Side Lateral Raise Sorunu

Merhaba arkadaşlar.
Side lateral raise hareketinde önce sağ kol sonra sol kol şeklinde çalışıyorum. Yani sağ-sol sağ-sol şeklinde bicepste dumbell ile çalışırken(Hammer vb hareketler) yaptığımız gibi. Bugün hocam bunun doğru olmadığını ya tek kol da tekrarları tamamlayıp diğer kola geçmemi ya da aynı anda iki kolu çalışmam gerektiğini söyledi. Yani tekrarlari tamamlamadan kol değiştirme demek istedi. Sizin fikirleriniz,doğru olan nedir?

Çok saçma. bir sağ bir sol yap ,ikisini aynı anda yap ne fark edecek ki ? Aslında lat raise yapmasan bile bir şey farketmeyecek de.

ikisini aynı anda yapman adaleye odaklanamama sorunu olabilir çünkü sağlak biri isen sağ omuzunun lateral deltoidini sola göre daha iyi çalıştırırsın aynı anda ikisini kaldırırsan tek tek yaparsan yani ilk sağ omzunun tekrarlarını bitirik sonra sol omzunun tekrarlarını bitirirsen daha verim alabilirsin omuzların eşit şekilde gelişmiş olur en azından estetiklik sağlanır sol omzun sağ omzuna göre küçük kalmaz

tek kol çalışırken gücün %25 e kadar daha fazla artar buda daha ağır kilo ile çalışma demek o sebeple tek kol çalışılmalıdır

tek koldan kastim mesela 12 tekrar yapiyorsak bir sag bir sol 1 tekrar sonra tekrar bir sag bir sol bu sekilde 12 tekrar arkadaslar. Omuzlarin biceps dumbell gibi calisilamayacagini soyledi hocam

hareketi tam formunda yaptıktan sonra nasıl yaptığın o derece önemli değil
şunu demek istemiş sanırım tekrarlar arası süre uzamadan aynı kası hızlı şekilde çalıştırabilmen için demiş
ben kendi antremanlarımda daha ağır çalışabilmek için tek kol çalışırım

Hiç uğraşma overhead pres yap 5x5 gör ne bu tek kolla çift kolla yap işte nası yapıyorsan aksesuar egzersiz sonuçta onum yerine comppoundlara yönel araştır

Back
Yukarı