakalanırsa da ağlamayacak... ayrıca sırf bu nedenden dolayı işten çıkartıyorsa birisi seni tazminat filan ödemesi lazım sana o işler öyle duydum ettimle olmaz başlığı açan arkadaş...

sirkette olan sirkette kalir sirket hakkinda disarda konusursan kovulursun dünyanin heryerinde böyledir bu

aslında buna da katılıyorum sonuçta siz sizi ispiyonlayan adama kızıyorsunuz . Salonda konuştuğum ordan çıkmasın diyorsunuz ama şirkette olanı dışarı yansıtıyorsunuz . İronik bence
isverenler lehinde böyle bir kanun var benim bildigim..

Sanırım olumsuz yorum yazanlar henüz bir iş tecrübesi olmayan genç üyeler. Birkaç hatırlatmada bulunayım. İş, insanın hayatında merkezi bir öneme sahiptir. Çalışan bir insan uykuyu saymazsak en fazla faal zamanını iş yerinde geçirir. Hayatta bu kadar merkezi bir yere sahip olan bir konu hakkında sohbet ortamında konuşmamak mümkün değildir. Elbette burada ağzına geleni söylemek, hakaret etmek bağlamında bunu demiyoruz; fakat eleştiri noktasında kimsenin bir sıkıntısı olmamalı.
Bir diğer nokta da şu, çalıştığımız iş yerini veya amirimizi/patronumuzu sevmek zorunda değiliz. Önemli olan vazifemizi yapmamızdır.

Arkadaşlar şurda hata yapıyorsunuz iş yeri yada iş veren hakkında söylenmiş kötü bir söz yok bunu eski yönetiiclerimde kabul ediyor sen A demişsindir ama o adam Z anlamıştır diyorlar bunu kabul ediyorlar zaten şöyle düşünün siz spor salonunda çalışıyorsunuz örneğinde evlisiniz cep telefonunuz çalıyor açıyorsunuz karşıda bayan kuzeniniz siz başlıyorsunuz tatlım hayatım canım tamam görüşürüz falan demeye orda spor salonunda çalışan birisi bu dediklerinizi duyuyor ve yanlış anlıyor gidip üstüne vazife olmadan karınıza onu aldattığınız söylüyor ve karınızda yargısız infaz yapıyor yani siz bir boş boğazlının yanlış anlamasından dolayı evliliğinizden oluyorsunuz biizm oalyımızda aynen örnekte verdiğim gibi

Back
Yukarı