Sizin için arkadaş nedir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jan1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Oncelıkle tesekkur ederım konu cok anlamlı ve guzel bır konu.
Benım tabıkı arkadas dedıgım ınsanlar oldu zamanında bırbırımızı koruyup kollamamız ıyı guzel vakıtler gecırmemız gıbı .Ama hıcbır zaman devam etmedı okul ayrımı yuzunden koptuk gordugumuz zaman selamlasıyorduk sadece okadar.
Suanda oyle bır arkadasım daha var lisede tanıstıgım arkadastık 30 kişi daldı bize dayagı yedık ama aramız dahada sıkı bır dostluk halıne burundu.
Soruya gelecek olursak bence arkadas demek karsındakının zayıf ve guclu hallerını bılmesı ve her zaman her sekılde her ortamda yanında olması demektır.Huylarını bılmesı kucuk duruma dusurmemesı yanı bu rezıl olmakla alakalı degıl arkadaslıkta olmaması gereken bısey.Zor durumlarında beraber gogus germesı . Ve soyle bıseyde var bin tane arkadasın olsun 1 tane dostun olsun.Ama harbı dost olsun.Herkeze farklı ama ona farklı davranabılecek bır dost.

Herkeze iyi forumlar dilerim

arkadaş mı (ahahahha) iyi günde yanında kötü gününde firarda olan kişiden bahsediyoruz sanırım :) arkadaşlık diye bişey yok hepsi aynı insan oğlu nankör devir kardeş ayağı devri ...
kısacası arkadaşlık falan yalan

Uğruna gerçekten ölebileceğim kişi ; Benim uğruma ölecek kişi ; aslen arkataşım, bu konuda en sevdiğim hikayeyi aslen kelimenin ortaya çıkış hikayesini paylaşmak isterim.

Orta Asya' da savaşın ok ve yay ile yapıldığı dönemlerde Türk savaşçılar , arkalarından gelebilecek bir saldırıyı önlemek için, sırtlarını bir ağaca, kaya veya taşa vererek, ok atarlarmış. Atalarımız genelde bozkır hayatı yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya olurmuş.

Yıllar sonra bu sırt dayanan taşın ismi ARKA-TAŞ veya Azerbaycan'daki söylenişiyle 'ARKA-DAŞ' biçiminde dilimize yerleşti.

Bugün bile güvenebileceğimiz bizi arkadan vurmayacak olan, samimiyetine
güvendiğimiz kişilere verdiğimiz isimdir. 'Dostluk' kavramının zaman içinde, insanın arkasını yaslayabileceği ve kendisini olabilecek kötülüklerden koruyacağı fikri ile özleştirilmesi sonucu 'arkadaş' sözcüğü 'dost' anlamında Türkçemizdeki yerini buldu. !

Sırtınız 'arka-taş' sız kalmasın...

çevrem geniş olmasına rağmen 2 tane arkadaşım var aslındada herkesinde 1 yada 2 tane tam anlaştığı arkadaşı olur ama bence arkadaş demek kötü günde kesinlikle yanında olan bu bir yakınınızı kaybettiğiniz zaman olur yada insanlık hali yemek için para kalmamıştır 1 ekmeğin yarısını bölüpde size veren kişidir arkadaş düşüncelerine saygı duyan kişidir arkadaş ama 2 arkadaşımada güvenmiyorum yinede insanın ailesinden başka birine güvenmesi ama doğru gelmiyor insandır kötülük yapabilir diye düşünüyorum herşeye rağmen insanları severim ama %100 güvenmem

Son düzenleme:
klasik cevap ve aynı cevap benim içinde : kötü zamanda bile yanımda olan kişi.

3 tane dostum var onlar cidden devamlı arkadaşlarım. diğer arkadaşlarımı da çok severim hemen hemen tanıdığım her kızla kısa zamanda dost oluruz ancak bu üçünün yeri başka.
benim onları dostlukta arkadaşlıkta rakipsiz görmemin nedenleri; sırlarımızı en rezil hallerimizi bilmek bunu hiç çekinmeden paylaşabilmek, biri b*ka battığında diğeri de dırdır etse de seni çıkarmak için kendisini de çamura atması. diğer insanların 10-15 farklı kişiyle yaptığı aktivitelerin hepsini beraberce yapabilmek, her anı yaşamış olmak sadece eğlenmek değil...
bir de biz ta en dehşet ergenlikten beridir arkadaşız beraber büyüdük gördük geçirdik bir çok şeyi.

Şöyle söyleyim.Kuzey Güneydeki 'ALİ'karakteridir arkadaşın,dostun tanımı.İzleyenler bilir.

Benim için arkadaş, protein tozu, creatin , bcaa dır olmazsa olmazlardır birbirleri ile çok iyi anlaşır, geçinirler birbirlerinin eksiklerini tamamlar ama sadece param olduğu zamanlar benimle olurlar param olmayınca onlarda terk ederler :(

Şaka bir yana Arkadaş benim için Kardeş demektir, arkadaşlık mertebesine koyabileceğim 4-5 tane insan var herzaman yanımda olan, Allah onlarla bir ömür yaşamayı nasip etsin.

Arkadaş çoğu zaman sadece tanıdık bir simadır,
okuldan işten oradan buradan...merhaba dersin, canım nasılsın.bazen vakit geçirdiğindir sadece
gülüp eğlendiğin...

Arkadaş; belli bir süre kullanıp, işine yaramadığı zaman da kapının önüne koyulan kişidir.

Arkadaşlarına ne kadar az güvenirsen başın o kadar az ağrır ;)

çok arkadaşım var ama dostum 1 tane yeter.arkadaş sadece iyi vakit geçirdiğin eğlendiğin kişidir bana göre ama dost bambaşka

Çok "arkadaşım" oldu. Ama hiçbiri iki dostum kadar yakın olamadı bana. Dost dediğin her zaman yanında olacak. Arkadaşlık kavramı gelip geçiçi şeyler. Çevrede çok arkadaşım var ama sadece 2 kişiye dost derim.

benim için olmayan bişey.

sadece pc oyunları var... zamanımı geçirdiğim arkadaş olarak.

hitman absulution bir an önce piyasaya çıksa yeter benim için.

memlekette dost kardeş ötesi bişeydi arkadaşta yarenlerimiz büyük şehirde ortam başka 3 gün sohbet ettin mi arkadaş oluyon burda milletin dost dediğine biz memlekette arkadaş bile demiyoz. 3 günlde bi dalaşma küfür zate ağızda sakız olmuş böle dosluk arkadaşlık mı olur

üç parça bişe aldıkmı dostumuzu aramdan yemeyiz boğazdan geçmez dostun tatlı sohbeti iki lokma yemeğide bal şeker yapar. dost arkadaş berekettir bunlar olmadan hayat geçmez.

Back
Yukarı