Merhabalar,
Forumu belli bir süredir aralıklarla takip ediyordum. Sorunum olduğundan ve kendim çözemediğimden sizlere danışmak istedim.
3 yıldır (öğrencilik zamanları) düzensiz ve programsız spor yapıyordum. Çalışma hayatına başlayınca spora daha çok odaklandım ve programlı çalışıyorum. Kas gelişimini aldığım gıdalarla destekleyemediğimden supplementlara da başvurdum. Günlük protein alımım 140-160 gr (92 kiloyum) arasında değişiyor.
Benim sizlere sormak istediğim mesaim 6:30 da bitiyor. 7:10 da anca yemek yiyebiliyorum ve 9:30 da kapanan salona yetişmek adına spordan 20 dk önce yemek yiyorum. Diet yapmama ve düzenli karbonhidrat ve protein almama rağmen sporda hala istediğim kadar verimli çalışamıyorum. İkinci egzersizden sonra vücudum ağırdan yorulmaya başlıyor. Spor sonunda yapmam gereken 15 dakikalık cardioya bile gücüm kalmıyor. Beslenmemde sıkıntı olduğunu düşündüğümden aşağıda genel olarak beslenme planımı ve çalışma programımı yazdım. Konu üzerinde fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
1. gün
Chest, Triceps, Abs
2. gün
Back, Biceps, Forearms, Abs,
3. gün
Shoulder, Trapeze,Abs
4.gün
Legs, Abs
Arkasından 1 yada duruma göre 2 gün rest yapıyorum.
Sabah
20gr. Optimum Gold Standard Whey Protein
3 yumurta beyazı + bir tam yumurta
Kepekli ekmek arası bal veya fıstık ezmesi
Domates ve salatalık
Ara Öğün
400ml filtre kahve
6-8 Çiğ badem
Meyve (Açlık çok olduğunda)
Öğlen
Ton balıklı (ya da tavuklu) salata
50-70gr tavuk veya kırmızı et
Yogurt
Maden suyu
Meyve ( Mandalina veya portakal)
Ara öğün (Her zaman değil)
Elma
Eti Form (yarım paket)
Akşam (Spor Öncesi)
BCAA 5gr
100 gr (Tavuk, balık veya kırmızı et )
Yarım tabak (pirinç pilavı)
Yogurt veya ayran
Spor Sonrası
Optimum Gold Standart Whey 30gr
500ml light süt
Ek olarak bu beslenme ile günlük beslenme 1500-1700 kalori arasında oluyor.
Forumu belli bir süredir aralıklarla takip ediyordum. Sorunum olduğundan ve kendim çözemediğimden sizlere danışmak istedim.
3 yıldır (öğrencilik zamanları) düzensiz ve programsız spor yapıyordum. Çalışma hayatına başlayınca spora daha çok odaklandım ve programlı çalışıyorum. Kas gelişimini aldığım gıdalarla destekleyemediğimden supplementlara da başvurdum. Günlük protein alımım 140-160 gr (92 kiloyum) arasında değişiyor.
Benim sizlere sormak istediğim mesaim 6:30 da bitiyor. 7:10 da anca yemek yiyebiliyorum ve 9:30 da kapanan salona yetişmek adına spordan 20 dk önce yemek yiyorum. Diet yapmama ve düzenli karbonhidrat ve protein almama rağmen sporda hala istediğim kadar verimli çalışamıyorum. İkinci egzersizden sonra vücudum ağırdan yorulmaya başlıyor. Spor sonunda yapmam gereken 15 dakikalık cardioya bile gücüm kalmıyor. Beslenmemde sıkıntı olduğunu düşündüğümden aşağıda genel olarak beslenme planımı ve çalışma programımı yazdım. Konu üzerinde fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
1. gün
Chest, Triceps, Abs
2. gün
Back, Biceps, Forearms, Abs,
3. gün
Shoulder, Trapeze,Abs
4.gün
Legs, Abs
Arkasından 1 yada duruma göre 2 gün rest yapıyorum.
Sabah
20gr. Optimum Gold Standard Whey Protein
3 yumurta beyazı + bir tam yumurta
Kepekli ekmek arası bal veya fıstık ezmesi
Domates ve salatalık
Ara Öğün
400ml filtre kahve
6-8 Çiğ badem
Meyve (Açlık çok olduğunda)
Öğlen
Ton balıklı (ya da tavuklu) salata
50-70gr tavuk veya kırmızı et
Yogurt
Maden suyu
Meyve ( Mandalina veya portakal)
Ara öğün (Her zaman değil)
Elma
Eti Form (yarım paket)
Akşam (Spor Öncesi)
BCAA 5gr
100 gr (Tavuk, balık veya kırmızı et )
Yarım tabak (pirinç pilavı)
Yogurt veya ayran
Spor Sonrası
Optimum Gold Standart Whey 30gr
500ml light süt
Ek olarak bu beslenme ile günlük beslenme 1500-1700 kalori arasında oluyor.