Soru : Sabah kahvaltısında yulaf ne kadar yenir ? ve nasıl yenir ?

sabah kahvaltısında yulafı ne kadar kullanıcam ?
bazı sitelerde gram ile belirtilmişki mutfakta hassas terazi olmadıgı icin heralde gram ile koyamam :)
bazı sitelerde ise 2 kaşık 5 kaşık 4 kaşık gibi değişik miktarlar söylenmiş

ayrıca içine 3-5 tane kiraz , çilek yada erik gibi meyve koymanın
yada hepsidnen karışık koymanın bir sakıncası var mı ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:26 ----------

yanlış bölüme açtıysam eğer özür dilerim.

Kilona, günde kaç öğün aldığına ve antrenman düzenine göre değişir.

Ortalama yaklaşık 1 kase kadar yense de, deneme yanılmayla da arttırıp azaltabilirsin. Meyvelerle tatlandırman da mümkün.

Kilona, günde kaç öğün aldığına ve antrenman düzenine göre değişir.

Ortalama yaklaşık 1 kase kadar yense de, deneme yanılmayla da arttırıp azaltabilirsin. Meyvelerle tatlandırman da mümkün.

1.85 boy
91 kiloyum
2 yemek kaşıgı yulafı bir kasaye koyuyorum ve üstüne yulaf gözükmüyecek kadar süt koyuyorum, meyveyle tatlandırıyorum bazen.
ne kadar dogru karar verememeiştim yani şimdi yulafı fazla yada az olması herhangi bir problem oluşturmuyor ? fazla kullanırsam kilo yapmaz mı mesala hic ?

2.bir sorum daha var aslında
spor salonuna gitmek ve sürekli koşmak gibi vaktim yok

evde sabah akşam mekik çekmem olumlu sonuc verir mi

Yaptığın spor çok az olduğu için bu kadar yulaf yeterli. Bu şekilde beslenip, kilo alımın oluyorsa, gün içindeki toplam karbonhidrat alımını biraz daha düşürebilirsin.

Mekik, fazla kalori harcatmayan, metabolizma hızını da neredeyse hiç arttırmayan bir egzersiz. Yağ yakımına katkısı yok gibi bir şey.

Şuradaki gibi bir çalışma programı daha uygun olacaktır.

SCHWARZXXL hocam ben az önce eti lifalif aldım ama benim amacım kilo almak değil cardio ile diyet yapmak yağları yakmak bu yulaf ezmesi kilomu aldırıyor kilomu verdiriyor bilmek isterim yanlıs ürün almak istemem açıkcası..

Kilo alıp, almayacağınız toplam aldığınız kalori ile ilişkilidir. Lifalif, kan şekerini hızlıca yükselten bir ürün değil ve diyet için uygun ama tüketilen miktar önemli netice itibariyle.

Neyden ne kadar yenileceği ile ilgili oranlar, tercihe göre değişiyor ve forumda bolca örneği var ama benim görüşümce en doğru olan bu oranlardan birini temel alıp; (%40 karb, %40 protein, %20 yağ gibi) kilo kaybı olmuyorsa, karbonhidrat alımını kademeli olarak düşürmek.

hocam diyet listemi forumda paylaştım ama istediğim cevabı almış değilim.simdi tekrar paylaşıyorum eksikleri veya yanlışları belirtirseniz sevinirim..

Sabah kalkınca 2 bardak su

Kahvaltı:10 dk sonra lor peyniri yağsız süt yulaf ezmesi domates ve 2 yumurta beyazı

ara öğün:yağsız yoğurt 2 kaşık

öğlen:tavuk göğsü veya ızgara köfte domates yağsız yoğurt

ara öğün:1 bardak süt ve badem

akşam:çorba tavuk göğsü veya ton balığı

yatmadan önce 2 bardak su içiyorum yine.1 bardak yağsız süt

cardio programım:

20 dk bisiklet

10 dk twist(beldeki yağlar için)

ağırlık calısıyorum

ağırlık çalışması bittikten sonra

3x30 mekik sehpada veya yerde

10 dk twist tekrar

ve en son 30 dk koşu bandı 7 km hızla.

İyi görünüyor.

Olmaz ama son öğünde karbonhidrat sıfırlanabilir.

peki her öğünü yulafla yapmak kilo vermek için zararlı olur mu?

PowerLife, yağlı süt daha uygun.

hocam ozaman yağ alırım bana pınarın lıght sütünü önerdiler %0.1 yağ var içinde
pinar-light-sut-1lt.png

bide benim programımla kas kütleti yapabilirmiyim hocam protein ağırlıklı bi liste çünkü ..

birde aklımda kaldı

buradaki konu zayıflamak için mi ? yoksa evde vücut geliştirmek istiyenler için mi
fotoğraflardaki kişi ve yorumlar genellikle vücut yapmak istiyenlerle ilgili olunca kafama takıldı.

Zayıflamak için egzersizlerin türünden çok beslenme önemlidir.

Back
Yukarı