Sol Göğüs Daha Yumuşak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaanU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

KaanU

Üye
Merhaba arkadaşlar sporda 4. ayım az çok alabildim istediğimi sağ göğüsümü sıkıyorum ve baya sert oluyor ancak solu sıktığımda çok daha yumuşak elleyince ama bi tarafı daha çok şişik bi tarafı daha az diye bi sorunum yok bu normal mi sizce

sen o zaman genellikle sağ elini kulllanan bir insansın bendede tam tersi solağım çünkü kol orantısızlığı göğse etki ediyor.

Bir makalede sürekli bar ile çalışan hareketlerde çalışılan yerlerin sağ veya sol kısmı için orantısızlıklar olabilir. Bunun sebebi güçlü olan kolun barın yükünü daha çok çekerek orantılı bir şekilde çalışmasını engellemesidir, diyordu. Şimdi buradaki önemli soru şu olmalı: sen bar ile çalışırken bir orantısızlık hissediyor musun? Yani bench press yaparken mesela sağ tarafın daha çok ittiğini, son tekrarlarda solun daha düşük kaldığını hissediyor musun? Eğer öyleyse pressleri bar yerine dumbbell ile yap ki orantıyı tekrar yakalayabilesin. Çünkü o zaman kollar tek olarak çalışacağı için göğüs loblarına tek başına etki eder yani solun yükünü sağ taraf çekmez. Bir miktar bar yerine dumbbell ile çalış.

benimde sol gögüs biraz zayıf dierine göre onu nasıl düzeltebilirim butterfly da sadece solla calısıyorum acaba sadece o yeterlı olurmu ?

4 ayda çok fazla fark olacağını sanmıyorum. Muhtemelen psikolojiktir. Sen hareketleri doğru yapmaya özen göster, dumbell ile çalışmalarını da arttır.

ufuk onu duzeltemezmıyız mesela benımde aynı sorun var sol daha az butterfly da sadece solla calısıyorum fılan etkısı olmaz mı ?

ufuk onu duzeltemezmıyız mesela benımde aynı sorun var sol daha az butterfly da sadece solla calısıyorum fılan etkısı olmaz mı ?
Butterfly ı tek el yapmak yerine tek el dumbbell press yapmanı tercih ederim ama bunu çok sık yapma yoksa bu sefer sol şişer sağ düşük gelir

Düzeltecek bir şey yok. Sadece tek kol ile çalışayım dengeliyeyim diye bir şey de çok mantıksız. Barla yapılan hareketlerde 1 taraf mutlaka daha fazla yük kaldırır. Dumbell ile çalışın bir süre, 2 kolun da nizami yapabileceği bir ağırlık seçin. Farkı kapatırsınız. Sağı bir süre çalışmayayım, sol çalışayım, sol sağa yetişsin diye bir durum söz konusu olamaz.

Düzeltecek bir şey yok. Sadece tek kol ile çalışayım dengeliyeyim diye bir şey de çok mantıksız. Barla yapılan hareketlerde 1 taraf mutlaka daha fazla yük kaldırır. Dumbell ile çalışın bir süre, 2 kolun da nizami yapabileceği bir ağırlık seçin. Farkı kapatırsınız. Sağı bir süre çalışmayayım, sol çalışayım, sol sağa yetişsin diye bir durum söz konusu olamaz.
Bende öyle düşünüyorum ama bununda işe yarıyacağına dair bişeyler okumuştum

tamam teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar sporda 4. ayım az çok alabildim istediğimi sağ göğüsümü sıkıyorum ve baya sert oluyor ancak solu sıktığımda çok daha yumuşak elleyince ama bi tarafı daha çok şişik bi tarafı daha az diye bi sorunum yok bu normal mi sizce
o sorun bende de vardı hala var takaıntılı olduğum için bana öle gelio birazda dert etme büyüdükçe fark kapanıyor moralini bozma

Back
Yukarı