Sisteki siluet supplement sistemi

Herkese iyi sporlar. Başlığı açma amacım birincisi kullandıklarımı yorumlamak ve daha farklı ne kullanabilirim fikir almak adına açıkcası.

Supplement olarak
Whey protein (Dymatize ISO - 100) günde 2 kere (biri spor sonrası bir diğeri bir ara öğünde)
BCAA (Multipower BCAA) spor öncesi 10gr
Glutamin (ON glutamine) spor sonrası ve yatmadan 5gr
L- arginin (Hardline ARG 1250) spor öncesi 3 tablet
Omega 3 (Solgar Omega 3 950) günde 1 kere
Multivitamin (Medigard vit mineral + koenzim q10) günde 1 kere
CLA (Musclepharm CLA core) günde 2 kere

3 hafta daha bu şekilde ilerledikten sonra planımı L carnitine, BSN no xplode ve Xtend almak yönünde kullamayı düşünüyorum. Yani 3 hafta sonra;

Whey protein (Dymatize ISO - 100) günde 2 kere (biri spor sonrası bir diğeri sabah kalkar kalkmaz)
BSN no xplode (BSN) çalışma başlamadan yarım saat önce
Xtend (Scivation) 2 ölçek spor öncesi ve sırasında tamamını tüketmek
Glutamin (ON glutamine) spor sonrası ve yatmadan 5gr
Omega 3 (Solgar Omega 3 950) günde 1 kere sabah kahvaltısında
Multivitamin (Medigard vit mineral + koenzim q10) günde 1 kere sabah kahvaltısında
L- Carnitine (marka olarak önerileriniz neler) çalışma günlerinde yarım ölçek antrenman öncesi yarım ölçek kardio öncesi
CLA (Musclepharm CLA core) günde 2 kere yemeklerden önce

Tüm fikirlerinize,"Buna ne gerek var?", "Şu vakitte içebilirsin.", "Ölçeği arttır.", "Ölçeği azalt." vb. açığım. Teşekkürler.

Whey, nitrik oksit, xtend, glutamine, omega 3 ve multivitamin kullanımlarımız tamamen sizinde 2. bölümde bahsettiğiniz ile aynı. Ve en doğrusunun da bu yönde olduğunu düşünüyorum. Özellikle xtende vurgu yapmak isterim. 2 ölçeği antrenmandan 15dk önce ile başlayarak antrenman sonuna kadar tüketiyorum.

Whey'i ara öğün yerine sabah uyanır uyanmaz kullanacak olmanıza sevindim. Daha faydalı olacaktır.

L-carnitine olarak olimp kullanmıştım ben bir süre önce. Fena değildi. Güzel terletiyordu. Fakat yağ yakımında bildiğiniz gibi her şey kalori dengesiyle alakalıdır. Kişisel fikrim yağ yakıcılara gerek olmadığıdır.

CLA konusunda da l-carnitine ile aynı fikirlere sahibim.

Creatine kullanımını bıraktığınızı biliyorum fakat bu arayı çok uzatmayın derim. 2 hafta yeterli olacaktır. Sonrasında tekrar başlanabilir.

Öncelikle yorumlar için oldukça teşekkür ederim.

@mserkanxxx Milk thistle duymuştum, karaciğer için mantıklı olabilir.

@evolution57 Whey konusunda senin dediklerini dikkate aldım açıkcası. Daha önceden de bu fikirdeydim ama sebeplerini söylemiştim. Sanırım biraz erken uyanacağım. ;) Teşekkür ederim fikirler için.

Xtend Scivation 2 ölçek olayını tam olarak anlayamadım. Spor öncesinde içmeye başlayıp spor sonuna kadar götürmeye mi çalışıyorsunuz ??

Ben de yeni başladım Scivation takviyesine, önce ve sonra olmak üzere 2 defa kullanıyorum ama sadece spor günlerinde. Nasıl etki edecek benim de hiçbir fikrim yok açıkçası.

Yalnız benim bildiğim Xtend "in workout" bir supplement yani, spor yaparken kullanılıyor. Benden sana tavsiye spor sırasında içmen

Önümüzdeki hafta itibariyle supplement sistemim;

Whey protein (Dymatize ISO - 100) günde 2 kere (biri spor sonrası bir diğeri sabah kalkar kalkmaz)
Xtend (Scivation) 2 ölçek spor sırasında tamamını tüketmek
Glutamin (ON glutamine) spor sonrası 5gr
Multivitamin (Medigard vit mineral + koenzim q10) günde 1 kere sabah kahvaltısında
Glukozamin (Alacağım yerde bakacağım varsa Dr. Quick's Arthi-FX) 3 kere günde öğünlerle

L - carnitine bu ay kullanmaya başlamayacağım çünkü vücutta değişim zaten ver durduğunda L-carnitine ile destekleyeceğim (1 ay sonra büyük ihtimal).
Kreatine de ara vermeye devam ediyorum.

Elimde Whey, glutamine, multivitamin, CLA var. No xplode, Xtend, Omega ve Glukozamin alacağım.

Supplementlerim hazır yarın görücüye çıkacağız. Heyecanlıyım.

Whey protein (Dymatize ISO - 100) günde 2 kere (bir sabah kalkar kalkmaz bir diğeri spor sonrası)
Xtend (Scivation) 1 ölçek spor sırasında tamamını tüketmek
Glutamin (ON glutamine) spor sonrası 5gr
Glukozamin (Powerlife Nutrition) 2 kere günde öğünlerle

Evet önümüzdeki salıdan itibaren Kreatin (ON - 6gr [pre3gr - post3gr]) kullanımına tekrardan başlıyorum. Zaman oldukça hızlı geçmiş ve bir ayı doldurmuşum.

On ve OFF günler supplement alımım değiştirdim bu supplementler ile. 1 ay böyle kullanıp ardından supplementler ile ilgili fikrimi ve miktarını ciddi azaltma yapabilirim. Göreceğim.

Çalışma günleri:
Whey protein (Dymatize ISO - 100) 2 kere günde, bir sabah kalkar kalkmaz bir diğeri spor sonrası, 1er ölçek
BSN no xplode (BSN) 1 kere günde, çalışma başlamadan yarım saat önce, 1 ölçek
Xtend (Scivation) 1 kere günde, spor sırasında tamamını tüketmek, 1 ölçek
Glutamin (ON glutamine) 1 kere günde, spor sonrası, 5gr
Kreatin (ON creatine) 1 kere günde, spor sonrası, 5gr
Omega 3 (Solgar Omega 3 950) 1 kere günde, sabah kahvaltı sonrası, 1 adet
Multivitamin (Medigard vit mineral + koenzim q10) 1 kere günde, sabah kahvaltısı sonrası, 1 adet
CLA (Musclepharm CLA core) 2 kere günde, öğlen ve akşam yemeklerden önce, 1er adet
Glukozamin (Powerlife Nutrition) 2 kere günde, sabah ve akşam yemeklerden sonra, 1er adet

Çalışmadığım günler:
Whey protein (Dymatize ISO - 100) 1 kere günde (sabah kalkar kalkmaz)
Omega 3 (Solgar Omega 3 950) 1 kere günde, sabah kahvaltı sonrası, 1 adet
Multivitamin (Medigard vit mineral + koenzim q10) 1 kere günde, sabah kahvaltısı sonrası, 1 adet
CLA (Musclepharm CLA core) 2 kere günde, öğlen ve akşam yemeklerden önce, 1er adet
Glukozamin (Powerlife Nutrition) 2 kere günde, sabah ve akşam yemeklerden sonra, 1er adet

Bugün alışverişe çıktım. Ayrıca protein tozum bitmişti. Ondan da çektim bir tane. Alışveriş listesini beslenme bölümüne liste tarzında yazacağım. İyi sporlar.

iyi çalışmalar
dymatize iso 100 yanına baska bir whey alıp (on gold standart olabilir, ultimate nutrition veya nitrotech) sabah kalktığınızda bu protein tozunu kullanmak daha ekonomik olabilir. iso 100 kadar çabuk kana karışması sabah aldığınız whey'de daha önemsiz gibi geldi.
ayrıca off günlerde kreatin kullanmamanızın özel bir sebebi var mı daha doğru bir kullanımsa belki kutular bittikten sonra verdiğimiz araları daha kısa tutabiliriz.

iyi çalışmalar
dymatize iso 100 yanına baska bir whey alıp (on gold standart olabilir, ultimate nutrition veya nitrotech) sabah kalktığınızda bu protein tozunu kullanmak daha ekonomik olabilir. iso 100 kadar çabuk kana karışması sabah aldığınız whey'de daha önemsiz gibi geldi.
ayrıca off günlerde kreatin kullanmamanızın özel bir sebebi var mı daha doğru bir kullanımsa belki kutular bittikten sonra verdiğimiz araları daha kısa tutabiliriz.

Bu konu üzerinde düşüneceğim. ON un whey i oldukça tatsız. Nitrotech de şerbet gibi. Ayrıca içinde kreatin var. Açıkcası kaliteli whey hedefimdi ama dediklerini düşüneceğim.
Kreatin konusunda da özel bir sebep yok. Bir kullanım tarzı olarak da değil bir yerde okumadım. Fakat kırmızı et tüketimini off günlerimde yaptığım için zaten kreatin aldığımı düşünüyorum. Yükleme zaten yapmıyorum gramı belli. Fikirlere açığım.

Whey protein, glukozamin ve CLA hariç tüm supplementleri kesmiş bulunmaktayım yaklaşık 1.5 hafta. Multi vitamin ve omegayı da iki günde bir alacağım. Vücut oldukça direnç gösterdi Xtend ve No xplode a karşı zerre etki etmiyor.

Spor öncesi koyu kahve içiyorum lakin.

Back
Yukarı