• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Snap-Shots..(Tek Resimler)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Geçengün çektiğim 2 resim. 87 kg yim 1.77 boy. yaş 19 ara vermeden 4. yılımdayım. kış olduğu için haliyle biraz bulkum. steroid & supplemet daha hiçbirşey kullanmadım.

Uploaded with ImageShack.us
Yanlış anlama seni kırma amaçlı yazmıyorum kesinlikle fakat 4 yılın hakkını veremediğin bence ortada.Yolunda olmayan unsurlar var belli ki.Burada herşey sana kalmış durumda kendi vücudunu sen tanıyorsun ne tepki verdiğini falan.Beslenme en büyük sorunun sanırım.Beslenme olayını çözmeni öneririm.Şayet sende bilirsin ki beslenme bu sporda çok önemlidir.Antrenman sisteminde de yapacağın ufak değişiklikler ile vücudunu şaşırtıp kütle kazanmayı amaçlamalısın.

Yanlış anlama seni kırma amaçlı yazmıyorum kesinlikle fakat 4 yılın hakkını veremediğin bence ortada.Yolunda olmayan unsurlar var belli ki.Burada herşey sana kalmış durumda kendi vücudunu sen tanıyorsun ne tepki verdiğini falan.Beslenme en büyük sorunun sanırım.Beslenme olayını çözmeni öneririm.Şayet sende bilirsin ki beslenme bu sporda çok önemlidir.Antrenman sisteminde de yapacağın ufak değişiklikler ile vücudunu şaşırtıp kütle kazanmayı amaçlamalısın.

estafurullah neden yanlış anlayayım. bende artık biraz böyle düşünmeye başladım.
inanırmısın sana istersen 3 yıl önce cektiğim resimleri yollayayım gelişme %20 falan 3 yıldır.
beslenmem pekte kötü deyil yani hergün en kötü 150 gr protein alıyorum.
ama artık ciddi anlamda whey falan kullanmam gerekiyor heralde.
antrenmanlara gelirsek bu konuda kendime güvenim çok. yani şöyle demek istiyorum antrenmanlarımı çok sıkı ve iyi yapıyorum. 4 yıldır bu antrenmanımda iyi geçmedi dediğim olmuyor.
ayrıca yorumun için sağol.

bulkum.abs ler firarda.o yüzden göbeğimi saklayan pozlar veriyorum bu aralar ;)

Eklentiler

• 01022011382.jpg
    01022011382.jpg
    48,6 KB · Görüntüleme: 1.034
bunlarda benden olsun.

Eklentiler

• 27062010435.jpg
    27062010435.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 943
  • 05072010820.jpg
    05072010820.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 896
  • 24062010333.jpg
    24062010333.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 821
@mk#7, vücudunuz oldukça iyi her yönden; şurası eksik burası eksik demek pek mümkün değil. Pozda özellikle üst göğüs dolgunluğu aşmış durumda; tabi ön omuz dolgunluğu ve göğüsle olan birlikteliklerini de es geçmemek gerekir. Eğer üst göğüse yüklendiğiniz bir idmandan çıkmamışsanız, çoğu kişinin büyük problem yaşadığı üst göğüs olayını bitirmişsiniz demektir; gerçi idmanlı bile olsa, sönük hali de oldukça iyi olduğu aşikar hacmine bakılınca.

@mk#7, vücudunuz oldukça iyi her yönden; şurası eksik burası eksik demek pek mümkün değil. Pozda özellikle üst göğüs dolgunluğu aşmış durumda; tabi ön omuz dolgunluğu ve göğüsle olan birlikteliklerini de es geçmemek gerekir. Eğer üst göğüse yüklendiğiniz bir idmandan çıkmamışsanız, çoğu kişinin büyük problem yaşadığı üst göğüs olayını bitirmişsiniz demektir; gerçi idmanlı bile olsa, sönük hali de oldukça iyi olduğu aşikar hacmine bakılınca.

yorumun için teşekkürler rpac... bence eksik kısım trapez, daha yüksek olmalı... üst göğüs benim de sorun yaşadığım bi bölgeydi ama omza ve eklemlere ne kadar zararlı olduğu bilinse de göğüs hareketlerinde barı yada dambılları sonuna kadar indirmem hem idman sırasında müthiş bir gerginlik hem de idman sonrası müthiş bir dolgunluk yaşamamı sağladı...

MK #7, temiz bir bulk dönemi geçiriyorsun gördüğüm kadarıyla. Yağlanma pek yok, sadece vücut su tutmuş ki bence bu iyiye işaret. Ne kadar güç artışı yakaladın? Yüzde olarak yaklaşık değerler nedir?

MK #7, temiz bir bulk dönemi geçiriyorsun gördüğüm kadarıyla. Yağlanma pek yok, sadece vücut su tutmuş ki bence bu iyiye işaret. Ne kadar güç artışı yakaladın? Yüzde olarak yaklaşık değerler nedir?

sağolasın schwarz... geçen yaza kadar bench presste 6 tekrar max. 130 kg yapardım şu an 6 tekrar 180 kg yapabiliyorum buna paralel olarak diğer bölgelerde de güç artışı var... su konusunda haklısın tuttuk biraz :) atmak için diyeti sabırsızlıkla bekliyorum :)

Selam,

Vücut geliştirmeci gözlüğünü takarak bakacak olursak MK #7, başarılı bir vücudun var. Ön bölgen, kaporta diye adlandırabileceğimiz kısım istenilen boyutlarda ve simetride diye kendi adıma konuşayım. Buna paralel olarak sırtının da bir o kadar etkin bir konum sahip olduğunu düşünmekteyim sadece. Görmeden anca bu yorumu yapabilirim :) Trapezius konusuna gelirsek, cüsse ile orantılarsak, sizin de söylemiş olduğunuz gibi, ebat bakımından yetersiz demeyelim de gelişim açısından kendini bulamamış diyelim. İki resme bakılarak puan kullanmam söylenseydi "Bodyci edası taşıyor mu diye" 10 üzerinden 8.50 verirdim.

Saygılarımla,

sağolasın schwarz... geçen yaza kadar bench presste 6 tekrar max. 130 kg yapardım şu an 6 tekrar 180 kg yapabiliyorum buna paralel olarak diğer bölgelerde de güç artışı var... su konusunda haklısın tuttuk biraz :) atmak için diyeti sabırsızlıkla bekliyorum :)

Off topic yapıyorum ancak sormadan geçemeyeceğim.
1 yılda 50 kg bench press artışını nasıl yakaladınız; kaldı ki bu artış 70ten 120 ye falan değil 130'dan 180'e.
Şahsen 180 yapabilmeyi aklımın ucundan bile geçiremiyorum:)

Off topic yapıyorum ancak sormadan geçemeyeceğim.
1 yılda 50 kg bench press artışını nasıl yakaladınız; kaldı ki bu artış 70ten 120 ye falan değil 130'dan 180'e.
Şahsen 180 yapabilmeyi aklımın ucundan bile geçiremiyorum:)

antrenman tarzını tamamen değiştirmek diyelim en büyük etken bu oldu...

Oldukça başarılı ve emek verilmiş bir vücut...

MK #7 sizin de belirttiğiniz gibi eksik kısım trapez gibi görünüyor... Daha yüksek olmalı demişsiniz ancak "kişisel fikrim" fazla yüksek olmamasından yana çünkü omuzlara baskın çıkıyor...

Estetik açıdan omuz (ve diyet'den sonra ki parçalı omuz) çok daha estetik durur gibime geliyor... Tabii bunu diyet'den sonra incelemeliyiz.

Antreman tarzınızı değiştirirken günlük bölgesel mi yoksa günlük karışık olarak mı yeni bir düzenlemeye mi gittiniz?

Lakin 130'dan 180'e büyük başarı... tebrikler...

şöyle söyliyim; her kas grubunun a, b ve c diye 3 türlü idman şekli var... ben programımı aylık olarak yapıyorum ve o 1 ay içinde hangi gün hangi kas grubu çalışılacak bellidir... her kas grubunun da gün bazında belirli dinlenme süresi var, bu dinlenme sürelerine göre bazen sadece bacak ve kalf varken bazen göğüs, sırt, omuz ve biceps aynı güne denk geliyor...

Burda arkadaşları gördükçe bende çok gaza geliyorum.Tebrik ediyorum hepinizi.Özellikle ayazın yağ oranını çok merak ediyorum.Müsabık sporcuların yarışma öncesi vücudu gibi define.Kimyasal kullanmadan yağ oranını o denli aşağıda tutması ve vücudundaki o damarlar göğüslerdeki taraklanmalar ayazın genetik bir mucize olduğunu gösteriyor.

şöyle söyliyim; her kas grubunun a, b ve c diye 3 türlü idman şekli var... ben programımı aylık olarak yapıyorum ve o 1 ay içinde hangi gün hangi kas grubu çalışılacak bellidir... her kas grubunun da gün bazında belirli dinlenme süresi var, bu dinlenme sürelerine göre bazen sadece bacak ve kalf varken bazen göğüs, sırt, omuz ve biceps aynı güne denk geliyor...

Düzenli ve sistematik bir program lakin düzgün ve orantılı gelişim bulk dönem de dahi belli oluyor.

Off topic bir soruydu, cevap için teşekkürler...

Back
Yukarı