Shoulder Press hareketini ayakta yapmak neden daha zor?

Şimdi mantıklı bir şekilde düşününce ( Ya da mantıklı düşündüğünü zannedince) insan ayakta yapmanın daha kolay olacağını zannediyor. Bacaklardan güç alırım falan diye düşünüyor ( Ben öyle düşünüyordum) ama sandalyede oturarak ( Sırtımı sandalyeye yaslayarak) 5-6 tekrar yapabildiğim bir ağırlıkla ayakta yapmayı denediğim zaman sadece 1 tekrar yapabiliyorum. Neden oturarak yapmak daha kolay? Bunun sebebi nedir?

Son düzenleme:
Sırtını ve kalçanı bir yere yasladığın zaman kontrol etmen gereken şey yalnızca barın ve dumbell'ların iniş ve çıkışı. Ancak ayakta yaptığın zaman vücudunun stabiletisini sen sağlamak zorundasın, kalçayı sıkıp ileri itmelisin ayni zamanda diyafram nefesi alıp core bölgeni kontrol etmelisin. Anlayacağın üzere ayakta yaparken yapman gerekenler, oturduklarında yapman gerekenlerden daha fazla. Bu yüzden zor geliyor olabilir

Sırtını ve kalçanı bir yere yasladığın zaman kontrol etmen gereken şey yalnızca barın ve dumbell'ların iniş ve çıkışı. Ancak ayakta yaptığın zaman vücudunun stabiletisini sen sağlamak zorundasın, kalçayı sıkıp ileri itmelisin ayni zamanda diyafram nefesi alıp core bölgeni kontrol etmelisin. Anlayacağın üzere ayakta yaparken yapman gerekenler, oturduklarında yapman gerekenlerden daha fazla. Bu yüzden zor geliyor olabilir
Genellikle hareketleri ayakta yapmak daha faydali diye dusunuyorum.

bele vurduğu için zor
ayakta over head press o kadar zor değildir ama ayakta dambıl press zordur dambılları dengelemek ve vücudunu düz tutabilmek için güç harcıyorsun
örnek olarak pilates topu üzerinde dambıl press yapmakla normal sehpada yapmak arasında dağlar kadar fark vardır
faydası varmı evet var bu tip egzersizleri ben daha önce evde çalıştığım zamanlar çok yaptım farkında bile olmadığımız kasları çalıştırıyor bu hareketler ne boş bir hareket deyip geçmemek lazım şu hareketi belki forumda şimdiye dek yapan yoktur bile
hqdefault.jpg

Back
Yukarı