Setler arası zamanı ayarlamak ve hareketlere yönelik set süreleri.

Fefe11

Üye
Merhabalar, ben hareketlerim için ne kadar süre ayarlamam gerektiği konusunda hep çelişkide kalıyorum. Hangi hareket ne kadar sürede yapılmalı 2 set içinde bir hareketin süresi ne kadar olmalı ve diğer sete geçerken ne kadar dinlenilmeli, farklı hareketlerin setlerin arasında ne kadar dinlenme yapılmalı. Bunlar sürekli kafamı kurcalıyor, bunlara bir cevap bulsam ve de bunları düzenleyebilecek bir saat var mı acaba? Herhangi bir fitness saatiyle bunu yapmam mümkün mü? Mesela 3x12 Military Press yapıyorum, örneğin toplam sürenin 36 sn olması lazım ve diğer setine geçerken dinlenme 30 sn, farkılı bir hareketin setine geçerken dinlenme 60 sn gibi, bunları saate girip süre dolduğunda alarm çalsa, böyle bir saat var mıdır acaba?
Bu konuda beni yönlendirirseni ve hareketler arası ideal süreler hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Telefonunun kronometresi. Set bittiğinde tur de, dinlenme sürene bak, tekrar başla. 45-60 saniye setler arası, hareketler arası ise 2 dakika. En genel kullanımı budur. Daha yeniysen kafadan yarım dakika daha ekle gittikçe süreyi dediğime çek

Antrenman yoğunluğuna ve sana bağlı bu durum.
20 yapabileceğin bir ağırlıkla 10 yapıp bırakırsan 15-20 saniye dinlenme de yeter, setlerde ağır girip zorlarsan da 1.5-2dakikadan aşağısı kurtarmaz yani setlerin şiddetine bağlı dinlenme süresi o sebeple 30 saniye dinlen 2 dakika dinlen diye kesin bir kural yok, vg de setlerin yapılışına ve genel durumuna bakarak 1-2 dakika arası idealdir diyebiliriz.

tamamen " hareket büyüklüğü ve dolayısıyla ,kas büyüklüğü ve ivmeler, vb "ile ilgili yani en kısa yoldan harcanan "enerji "ile paralel bi olay...

bir squat ile konsantre dambıl körl farklı iki hareket...

ne kadar süre gerektiğini en kolay anlamanın yolu, elinizle nabzınızı yoklamak...noramel döndüğünde başlayabilirsiniz...

Back
Yukarı