Spinning Bisikleti - Koşu Bandı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaos4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kaos4

Üye
Arkadaşlar karizmatik bir vücudun temeli olan six pack i oluşturmak ve göbeğim dahil vücudumdaki fazla yaglardan kurtulmak istiyorum fakat bunu yaparken kas yıkımının olmamasını yada minimum düzeyde olmasını istiyorum zaten her kardiyo dan sonra normal agırlık antrenmanımıda yapıyorum fakat sorum su :

yağlardan kurtulup vücudumun belirli bir şekle girmesini sağlamak için kardiyoyu kosu bandındamı yapmalıyım spinning bisikletinde mi dediğim gibi kas kaybı yasamak istemiyorum . Gecen gün biri spinning de kas kaybı yasarsın kosu bandını tercih et dedi bu yüzden sorma ihtiyacı duydum . Bu durumda bu iki aleti yağ yakma ve kas kaybı açısından karsılaştırabilirmisiniz.
 
Spinning bisikleti biraz daha hiite yönelik bir egzersiz gözlemlediğim kadarıyla. Hiç derslerine girmedim spinningin ama izledim. Bir süre yoğun tempo yapıyorlar sonra düşüşe geçiyorlar. Bunu aralarla tekrarlıyorlardı. Bence beslenmene dikkat edersen spinning daha uygun derim. Ancak, koşu bandını da kullanman garanti olur senin açından, kas yıkımı olmaması açısından. Gerçi, koşu bandında da, dayanıklılık kısmına girersen(yoğun tempoda koşu) gene kas yıkımı yaşarsın. Bu(yağ yakımı max. / min. kas yıkımı) tamamen egzersizinin şiddetine bağlı
 
Nasıl yani anlamadım hangi tür egzersiz kas yıkımın artmasında etkili olur . Yada şöyle sorayım hangi egzersiz türü yag yakımı max kas yıkımı min hale getirir.
 
Benimde bir sorum olacak :)
2 haftadır koşu bandında koşuyorum. sabah 3km ve akşam 3km. üzerinde yaklaşık 25-27 dakika duruyorum. ortalama 6.5 km hızla koşuyorum.

174 boy 98 kilodayım (4 kilo vermiş halim :D)

Sizce bu şekilde ne kadar devam etmeliyim. koşu bandında koşmakla ilgili tavsiyeleriniz varmı ? sarkan bir göbek var haliyle. mekik türü egzersizi henüz yapmak istemiyorum. 80kg'a gelince göbekte gider mi ?

birde fazla kas yapmak istemiyorum. sadece yağlarım fazlalıklarım gitsin yeter. vücut biraz adam olsun yeter.

her hangi bir tavsiyeniz, koşma hızıdır, koşma zamanıdır, koşu öncesi yada sonrası, koşu hızı gibi, varsa yazabilirmisiniz ?
 
Arkadaşlar konuyu ben şöyle bir toparliyim.
Kardio'da yağ yakım aralığı diye birşey vardır. Bu yaş arttıkça nabız değeri olarak de düşer. bu değerin üzerinde bir çalışma ciğerler için ve kondisyon için etkili olur. bu değerde yarım saatlik bir kardio en idealidir.

Daha da önemlisi kardioyu 'mümkün olduğu kadar' ağırlık idmanlarından ayırmaktır. Öncesinde ya da sonrasında yapılmamalıdır.

Yağ yakımında kas kaybı illaki yaşanacaktır. Ama bunun önüne biraz olsun geçmek için diet yaparken kesinlikle karbonhidratı sıfırlamamak gerekir. Sadece GI'si düşük carblar doğru zamanlamayla alınmalı, protein miktarı yeteri kadar alınmalı.

Son olarak, son zamanlarda pro bodycilerin en çok tercih ettiği cardio türü stairmaster'dır. eğer bulunduğunuz spor salonunda yoksa bodyweight front lunges'ı da bir cardio egzersizi olarak aralarda yapabilirsiniz.
 
Back
Yukarı