Soya sosu zararlı mı?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çavo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Çavo

Üye
selamlar,

Tavuğun göğsünün tadının yavan olması sebebiyle arada pişerken soya sosu ekliyorum.sizce bi zararı olur mu?soya sosu kullanmayı bırakmalı mıyım?
 
Zararlı veya değil demek kullanım miktarına ve sıklığına bağlı.
Soyanın zararlı olduğu düşüncesindeyim ve birde böyle işlenmiş soya ürünlerini sevmiyorum. Ama sonuçta hergün kaşık kaşık kullanmıyosun bence bir zararı olmaz.

Birde soya sosu ciddi anlamda tuz barındırır.
 
Amacına bağlı diyet yapıyosan az tüketmeye çalış ama ben hacim için uğraşıyorum 2 günde 1 falan tüketiyorum az da olsa o kadarda kafana takma
 
tabiki zararli degil, aksine cok faydalidir..

burda bir problem var ki simdi ki satilan soya soslari saf soya sosu degil.
 
o kadarcıktan bişey olmaz

izninle bende sana tarif vereyim, çok memnun kalacaksın.

süt, soya sosu, karabiber,tuz, karışık baharat, çörek otu, ezilmiş sarımsak ve yağlanma problemin yoksa az zeytin yağlı karışımın içerisinde ince kesilmiş tavuk göğüs ü en az 15 dakika beklet. 1 gün filan bekletirsen daha iyi olur. kızdırılmış teflon tavada iki tarafınıda yüksek ateşte suyunu salmasına izin vermeden hızlıca pişir. böyle bir lezzet yok !
 
o kadarcıktan bişey olmaz

izninle bende sana tarif vereyim, çok memnun kalacaksın.

süt, soya sosu, karabiber,tuz, karışık baharat, çörek otu, ezilmiş sarımsak ve yağlanma problemin yoksa az zeytin yağlı karışımın içerisinde ince kesilmiş tavuk göğüs ü en az 15 dakika beklet. 1 gün filan bekletirsen daha iyi olur. kızdırılmış teflon tavada iki tarafınıda yüksek ateşte suyunu salmasına izin vermeden hızlıca pişir. böyle bir lezzet yok !

Bu tarif iyi oldu :) peki o sıvı yagı koymasak lezzette pek bi degişiklik olur mu ben kardio yapıyorumda sadece.?
 
o kadarcıktan bişey olmaz

izninle bende sana tarif vereyim, çok memnun kalacaksın.

süt, soya sosu, karabiber,tuz, karışık baharat, çörek otu, ezilmiş sarımsak ve yağlanma problemin yoksa az zeytin yağlı karışımın içerisinde ince kesilmiş tavuk göğüs ü en az 15 dakika beklet. 1 gün filan bekletirsen daha iyi olur. kızdırılmış teflon tavada iki tarafınıda yüksek ateşte suyunu salmasına izin vermeden hızlıca pişir. böyle bir lezzet yok !

Miktarları nasıl olucak peki hepsine yediricek kadarmı yoksa içinde yüzücek kadarmı:)
 
Bu tarif iyi oldu :) peki o sıvı yagı koymasak lezzette pek bi degişiklik olur mu ben kardio yapıyorumda sadece.?

lezzette tabiiki değişiklik oluyor :) ama bende katmıyorum. gayet lezzetli oluyor zeytin yağı katmayınca

Miktarları nasıl olucak peki hepsine yediricek kadarmı yoksa içinde yüzücek kadarmı:)

miktarları mesela ben şöyle katıyorum.

200-250 gram tavuk göğsü için

4/3 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karışık baharat
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı çörek otu (severim bunu güzel aroması var)
4 diş ince kıyılıp ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytin yağı

bu karışımın altında kalması lazım tavukların, karışımı yaptıktan sonra iyice karıştır. tavukları tabakta terbiye edeceksen iyice her iki tarafınıda ıslattığından emin ol, tavuklara hafif bastırarak sütün tavukların hem altında hem üstünde olmasını sağla, olmadı küçük kavonozda beklet kavanoz kesin çözüm.

bu sütlü karışıma herşey eklenebilir. tuz çıkartırsada güzel oluyor. sosa sosu eklenirsede... ana lezzet veren şey burada kesinlikle süt ve tavukların yüksek ateşte pişirilerek suyunu salmasına izin verilmemesi, suyu içinde kaldığı için yumuşak olması

ayrıca bazen frenk(arnavut) biberide ekliyorum çok acı olanlardan yada pul biber. vs tamamen damak zevkinize göre
 
Aşırı kullanmadığın sürece bir zararı olucağını düşünme.
 
lezzette tabiiki değişiklik oluyor :) ama bende katmıyorum. gayet lezzetli oluyor zeytin yağı katmayınca



miktarları mesela ben şöyle katıyorum.

200-250 gram tavuk göğsü için

4/3 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karışık baharat
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı çörek otu (severim bunu güzel aroması var)
4 diş ince kıyılıp ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytin yağı

bu karışımın altında kalması lazım tavukların, karışımı yaptıktan sonra iyice karıştır. tavukları tabakta terbiye edeceksen iyice her iki tarafınıda ıslattığından emin ol, tavuklara hafif bastırarak sütün tavukların hem altında hem üstünde olmasını sağla, olmadı küçük kavonozda beklet kavanoz kesin çözüm.

bu sütlü karışıma herşey eklenebilir. tuz çıkartırsada güzel oluyor. sosa sosu eklenirsede... ana lezzet veren şey burada kesinlikle süt ve tavukların yüksek ateşte pişirilerek suyunu salmasına izin verilmemesi, suyu içinde kaldığı için yumuşak olması

ayrıca bazen frenk(arnavut) biberide ekliyorum çok acı olanlardan yada pul biber. vs tamamen damak zevkinize göre

Tarif çok iyi, işi biliyorsunuz :)

Zeytinyağı katılması tadını biraz daha güzelleştirir ve en büyük önemi et ve tavuk gibi ürünlerin marinasında kullanıldığında gözenekleri tıkayarak pişirme sırasında içindeki su salınımını en aza indirmesidir.

Arkadaşında üstüne basarak söyledi gibi yüksek ateşte hızlı bir şekilde pişirmeniz gerekiyor. Yoksa suyunu salarak saman gibi bir şey olur, ama suyu içinde kalırsa yumuşacık pamuk gibi olacak.
 
Back
Yukarı