Split mi Normal mi?

Sosyal medyada şöyle bir görsele rastladım:
MdjJP6.jpg

2 ay sonra iş dolayısıyla yurt dışına çıkacağım ve orada spor salonuna gidip gidemeyeceğim belli olmadığından bu 2 ay boyunca en sağlam performansımı göstermek istiyorum. Sizce Split programa geçiş yapmalı mıyım?

Not: Bunca zaman soldaki program gibi çalıştım.

sağdaki her konuda daha cazip 1 kası 1 kere çalıştırıp geliş bakalım diyip 6 gün dinlendirmek ne kadar doğru tartışılır :/

Soldaki sistem ilaçlılar ve uzun bir vücut geliştirme tecrübesi (5-6 sene) olanlar için, sağdaki sistemse bunların dışındakiler için uygun bence.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Soldaki sistem ilaçlılar ve uzun bir vücut geliştirme tecrübesi (5-6 sene) olanlar için, sağdaki sistemse bunların dışındakiler için uygun bence.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok doğru söylemiş Ulaire,
Her gün 1 bölgeyi çalışmak için belli bir spor geçmişine ve kas kütlesine sahip olmak gerekir.
Push/Pull ise yeni veya orta seviye olan sporcular için daha verimli olacaktır zira kas oranı zaten düşük ve gelişim evresinde bulunan kişilerin 6 gün boyunca dinlenmeye çekilmeleri sonucunda alacakları verim sıfır, harcayacakları zaman da boş olacaktır.

@Huseyin24 @ulaire @mrthr35 Ben de neden gelişimim durdu diye düşünüyordum. Program değişikliği şart demek ki. Peki 2. si için önerdiğiniz bir program var mı? İlk defa uygulayacağım. Veya forumda bu program için kapsamlı bir başlık mevcut mu?

Tamamen nasıl çalışmak istediğine bağlı , mesela ben göğüs omuz triceps, sırt biceps bacak şeklinde çalışıp diğer gün off yapıyorum 9 günde 3 kez çalıştırmış oluyorum her kas grubunu , bu tarz farklı programlar da var alt /üst vücut İtme/çekme veya tercihe göre Türkiye’nin yarısından fazlasının yaptığı çift bölge idmanlarıda mevcut

İlaç alınmadığı sürece iki programda çok fark yaratmaz.Doğalsan gidip elinden gelenin en iyisini yapacaksın yaptığın hareketlerde bu kadar basit.Sağ resimdeki adam push pull falan yapmamış adamda bildiğin testosteron var

Back
Yukarı