Size Birini-Bir Anıyı Hatırlatan Kokular , Parfümler...

Danny Boy

Yeni Üye
Sevgili Arkadaşlar ;

Evet duyduğunuz anda size geçmişi hatırlatan yada geçmişten birini hatırlatan kokular , parfümler nelerdir ?

Benim için eski ve unutamadığım sevgilimi hatırlatan vanilya içerikli her parfüm ve koku , her duyduğumda, hissettiğimde o kız ile geçirdiğim her anı bir anda beynimde canlanıyor , maalesef ...

Saygılarımla , Danny Boy ...

Söylediğinin aynısını ben de yaşıyorum bir bayan parfümünde.

Hele bir de Jil Sunder Sun parfümüm vardı Üniversite yıllarında kullandığım.

Ne zaman burnuma kokusu gelse o günleri hatırlarım.

Ne güzel günlerdi.

Efkarlandım şimdi iyi mi...:(

Sevgili Arkadaşlar ;

Aslında uzun zamandır unuttum desem yalan olmaz , ama bugün markete alışverişe gitmiştim bir avm içinde aynı yerde doğal sabun satan bir yer var ,

Bende girdim oradaki bayan kibarca yeni gelen bir sabunu önerdi bende kokusuna dahi bakmadan aldım , eve geldim dedi bir denim ,

Neyse denemek için kağıdından çıkardım ki burnuma gelen o muhteşem vanilyamsı aslında eski sevgilimin ten kokusu burnuma doldu , onunla geçirdiğim tüm anılar unuttuklarım dahil hemen hatırlandı i duygulandım yine saçma şekilde ,

Eminim o şimdi başkasıyla olmuştur kaç zaman geçti belki birkaç kişi bile olmuştur unutmuştur beni ama ben yine onu hatırladım ,

Sanırım biz erkekler özellikle de sporcular çok duygusalız :)

Peki bu koku tanıdık geliyor ama kimindi hatırlamıyorum diyenler de olabilir mi aramızda ;)

Her bali kokusu duyduğumda benimde aklıma geliyor malum kişi, o gece bali cekmiş dehşet şekilde kokuyordu gidip bende bali çekmiştim bidaha tövbee..

Ben tarkan ın sevdanın son vurusu adlı sarkısını dınleyınce eskı sevgılımı hatırlıyorum.2 Sene ayrılmıstık . O muzıgıde dınlıyordum onunla cıktıgım zaman ayrıldıktan sonrada hep boyle oturmus beynıme :)

bir iyi bir kötü kokudan bahsedecem,kötüden başlamak istiyorum;
arko traş kolanyasının kokusunu ne zaman duysam,hemen askerlik gelir aklıma,malum askerlik pek hoş anlar yaşanmıyor zorluk=askerlik:D
iyiyse;
yaşım 22 bir kıza aşığım,vanilya kokusunu andıran bir parfümü vardı,erkek arkadaşından ayrılmasını çok bekledim,hep yakınında oldum hemen çıkma teklif etmek için ama malesef o çocukla evlendi gittikafa_
o yüzden vanilya kokusuna zaafım vardır hep,arabamda vanilya kokulu parfüm kullanırım,hatta whey proteinimi bile vanilyalı alıyorum,her kapağını açtığımda sebebi malum bir melankoli başlar:o

Sevgili fsmy ;

Desene ikimizde vanilyadan yana dertliyiz :)

Ama o saçma gelen duyguyu hissetmeyen bilmez , bu arada gerçekten çok hüzünlü olmuş bekleyişinin sonu , ben olsan sabır edemezdim evlense bile duygularımı açıklardım , ama tabii ki de bunu yurt dışına çıkmadan önce yapardım :) malum ülkemiz kocaları aşktan anlamıyor :D Yani sen o kızı unut ama vanilya unutturmaz bilirim :(

evet danny:)
duygularımı açıklayamazdım,çünkü aşıktı o çocuğa bu çok belliydi,ben çok kaderci biriyimdir,demekki olmaması gerekiyormuş...

ama melankoli kötü bişey değil bence,acılı lahmacun gibi bişey,yakar ama zevk alırsın;)

Olmaz mı ya:).İlk sevdiğim kızın parfümünü unutmuyorum .Hatta 2 hafta önce bi mağazada çalışan kızın parfümü de aynıydı.Kokuyu alınca bi anda beynimin içinde çok tuhaf şeyler oldu bi acayip oldum.Anlatılamaz bişey o anda yaşadığın insan bi anlık kendinden geçip geçmişe gidiyo sanki.Neyse duygusala bağladım iyice:)

bir kere belediye otobüsünde bir kız vardı beni kesiodu ulan arkasına oturdum terliymis ter kokusuyla sac jölesi birasda sigara karısı mı bir koku inanılmaz berbattı kokusu .hep o anı unutamıyorum sanırsam liseye giriş sınavı zamanıydı suan üniverste 4 deyim .

Son düzenleme:
ne zaman kolanya(yanlış yazmış olabilirim) kokusu alsam küçükken gözlerime kolanya sürüp gözümün o feci yanışını anımsarım içim bir kötü olur.

istanbula geldiğimden beri her güneşli havada burnuma garip bir koku geliyor, yaz kokusu denebilir. bu bana bir kişiyi değil; eskiden yaşadığım didim'deki kişileri, anıları, heyecanları, sahili, denizi, her şeyi bir anda hatırlatıyor ve bu kokuyu aldığım an ruhen çöküyorum diyebilirim:(

Allure,eski sevgilimin sürekli kullandığı parfümdü. Bu parfümünün kokusunu duyduğum zaman adeta başka diyarları yolculuk yapıyordum sanki. Şimdi ise her ay alır,arada sıkar onu hatırlarım.

Bilimde kanıtlamış en keskin hafızanın koku hafızası olduğunu :) ben çok yaşanan bişeyden bahsedeyim ne zaman protein tozumu açık shake yapsam aklıma küçükken annemin yaptığı nesquick süt gelir :)) bide she adlı bi kız parfümü neden bilmem ama içimde garip hisler uyandırıyor. :))

Bende "Vanilyalı bir koku aldığımda eski sevgilimi hatırlıyorum" demek isterdim ama maalesef:D

Maç yaptıktan sonra akan terin kokusu,eve gidip çalışmamı hatırlatıyor:D

Benm geçen seneki 2 kız arkadaşımda aynı parfümü kullanıyordu. Ama 2.siyle gezerken ilki aklıma gelmedi hiç. Kız konusunda böyle bişey olmuyor hiç bana bilmiyorum bende mi sorun:lol: Protein shake'i yıkarken ki kokusu Meter mevsimler'i anımsatıyor sadece bana neden bilmiyorum saçma:o

Back
Yukarı