Spor mu Sanat mı?

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve clubberfree tarafından 18 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. clubberfree
    Offline

    clubberfree Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2009
    Mesajlar:
    288
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Spor mu Sanat mı?
    Sporun tartışmalı değerleri arasında vücut geliştirmeciler sanat eserinden ziyade sanatçıdırlar Vücut geliştirme yanlız bir adamın kendine rağmen acı çekmesinin sınırları zorlamasının bazen önerilere kulak asmasının, ancak belkide en önemlisi zor diyet koşulları ve demir kaldırmanın ağır yüküne karşı tek başına savaşmasının hikayesidir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, yarışma zamanı dünyanın gözü önünde neredeyse çıplak durarak kendi hataları ve çekişkileri olan erkekler ve kadınlar tarafından eleştirilir. Vücut geliştirma kendine hakim olmanın ve hükmedebildiği tek şey olan vücudu üzerinde maksimum fiziksel ve psikolojik kontrole sahip olmanın macerasıdır.
    Böylece vücut geliştirme sanatçısı sonunda kendini sanata dönüştürür. Onun vücudu yazarın üzerine yazdığı kağıtlar, ressamın üzerinde çizdiği tuval gibidir. Yaratıcısının tüm zihinsel ve fiziksel eforu sonucu ortaya çıkan eserdir.
    Kitabı yayınlanmamış yazar, sergi açmamış ressam ve oyunu sahnelenmemiş oyun yazarıda reddedilmeye rağmen devam ederler Bu bir saplantı değil belki bir gün herşey yerli yerine oturunca takdir edileceklerini hayal ederler.
    Birçok vücut geliştirici kendi hikayesinin yıldızı olabilmek için uzun bir yolda yolculuğuna devam ederler. Çünkü işin özü yaratmaktır.
    yazan: D.R CAVİT MECLİSİ
    alınan yer : bakırköy iguana spor merkezi

    arkadaşlar bizim salano asmışlardı bu yazıyı okudum hoşuma gitti paylaşmak istedim. konuyu yanlış yere açtıysam mod arkadaşlar gerekli yere taşıyabilirler
     
    SOLID, Despo ve zigbog bunu beğendi.
  2. JuN1oR-BuilD3r
    Offline

    JuN1oR-BuilD3r Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2010
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    287
    Ödül Puanları:
    73
    >>> Büyük Usta Arnold da Gerek Pumping Iron Filminde Gerekse Bir Vücudcunun Eğitimi Adlı Kitabında Birebir Bundan Bahseder... Hatta Modern Vücud geliştirmenin Babası sayılan Eugene Sandow Antik Zeus Atena Herkül Gibi Yunan Heykellerinin Boyun Kalf Biceps Omuz Gibi ölçülerini Ölçmüş ve kendini o ölçülere göre geliştirme yönüne gitmiştir... Eugene Sandow Bir sözünde şöyle der : "Ben Hem Sanatçı Hemde Sanat eserinin Ta Kendisiyim Vücudumu Bu ölçüde Geliştirerek Hayatımdaki En büyük şaheserimi oluşturduğuma İnanıyorum" KENDİMİ"..." Demiştir ;)
     
    umutn ve SOLID bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş