Daha çok dövüş sporlarında kondisyon arttırma amaçlı ağırlık çalışılır.Kuvvet ve dayanıklılığı artırır.Şınav mekik barfiks bu sporlarda olmazsa olmazlardandır.Hangisini yapan daha avantajlı diye birşey yok hepsi yapılmalıdır çünkü bu hareketlerin çalıştırdığı bölgeler bir dövüş sporuyla uğraşan kişi için çok önemlidir.thums:bazı notlar:
-mücadele sporları çok çeşitldir..
-hangisi ?!...örneğin bir " kickboks "ve "güreş "antrenmanları ,gereksinimleri farkldır...
-grappling olanlar, strike olanlar olarak da ayırmak salt yeterli olmaz...
-örneğin vuruşlu "kyoksuhin, ashihara karate vb" olayı bir "muay thai " ile yakından benzerlikleri olsa dahi, neticede "kısıtlı teknik" ve "1-2 raund "çerçevesiyle 5 raund x 3 min " üzerinden seyreden bir "muay thai "den son derece farkldır...bu nedenle "kondsüyon parametreleri, çalışmaları vb" de farklı olacaktır...
***kısaca , " her yiğidin yoğurt yiyişi farkldır !.."...)
dövüş güreş, judo tarzı geçecekse barfiks, yumruklar konuşacaksa dips ya da şınav.
tabikide vucut ağırlığı ile yapılanlar barfks dips şınav ve ceşitlemeleri...
abi öyle diyosunda ben şöyle düşündüm şimdi yumruk atarken verilen hasar da biceps ve önkol kasının etkisi büyük gibi geliyor barfiks ise söylediğim kısımları geliştiriyor şınav arkakol omuz göğüs bilmiyorum belki düşüncem yanlıştır.dövüş güreş, judo tarzı geçecekse barfiks, yumruklar konuşacaksa dips ya da şınav