Set sayisi?

Ağırlık yüksek olacağı için set aralarının kasların yeterince toparlanabileceği bir süre olması gerekir, ama yine de 2 dk üstü çok doğru olmaz, egzersiz araları için de bu geçerli. 10 - 8 - 6 girmektense 6 - 6 - 4 girmeyi tercih ederim. Anternman dizilimi görmeden yorum yapmak doğru değil.
Bir sorum olacak sırt ve omuz , triceps ile bicepsi aynı gün girmenin bir mahzuru var mı ?

Anlayamadım bu 4 kası mı aynı gün çalışıyorsunuz yoksa 2 - 2 mi? Hepsi aynı antrenman içindeyse çok fazla, diğer türlü de bir mahzuru olmaz ama 5 gün çalışma imkanı olan biri için daha iyi bir tercih yapılabilir.

2-2 çalışıyorum . 5 gün için nasıl bölmeliyim programımı tavsiyeniz nedir ? Antremanı 5 e bölüp her güne kaç hareket koymalıyım

Göğüs - Arka kol
Sırt - Alt sırt
Ön bacak - Arka bacak - Baldır - Karın
Omuz - Boyun
Pazu - Bilek - Karın

Böyle olabilir mesela, egzersizleri amaca göre seçmek lazım. Ama içinde bulunduğumuz dönem kütle kazanmaya müsait, bunun için az sayıda ve temel egzersiz, 10 seti geçmeyen çalışmalar, yüksek ağırlık - düşük tekrar iyi bir seçim olur. Bir önceki sayfaya bakarsanız orada da bahsediliyor.

10 set derken demek istediğiniz 10 tekrarmı yoksa bildiğimiz 10 set mi ? çoğu hareketi 3 set 6-8 tekrar yapıyorum ağır kilolar ile.yanlışmı bu yaptığım ?

Bir kas grubu için en fazla 10 set, 4 set temel egzersiz, 3' er setten 2 izole egzersiz diye düşünün, küçük kas grupları için bu rakam bile fazla.

bir kas grubu için 3 hareket az gelmez mi ?
bugün sırt ve biceps çalıştım.3 er hareket yaptım 2sinde de.sırt için hareketler belki daha fazla olabilir.bende fıtık olduğu için belli hareketleri yapabiliyorum.ama biceps çalışırken 3. hareketten sonra 4. bi hareketi yapacak enerjim kalmıyor :)

O halde ağırlıkları arttırın, egzersizlerin nizami olmasına dikkat edin, egzersiz doğru uygulanmıyorsa - kullanılan ağırlık amaca uymuyorsa 20 set 15 tekrar yapsanız yorulmazsınız.

çok fazla soru sordum kusura bakma columbu , omuz çalışırken hangi kaslar çalışır omuz harici , omuz çalıştığımız günlerde ya da önceki gün sonraki gün yanına hangi bölgeyi koymamalıyız

ben şöyle bi program çıkardım yanlışım varsa söyleyin
Salı günü Göğüs-karın
Perşembe Omuz-biceps
Cuma Bacak
Pazar Sırt-Triceps
Çarşambaları da halı saha maçı yapıyorum

Back
Yukarı