Skinny Fat - Beslenme

Merhabalar, ben spora yeni başlıyorum.Ancak merak ettiğim bir kaç konu var.
Vücut tipim "skinny fat" denilen cinsten.Kas kütlem az ancak göbek ve bel çevresi yağlı.
Nasıl bir beslenme programı uygulamalıyım?
Boy:1.74 Kilo:72

Kendimce;
sabah: Yulaf(süt+muz) + 3 yumurta(1 tanesi tam)

Öğlen:Bulgur(veya kepekli makarna) + 200 gram tavuk göğüs + Domates, yeşillik

Akşam: Öğlenin aynısı, biraz daha karbonhidratı düşürüyorum.

Ayrıca ara öğünlerde bazen elma, bazen kuruyemiş vs. tüketiyorum.

Ne kadar doğrudur?

Ayrıca kalori açığı mı yaratmalıyım?

Göbek yağları eritmen için Yürüyüş yapman lazım. Beslenmede Yağdan kızartılan yemekleri,Şekeri ve Beyaz Un ile yapılan hamur işi yemeyi kesmelisin.

Her idmandan sonra veya önce yapıyorum yürüyüş. Şeker, kızartma yağı, beyaz un vs yok suan hayatımda.
Zeytin yağı kullanıyorum.
Ancak hani gramı gramına besin değerleri hesap yapmak yanlış mı olur ilk aşamada?
Zaten yulaf ezmesi baya tok tutuyor beni, önceden sürekli acıkan bir insandım, şimdi spora gideceğim için ve spor sonrası ihtiyaç olduğu için yiyorum sadece :)

Aynı zamanda kas kütlemide arttırmak istiyorum tabi, o yüzden beslenme konusunda kararsızım.

Her idmandan sonra veya önce yapıyorum yürüyüş. Şeker, kızartma yağı, beyaz un vs yok suan hayatımda.
Zeytin yağı kullanıyorum.
Ancak hani gramı gramına besin değerleri hesap yapmak yanlış mı olur ilk aşamada?
Zaten yulaf ezmesi baya tok tutuyor beni, önceden sürekli acıkan bir insandım, şimdi spora gideceğim için ve spor sonrası ihtiyaç olduğu için yiyorum sadece :)

Aynı zamanda kas kütlemide arttırmak istiyorum tabi, o yüzden beslenme konusunda kararsızım.

Antrenmani oglen ve aksam yemeginin arasina koyup aksam yemegini biraz one cek, son ogun olarak bol yesillikli, limonlu salata eklersen oldukca iyi olur bence.
Skinny fatte karbonhidrati cok dusurunce zaten az olan kas kutlesi dahada kuculur, antrenmanlarda dogru duzgun pump alamazsin, ufaldikca ufalirsin.

Gramajlarda bence iyi duruyor, 150 - 200 gram karbonhidratin altina dusmeden iyi bir antrenman duzeniyle 3-4 ay icinde ciddi fark gormeye baslarsin bence, fark derken elbette bu surede cok buyuyemessin ama seni rahatsiz eden skinny fat durumunu uzerinden atarsin.

Antrenmani oglen ve aksam yemeginin arasina koyup aksam yemegini biraz one cek, son ogun olarak bol yesillikli, limonlu salata eklersen oldukca iyi olur bence.
Skinny fatte karbonhidrati cok dusurunce zaten az olan kas kutlesi dahada kuculur, antrenmanlarda dogru duzgun pump alamazsin, ufaldikca ufalirsin.

Gramajlarda bence iyi duruyor, 150 - 200 gram karbonhidratin altina dusmeden iyi bir antrenman duzeniyle 3-4 ay icinde ciddi fark gormeye baslarsin bence, fark derken elbette bu surede cok buyuyemessin ama seni rahatsiz eden skinny fat durumunu uzerinden atarsin.

Ya şu malum skinny fat görüntüsünden kurtulmak istiyorum, birazda haliyle kas kütlemi arttırmak istiyorum.Zaten öyle kısa sürede aşırı beklentim yok haliyle, düzenli olarak yapıcam bu işi inşallah.Hedeflerimde çok büyük değil zaten.Beslenmeye bu şekilde devam ediyorum o zaman ortalama olarak.

Bu arada teşekkürler yorum için

Back
Yukarı