Skolyozmu? kafama cok takıldı :/

Frightos

Üye
Spora 2.5 ay önce basladim. Git gide fotolarda meme uçlarımin asimetrisini farkettim .sonra forumdan bir arkadas omuz seviyeleriminde esit olmadığını söyledi. Salondaki hocama da sordum evet dikkatli bakinca bir fark var ama daha cok postur bozukluğu gibi dedi duzgun durmaya calisinca omuzlar esitleniyor dedi.durus bozukluğudur falan dedi.doktora gidicem yakin zmaanda cok kafama takıldı bu konu birde ilk spora baslamadan önce sanki bunlar yokmus gibi sonraki fotolarimda daha belirgin gibi duruyor spordami yanlis birseyler yapıyorum anlaadim birtürlü.

Eklentiler

• inCollage_20190514_153103022.jpg
    inCollage_20190514_153103022.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 424
  • inCollage_20190514_153154939.jpg
    inCollage_20190514_153154939.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 419
  • inCollage_20190514_153402924.jpg
    inCollage_20190514_153402924.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 441
salondaki hoca anlamaz. anlasa en iyi ortopedist anlar. skolyozdan çok bel çok içeride duruyor asıl sorun orada. bu arada farklı bir bahaneyle before-after fotoğraflarını da koymuşsun.

dediğim gibi ortopedist anlar. çok aşırı zayıflıkta bu gibi durumlar gerçekleşebiliyor. ancak ne etkilemiş onu bilemeyiz. bu yürüyüş, ayakta duruş, oturma, yatma pozisyonu her şey olabilir. aslında hafif skolyoz var ama endişe edilmesi gerekilen nokta bel çok içeride. ki onun da zaten egzersizleri, korseleri var.

dediğim gibi ortopedist anlar. çok aşırı zayıflıkta bu gibi durumlar gerçekleşebiliyor. ancak ne etkilemiş onu bilemeyiz. bu yürüyüş, ayakta duruş, oturma, yatma pozisyonu her şey olabilir. aslında hafif skolyoz var ama endişe edilmesi gerekilen nokta bel çok içeride. ki onun da zaten egzersizleri, korseleri var.
Zayifliktan sikayetci olduğum için spora basladim.59 kiloydum suan 67 kiloyum boy 1.74 sence zayif bir goruntu varmi hala .

skolyoz yok. benzer durum bende vardı kalça dışarıda gibi duruyordu. röntgen mr sonucunda da bir şey çıkmadı. sadece belirli bölgeleri çalıştırmaktan kaynaklanan bir duruş bozukluğu. üst kanat çalıştırıp alt sırta önem vermemek gibi. karın çalışmamak gibi. core bölgeni ihmal etmeyip sırt çalışman gerek. hep lut pull downla olmaz o iş :) fizijk tedavi uzmanı gerekli egzersizleri verir ve esneme hareketleri ile duruş düzelir.

Röntgen çektirmeden anlayamazsın. Ne olursa olsun röntgen çektir. Sonra geç kalıp eyvah deme. Barfiks e çok asıl ve yüzme yap iyi geliyor

Back
Yukarı