Sipariş gümrükte takıldığında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SAVAŞ74
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam arkadaşlar
bir arkadaş sormuş ama cevap alamamış
netrition da sistem nasıl işliyor?
fedexle gelen 90 dolarlık ürünüm takıldı.
geri alıyormu netrition ?
buarada fedexle üstün körü yaptığım bir telefon görüşmesinde 2011 den itibare kanun değişti artık yurtdışından hiç bir supplement getirtemiyorsunuz dediler. doğrumu yoksa benimi yediler acaba

hakusama, arakdaşın sorusu ve cevabı aynı mesajın içinde zaten...
işin fedex kısmını da bu topicteki diğer mesjlarda bulabilirsin...
kargo şirketlerinin geri yollama politikası geneldir, birine farklı ötekine farklı olmaz.

dun itibariyle albay bir tanıdıgım takılan malım icin aradi sonuc su bundan sonra asla bir adet c vitamini bile gecmiyecekmis gecmis olsun

dun itibariyle albay bir tanıdıgım takılan malım icin aradi sonuc su bundan sonra asla bir adet c vitamini bile gecmiyecekmis gecmis olsun

Bu ayın 4'ünde ben gümrükten kolimi alabildim.ve bana artık yönergeler ve yönetmenlik ve ya talimatların 2011 yılı itibari ile değiştiğine dair bişey söylemediler.Verilecek siparişlerin devlet kargo sistemi yani dhl yani ptt ile verilmesi taraftarıyım.
Neden: çünkü dhl ile gelen malzemeler gümrükte takılınca olaya sadece ptt müdahale ediyor ve bakıyor, sakıncalı ve ticari amaçlı değilse depoda bekleme ücreti talep edeyor sanırım günlüğü 2 TL. kaç gün bekledi ptt'nin deposunda 6 gün 12 TL gibi cüzi bir miktar isteniyor.
Fakat fedex express ile geldiğinde yine gümrükte beklemede ise malzeme olaya sadece özel karg şirketi bakıyor ve ptt'den malzemenin çıkarılması için alıcıya çok faiş fiyatlar 100-200 TL civarında ödemesi gerektiği söylenerek malları teslim edebileceklerini söylüyorlar.
Bence devlet kargosu olan PTT ile işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz.Tabi mallarınızın size gelmesi 1 ay sürüyor.ben 27. günde aldım.

eğer böyle bir bilgi veriyorsanız lütfen daha açık yazın.. Hangi kurumdan kim/hangi yetkili dedi bunu? Söyleyin biz de bilelim, bizim şimdiye kadar ki görüşmelerimizde hiç kimse bu iddiada bulunmadı. Enteresan..

ben de diyorum, bugün komşumun kaynının kuaförüne giden birisi söylemiş gümrükçüymüş 150€ nun altında el koyamazlar demiş, buna ne diiceksin sanri?

"miş"li cümleler kurup bilgi vediğinizi sanmayın...

ben de diyorum, bugün komşumun kaynının kuaförüne giden birisi söylemiş gümrükçüymüş 150€ nun altında el koyamazlar demiş, buna ne diiceksin sanri?

"miş"li cümleler kurup bilgi vediğinizi sanmayın...

gümrükte kolimi almak için yaşadığım durumu birebir anlatayım.

gelen malzeme 82 $ + 49 $ kargo ile toplamta 131 $ tutmuştu. Gümrüğe gittiğimde ben, bu malzemelerin normalde adresime gelmesi gerekiyor 100 $ altında olduğu için, ben neden buraya gelip teslim alıyorum diye sordum.Orada bulunan bayan memur aslında 150 eoru altında sorunsuzca geçer dedi.fakat benim kolim ağır olduğu için vede ticari amaçlama getirdiğimi öğrenmek için benim gelmemi istemişler.Şartlar nedir diye sorduğumda 150 euro sınırını geçmesin aynı ayda başka bir sipariş verilmesin ve gelmesin vede aynı üründen 3 adet sipariş vermeyin dendi.bu şartlar altında gümrükte takılma diye bişey söz konusu değildir dendi.
konuyu başlıkla ( gümrükte takılan kolim ne olur ) birleştirmek istiyorum. ya beklemeyi göze alarak ptt kargo ile isteyeceksin yada özel kargonun istediği fahiş parayı öedeyerek alacaksın kolini.ödemessen eğer kargo parası sana ait olmak üzere birde ürünlerin fiyatının %20 sini keserek iade alıyor BB.com

Son düzenleme:
Şartlar nedir diye sorduğumda 150 euro sınırını geçmesin aynı ayda başka bir sipariş verilmesin ve gelmesin vede aynı üründen 3 adet sipariş vermeyin dendi.bu şartlar altında gümrükte takılma diye bişey söz konusu değildir dendi.

Normalde bu konuda neredeyse genel bir mutabakat olduğu halde sorun nereden nasıl kaynaklanıyor anlamış değilim. Bir başka forumda bir kişi deneme amaçlı 6 dolarlık şampuan siparişi verdiğini söyledi, dediğine göre gümrükler ona bile izin vermemiş. Bu nedir nasıl oluyor cidden enteresan.

Eğer "bu kriterler" kabul edilen bir mevzuata oturtulup resmileşirse (ki aslında mevcut mevzuat bunu gerektiriyor), iherb ona göre yeniden düzenlemeye gidebilir. Bir kişi ayda en fazla bir sipariş verebilir, bir sipariş yekunu en fazla 150 Euro olur, ağırlık ne bileyim azami 5 kg ve aynı üründen en fazla 2 kere sipariş verilebilir vs.

Normalde bu konuda neredeyse genel bir mutabakat olduğu halde sorun nereden nasıl kaynaklanıyor anlamış değilim. Bir başka forumda bir kişi deneme amaçlı 6 dolarlık şampuan siparişi verdiğini söyledi, dediğine göre gümrükler ona bile izin vermemiş. Bu nedir nasıl oluyor cidden enteresan.

Eğer "bu kriterler" kabul edilen bir mevzuata oturtulup resmileşirse (ki aslında mevcut mevzuat bunu gerektiriyor), iherb ona göre yeniden düzenlemeye gidebilir. Bir kişi ayda en fazla bir sipariş verebilir, bir sipariş yekunu en fazla 150 Euro olur, ağırlık ne bileyim azami 5 kg ve aynı üründen en fazla 2 kere sipariş verilebilir vs.

Ben Ankara'dayım öncelikle böyle bir avantajım var.PTT gümrüğüne direk kendim gidip muhatap olabiliyorum.Başka illerdede İstanbul dışında gümrük müdürlüğü varmıdır bilmiyorum.takılan kolilerin telefon ile gümrükten çıkarılması açıkcası bence zor halledilir.Birde durum sandığım kadarıyla hiçte kötü değildi.
Forumda yazılanları okuduktan sonra birazda korkarak gittim Gümrüğe.Ama kolimi yanımda açtılar neden iki adet sipariş verdiğimi ticaret amaçlımı değilmi diye gayet güzel nizami şekilde ifadelerde bulundular ve 2 TL depo ücreti ödeyerek kolimi sorunsuzca aldım.ve bundan sonrada yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi söyledikleri şartlara uyarak sipariş vermem gerektiğini söylediler.

Birde şu var sipariş verdiğiniz sitenin sipariş detaylarını içeren internet çıktısı ve ödeme yaptığınız kredi kartı dökümanını istiyorlar.
Konu başlığını dağıtmamak amaçlı kalan bir mal var ise direk gidip gümrükten kendiniz alabiliyosunuz.en azından ben bunu yaşadım.eğerki özel kargo şirketi ise tekrar ifade ediyorum kalan mallarınızdan daha fazla bir para ödemeniz isteniyor ve koliyi bi şekilde teslim etmeleri gerekiyor.

Son düzenleme:
aklıma takıldı;
gumrukte bekleyen kargomu ,kargo fırmamı arayarak başka bır ulkeye( kuzenlerım almanyada) yollasam nasıl olur sızce? mümkünmüdür?

ilgin bir gelişme paylaşmak istiyorum bb.com dan aldıgım 1 lt carnitin toplam kargo dahil değeri 45 dolar dün dhl kargo ile elime ulaştı çok şaşırdım sevindim ilginç o anki memura göre değişiyor herhalde şişede 1 lt lik büyük ambalajdı 20 aralık da sipariş ettim 18 ocakda geldi tuhaf

Arkadaşlar ben iherb'den 5lbs whey sipariş ediyordum hep. Askere gitmeden önce 4-5 kere sipariş ettim hiç bir sorun çıkmadı. Şimdi yeni geldim ama ben gidip gelene kadar çok şey değişmiş anlaşılan. DHL ile getirtiyordum ben de ve Ankara'dayım. Ne dersiniz riski var mı bu işin?

ben siparis verdim bb.com dan bakalım elime ulasacakmı toplam 7.5 lbs sorun olmadan elime ulasırsa bilgi veririm

Galiba gümrüklerde nispeten rahatlama var.. Son bir kaç gündür orada burada siparişlerin geçtiğini okuyorum. Tabi siparişi takılanlar gelip " hadi leeen ! " demesin şimdi burada :)

Vala bu işin uzmanları dahi yan yatmış durumda, 47 kişinin gözaltına alınmasıyla beraber gümrükten iğne ucu kadar malzemenin geçirilmediği söyleniyor geçirenler bilgi verirse ne mutlu hepimize diyelim :D

abi gümrükte adamın olmadıktan sora bize bu ürünleri helal etmicekler illa illegal yollara sokucaklar bizleri sonucta :D

Trabzona dönünce bb'den sipariş vericem fedex ile. Geçerse ne ala geçmezse türkiyeden suplement almayı düşünmüyorum.
Aslında 6 ay kimse yurtiçinden sipariş vermese distiribitörler fiyatları kırar. Fiyatları yeterince geri çektiklerinde ürünlerimizi yurtiçinden alırız. gümrük de sakinleşmiş olacağından türkiyede distiribitörü olmayan markaların ürünlerini siparişle getirebiliriz.

Back
Yukarı