Spor Salonu ve Antreman Programı Sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mbody
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mbody

Üye
sorum en altta..
Ağırlık Antremanım: Pazartesi, Çarşamba, Cuma Yapıyorum.
Bench Press (Makine) - Göğüs İtiş : 2x10
Butter fly (Kelebek) : 2x10
Pulldown (Enseye Çekiş) : 2x10
Cable Rowing (Karna Çekiş) : 2x10
Shoulder Press (Omuz) : 2x10
Makine Biceps (Ön Kol) : 2x10
Push Down (Arka Kol) : 2x10
Leg Extesion (Ön Bacak) : 2x12
Leg Curl (Arka Bacak) : 2x12
Antreman Öncesi: 20 dk yürüyüş (ısınmak için)
Antreman Sonrası: Mekik: 3x20, Twist: 5 Dk.

Interval Koşu Antremanım (Koşu Bandında): Salı, Perşembe, Cumartesi
5 dk Isınma - 5. Seviyede
1 dk - 10. Seviyede
2 dk - 7. Seviyede
1 dk - 10. Seviyede
2 dk - 7. Seviyede
1 dk - 10. Seviyede
2 dk - 7. Seviyede
6 dk - Soğuma
bu programı 3 set uyguluyorum.
daha sonra 20 dk kondisyon bisikleti, 60 tane den 3 set mekik ve 5 dk twist yapıyorum.

İnterval antremanı yaptığım günler gayet ağır ve eridiğimi hissederek geçiyor. fakat ağırlık antremanı yaptığım günler daha hafif geçiyor. yorulmuyorum ve 45 dk da bitiyor. ortalama olarak her makinede 15-25 kg arası kilolarda çalışıyorum. boyum: 175 / kilom: 84 / Yaşım: 23.. spor salonunda 2. haftam ve şuana kadar 3 kg verdim salonda.. bundan öncede evde kendi çalışmamla 5 kg vermiştim "ekipmansız". bunları yazmamın nedeni spor yaptığım yer pek bilinçli durmuyor. lakin ekipmanları oldukça yeterli. kısacası öğrenmek istediğim. ağırlık antremanım yeterli mi ? eklemem, çıkarmam, gereken bir şey var mı ? kaç kg'da çalışmalıyım? sizlerinde fikrini almak benim için önemli. sürç-i lisan ettiysek affola herkese iyi çalışmalar![DOUBLEPOST=1453918169][/DOUBLEPOST]Arkadaşlar konu başlığı "Antreman Programı Sorunsalı" olacaktı.

İlk ayınızsa antremanın erken bitmesi normal. İleri seviyelerde dahada zorlaşıp daha uzun süreceğine emin olabilirsiniz.

Sondaki iki hareketi başa almanı tavsiye edeyim ilk olarak
Leg Extesion (Ön Bacak) : 2x12
Leg Curl (Arka Bacak) : 2x12
bunları ilk 2ye alırsan hem bacak çalıştığın için büyüme hormonu salgılamış olursun. Ağırlık konusuna gelincede programı bir kağıda yaz. Kaldırabildiğin veya yapabildiğin max kg'da yap tabi seti tamamlayacak şekilde. Bu kağıda hareketlerin karşısına kaldırdığın ağırlık kg mını yazıp her antremanda artırmaya bakarsın. Bitirme süren normal ağırlıkları dediğim gibi yap ;)

Back
Yukarı