Sporu bırakma gibi bi olayım yok. Sadece bir daha ne zaman kreatin alacağım belli değil. Şuanda 5x5 yapıyorum. ağırlıklar hafiften zorlamaya başladı şuan, ağırlık artışı bi 6-7 hafta daha devam etsin istiyorum tıkanmayayım. O yüzden sordum. Kafamdaki soru yükleme yapmazsam kısa vadede ağırlık arttırmadaki performasımı etkiler mi .Düşük doz ile yükleme yapılan döngüler, uzun vadede eşitleniyor. Yani sporu 1-2 ay yapıp bırakmayacaksan, kreatini ileride de kullanmak istiyorsan, yükleme yapmana gerek yok.
Uzun vadede aynı sonuçlar çıkıyor. Hatta düşük doz kreatin alımı ile yükleme arasında bile uzun vadede fark yok.
Bu yüzden sporu kreatin ile beraber ne kadar süre götüreceksin ,ileride de kullanacak mısın bu gibi sorular önem kazanıyor.
Kısa vadede, kreatin alımına devam edersen sorun olmaz. Ama kısa vadede yükleme daha iyi olabilir. Uzun vadede ise eşitlenme söz konusu. Yani sen şimdi yükleme yaptın başkası yapmadı diyelim. Aynı eforu, aynı beslenmeyi yapsanız(diğer kalanlar da eşit olsa), sen daha erken performans gösterirsin yükleme yapmayana göre.Sporu bırakma gibi bi olayım yok. Sadece bir daha ne zaman kreatin alacağım belli değil. Şuanda 5x5 yapıyorum. ağırlıklar hafiften zorlamaya başladı şuan, ağırlık artışı bi 6-7 hafta daha devam etsin istiyorum tıkanmayayım. O yüzden sordum. Kafamdaki soru yükleme yapmazsam kısa vadede ağırlık arttırmadaki performasımı etkiler mi .