evet kilo bakımından iştahı keser tarzı bı olay var ektomorfum zaten ama o konuda bı zararı yok bana iştahım gayet yerınde ki abi zaten 1.5 sene bu sporu yapmış adamım ben 1 sene ara vermiştim sınavlarım yüznden yeniden başladım 1 aydır yapıyorum bu sporu yenıden kilo almama dısında kas gelişimine bi engel tarzında bişey varmı? yani tam olarak bırakınca aşırı bir hızlanma olurmu gelişimde yıne aynımı seyrederım yoksa?Sigaranın bu spora zararı zor kilo alırsın.
İkincisi ; yeterki bırak sigarayı , sigarayı bıraksanda bırakmasanda 6 ayda vücut yapılmaz![]()
yani oyle vucut gelıstırmeye cok aman aman bır zararı yok zaten saglık acısından zararları ortada bellı dıyorsun neyse tesekkur ederımarnold da puro iciyor tabi kiyaslama olamaz ama sigaranin zararlari ortada birakman her acidan daha iyi
sigarayı bırakman spordan önce hayatını olumlu yönde etkiler.ayrıca artan paralarla beslenmeni zenginleştirirsin.
aynen abı bende vucuduma fiziksel bir bağımlılık oldugunu dusunmuyorum arkadaş ortamında şöyle sevdıgım guzel bır muzıgı dınlerken yada yazın antalyaya tatıle gıdınce ıckı ıctıgım zamanlar ıckının yanında yanı bendede psıkolojık bır bagımllık var aslında fızıksel olarak bagımlılıgı bende yemegın ustune ıcme ıstegı sadece onun dısında dedıgım gıbı olay1 seneye yakın sigara içtim vücut geliştirmeye bir zararını görmedim çünkü vücut geliştirme fazla nefes isteyen bir spor değil yani bir boks kickboks değil birde ben sigara içerken fazla yemek yiyemiyordum şimdi sigarayı bıraktım yine yemek yiyemiyorum yani sadece zorunlu olduğum için yiyorum sigaranın bana iştah gibi bi sorunu olmadı ama koşu yaparken nefesi ciğerlerimden değilde başka bir tarafımdan soluyormuşum gibi hissediyordum ))) ayrıca benden sana tavsiye bırakmaya hevesliysen bıraktıktan sonra sigara içme sebebini ortadan kaldırman lazım mesela ben dertten aşk acısından vb. saçma şeylerden başlamıştım şimdi alkollü gecelerde bi arabesk slow şarkı duydummu varya işte o zamanki sigara isteğini anlatamam yani kendimden geçiyorum yakmamak için yani demek istediğim normalde arkadaş ortamında muhabbet ederkenmi içiyorsun bıraktığın zaman yine arkadaş ortamında içerken canın çekecek unutma sigaranın fiziksel bağımlılığı 3 gün ondan sonra nikotin vücuttan atılıyor gerisi psikolojik bağımlılık umarım faydam olmuştur iyi forumlar