Skolyoz Görüntülerim

xOmeRx

Üye
Uzun süre ayakta durunca bacaklarımdan ayaklarıma doğru inen bir ağrı vardı. Bel fıtığından şüphelenmiştim bel ağrım yoktu tabi beyin ve sinir cerrahisine göründüm bel için emar sırtada röntgen çekmiş.
Ağrının nedeni skolyozmuş bel fıtığım yokmuş
Doktor korse vermedi fizik tedavi ve yüzme dedi Omurga görüntülerim böyle yaşım 21
göğüs ve bel bölgesinde ciddi derecede bi artış varmı sizce ?

GÖĞÜS KISMI :

BEL KISMI :

Geçmiş olsun. Kac dereceymis kardesim ?

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dereceyi söylemedi usta fizik tedavi ve yüzme dedi korse falanda vermedi.Ameliyatlık bi durumun yok dedi
Başka yorumlayacak olan varmı bu görüntüleri diye bu konuyu açtım sen ne diyorsun bu görüntüye

Tıbbi olarak bir şey diyemem ama bi kaç arkadaşımdada vardı yüzme çok etkili oluyormuş doktor ameliyata gerek yok dediyse düzenli bi program yaparak halledebilirsin bu işi bence

hocan aynısı bi arkadaşda vardı yüzme önermiştim düzelmişti.yalnız yüzmeden kastım boğulur iken can çekişme olayı gibi yüzme değil bildiğin yüzücüler gibi yüzmen lazım yani vücudunu düz tutarak ve sırt üstüde yüz faydası çok olur

Dostum bu hiç bir şey bende 44 derece skolyoz var. Omurga 3-4 parmak sol tarafta bildiğin. Maksimum 10 derecedir bu. Ameliyat için 40 derece sınırı koyarlar genelde yani endişelenecek bir şeyin yok.

Eğimli tarafı esnetip, esneyen bölgeyi sıkıştıracak şekilde egzersizler yaparsan faydası olur, yüzme tavsiyesi ezbere genel geçer veriliyor. Senin durumun da abartılacak birşey yok, geçmiş olsun.

Eğimli tarafı esnetip, esneyen bölgeyi sıkıştıracak şekilde egzersizler yaparsan faydası olur, yüzme tavsiyesi ezbere genel geçer veriliyor. Senin durumun da abartılacak birşey yok, geçmiş olsun.
Yüzmenin postüre faydası var.ha şu var ki arkadaşın ki çok da kaymamis

Back
Yukarı