Son kullanma tarihi geçmiş supplementler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan marthel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

marthel

Üye
Optimum whey protein'in 6 ay, bsn cellmass'ın 4 ay geçti son kullanma tarihlerinin üzerinden.Cellmass kaskatı olmuş.Kazıyıp kullanayım dedim kazımak bile mümkün değil.Bende çöpe attım.Ama proteinde bir değişiklik yok.Tadıda değişmemiş.Sormak istediğim bozulmamış olsa bile yapısı filan değişmiş midir?Değerlerinde azalma olmuş mudur?

Bu konuya ve soruya ek olark bende Multipower 2.200 Amino Whey var. Son kullanma tarihi 06.2012 ve en az 6 - 7 aydır ağzı kapalı bir şekilde duruyor. Bir problem olur mu?

Cuma gününden beri kullanıyorum şuan için sorun yok gibi.Umarım acısı sonradan çıkmaz.

ağzı kapalı olan ürünün ,direk güneş ışığına maruz kalmamışsa,bozulması çok zor diye biliyorum.

Tarıhı 1.5-2 ay geçmiş Optimum Whey'im vardı, 3 haftadır kullanıyorum çok gaz yapması dışında bir zararını görmedim.

***)eğer, iyi bir ortamda saklanmışsa "vitaminlerde fazla bi sorun olmaz" ...

1 yıl geçse de herhangi bir sorun olmaz...sadece, süreye bağlı olarak inaktivite olurlar...

***) proteinler için farklı bi durum söz konusudur..süt ürünü türlerinde oluşan bakteri,mikrop türlerinde (sirayet eden cinsine göre) ,eğer sirayet eden türler herhangi bir komplikasyon yaratmazsa ,yine herhangi bir sorun yoktur...

et özütü proteinler bu konuda daha dayanıklıdır...neticede ,kurutulan, ekstrakt edilen etten üretilirler...yani, dayanım süreleri daha uzundur...

ama, her zaman optimum saklama koşulları:

*buzdolabı
*uv olmayacak
*ağzı kapalı
*içine sokulan kaşık vb kontaminasyona neden olmayacak...

Protein bar sipariş ettim son kullanma tarihi Haziran 2011 yazıyor.Buzdolabında saklasam temmuz veya ağustos'a kadar dayanır mı?

Son düzenleme:
Bazı sebeplerden dolayı kullandığım amino lara ara vermek zorundayım.5 çeşit amino asit var kapağı açılmış ve daha 2 hafta kullanılmış.Bunlara 4-5 ay gibi bir ara vermem gerekiyor.üzerinde bozulmasıyla ilgili bir yazı bulamadım.Normal kullanım tarihi uzun onu biliyorum ama kapağı açılmış bir amino asit ne kadar süre bozulmadan durabilir.
Ayrıca bozulacağını varsayarsak bir sorum daha olacak.Amino asitlerde azda olsa doping içeren maddeler varmı onu merak ediyorum.Eğer yoksa azar azar kullanmayı düşünüyorum bitene kadar.

Bazı sebeplerden dolayı kullandığım amino lara ara vermek zorundayım.5 çeşit amino asit var kapağı açılmış ve daha 2 hafta kullanılmış.Bunlara 4-5 ay gibi bir ara vermem gerekiyor.üzerinde bozulmasıyla ilgili bir yazı bulamadım.Normal kullanım tarihi uzun onu biliyorum ama kapağı açılmış bir amino asit ne kadar süre bozulmadan durabilir.
Ayrıca bozulacağını varsayarsak bir sorum daha olacak.Amino asitlerde azda olsa doping içeren maddeler varmı onu merak ediyorum.Eğer yoksa azar azar kullanmayı düşünüyorum bitene kadar.

***)eğer, iyi bir ortamda saklanmışsa "vitaminlerde fazla bi sorun olmaz" ...

1 yıl geçse de herhangi bir sorun olmaz...sadece, süreye bağlı olarak inaktivite olurlar...

***) proteinler için farklı bi durum söz konusudur..süt ürünü türlerinde oluşan bakteri,mikrop türlerinde (sirayet eden cinsine göre) ,eğer sirayet eden türler herhangi bir komplikasyon yaratmazsa ,yine herhangi bir sorun yoktur...

et özütü proteinler bu konuda daha dayanıklıdır...neticede ,kurutulan, ekstrakt edilen etten üretilirler...yani, dayanım süreleri daha uzundur...

ama, her zaman optimum saklama koşulları:

*buzdolabı
*uv olmayacak
*ağzı kapalı
*içine sokulan kaşık vb kontaminasyona neden olmayacak...

Okuma zahmetine katlandiniz mi? Ayrintili da yazilmis urunun sut ve et urunu olmasi seklinde.

doping felan çıkmaz.besinlerden aldığının sıkıştırılıp hap haline getirilmiş versiyonu aalar.

Protein bar sipariş ettim son kullanma tarihi Haziran 2011 yazıyor.Buzdolabında saklasam temmuz veya ağustos'a kadar dayanır mı?

2 yıl geçecek neredeyse hayatta güvenme. Sana bişey olmaz diyenler sana sağlığının garantisini veremez, belki kötü bişey olmaz miden bozulur ishal vb bişey olur ama daha kötüsü olursa ne olacak. Ürün bozulmayacak olsa son kullanma tarihi koymazlar. O tarihe kadar tüketeceksin mecburen.

Sağlık bu şakaya gelmez 2 3 ay değil 2 seneden bahsediyorsun at çöpe gitsin.

arkadaşlar benimde dün elime musclepharm re-con geçti son kullanma tarihi bu ay sonu gözüküyor kullansam bir sıkıntı olur mu?

bu tip ürünleri kullanıp her gün kafama takacağıma
bir sefer çöpe atarken kafama takarım sonra unuturum gider

gerçek bozulma olayı da biraz değişiyor
gıda sektöründe çalışıyorum
kimi ürün daha son kullanımına 1 sene varken bozulur
kimi ürün üstündeki tarihten 10 yıl bile geçse bozulmaz (gerçek bal mesela buna örnektir)

özellikle süt ürünleri içeren ürünlerin son kullanmasını geçirmeyin derim

Merhaba, benimde son kullanma tarihi 30.10.2019 olan olimp pump express pre workout var. Kapağını ilk kez bugün açtım. O üzerinde ki parçacıklar aroma felan diye düşünüyorum daha önce kullanmadığım için bu ürünü kıyasta yapamıyorum bozulmuş mudur resim yüklüyorum . Teşekkürler

Eklentiler

• AE9CE4A7-1AF7-40E7-B25D-0F7B697B7433.jpeg
    AE9CE4A7-1AF7-40E7-B25D-0F7B697B7433.jpeg
    55,1 KB · Görüntüleme: 636
Back
Yukarı