Set ve Tekrar hakkında

Arkadaşlar bir grupta belgeli antrenör bir bodyci abi var dedi ki 3 set 12 tekrar 4 set 12 tekrar bunlardan uzak dur dedi daha nasil yapcaz bilen varmi

Tekrar sayısını düşürmek istiyorsan ağırlık arttırmak gerekir. buda az tekrar çok ağırlık demektir(yaşasın powerlifting). eğer istediğin buysa kendine bir program belirle ben 5x5 stronglift ile devam ediyorum. fakat bu amacına göre değişir şekilli,parçalı,yağ oranı düşük,estetik bir vücut istiyorsan bu programlar senin beklentilerini karşılamaz. ben body çalıştığım dönemde 4x10yapıyordum.

tahmin edildiği kadar büyük etkisi yoktur. çok tekrarda hareket genelde yanlış yapılıyor. geriye bırakma kısımları çok hızlı ve genelde kas ile çekme yerine ittirme yöntemi ile yapılıyor. bu yüzden hareketten verim çok sağlanamıyor. kaslara yük bindiğini hissedeceğin kadar ağır son tekrarı görecek kadar da dengeli kiloda çalışmalısın. fazla tekrarın altın anahtarı bu.
maalesef spor salonlarında benim de gözlemlediğim en büyük hata bu. geriye alış hareketleri hiç doğru yapılmıyor. kaldırmayı 1 sn de yapıyorsan indirmeyi 2 sn yapmalısın. farkı göreceksiniz :)

Benim biraz yagli vucudum var 175 boy 76 kilom bu degerlere gore sence set ve tekrsr sayim nr olmali birde tecruben varmi

Back
Yukarı