Set arası dinlenme

™Legend

Üye
Bi sorum olcaktı örneğin bugün göğüs+sırt antremanı var diyelim göğüsteki hareketleri bitirdik sırta geçicez aradaki dinlenme süresi ne kadar olmalıdır

4dk cok az vucudun kendıne gelmesı geıyor 15 ile 20 dk arası cok iyi bir süredir bide o arada 5 gr bcaa alırsın kas yıkımını engellersın basaırlar

bcaa alma konusunu bi yerden mi duydun kendi görüşün mü kaynak bulursam antreman içinde gıda alımı ile ilgili bende başlıycam almaya[DOUBLEPOST=1394887705][/DOUBLEPOST]bide antreman süreniz ortalama ne kadar sürüyor ?

her ıkısıde kendım denedım bızzat yararını gördum 2 bölge yapıyorsun ama 2 bölgede büyük kas grublarında oluusyor o bıraz yorucu olur onun yerıne 1 büyük 1 kucuk bölge tavsıye ederım iyi bir agırlık ıdmanı 45-60 dkkdır

karın antremanlarını haftada 3 kere yapıyorum bazen 3 kas grubu aynı günde oluyor en son karın antremanımı yapıp bitiriyorum ondada 15 dk beklersem çok uzar gibi gözüküyor.Peki bunu nasıl önleyebilirim[DOUBLEPOST=1394888091][/DOUBLEPOST]1 büyük kas 1 küçük kas olunca karın ekliyorum bide sonuna ondan 2 büyük+karın değil Bi sorum daha olcak bacaktan sonra kalfa geçerken yine 15 dk mı bekliycez yoksa bacakla aynı bölgede olduğu için daha kısa mı dinlencez

ben sana asöyle bır program verıyım onu uygula
pazartesı gogus trıpces
salı sırt biceps
carsamba off
perseembe omuz bacak
cuma cardıo karın

bacaktan sonrada gene 15 dk beklıceksın kalfa gecmek ıcın

Benim programda çok iyi ama karına geçerken kaç dk dinlenirdin sen olsan ?[DOUBLEPOST=1394889236][/DOUBLEPOST]Benim program şu
Pazartesi: göğüs+sırt
Salı: off
Çarşamba: Bacak+kalf+karın
Perşembe: off
Cuma: Biceps+Triceps+ karın
Cumartesi: 0ff
Pazar : Omuz+Trapez

Pazar günü antremanı kısa tuttum çünkü pazartesi ağır geçiyo diğer günlere göre sonrakş gün olduğu için[DOUBLEPOST=1394889806][/DOUBLEPOST]bu arada bu sporu 7-8 aydır yapıyom değişim çok iyi evde yapıyorum ama koşullarım gayet iyi salona gerek yok.Bu arada sende trapez ve kalf yok dikkatimi çekti ve karın çalışman haftada 1 az değil mi ?

Son düzenleme:
benim kan akışı 7-8 dk sonra yerine geliyo 15 dk da hantallaşıyom o yüzden açtım konuyu sizce ne yapmalıyım

Omuz gününden sonraki gün göğüs+sırt girmek intihar gibi bişey olsa gerek , özellikle gerçekten sağlam idman yapıyorsan
Ben sana kendi programımda uyguladığım şeklini önerebilirim
göğüs idmanının bitiminde zaten biraz zorlanmış olan ön omuzunu press hareketleriyle çalıştırıp ön omuzdan kurtulmak
aynı şekilde sırt antrenmanının sonunda da arka omuzunu çalıştırman böylece omuz gününde ön ve arka omuz a sadece kan pompalamak için bikaç set girersin yeterli olur
Ben bu şekilde çalışıyorum uzun zamandır ve omuz gelişimim gayet iyi, başarılar

fleXor 20 dakika dedi resmen ben 4 dk dinleniyodum

Flexor un 20 dk dinlenilmesi gerektiğini söylediği yeri alıntı yapar mısın?

Bölgeler arası geçişte herhangi bir dinlenme süresine gerek yoktur. Direkt geçilmesi yanlış değildir.

Bölgeler arası geçişte bcaa kullanılması gibi bir durum da mühim değildir. Kullanılmasa da olur.

20 dakkami ? Eve gidip haftaya gelelim 2. Bolge icin ?:)) dakkalara bukadar takilmayin arkadaslar kendinizi hazir hissettiginiz anda baslayin direk.benim 3-10 dakkasi arasi degisir genelde 10 oldugundada dergi okumaya fln daldigimdan oluyor bazen :) iki bolge arasi degilde guzel bir antreman boyu gidicek bcaa alirsan daha iyi olur.Olmazsada cok bise olmaz diye dusunuyorum tabiki.Bana gore bu Spor motivasyon agirlikli.20 dakkada motivasyonunuzu,odaklanmanizi kaybetmeniz icin ideal bir zaman evet..

wrestler fleXor yeni başlayanlar için program yapmıştı (yeni başlayanlar için mi geçerli 20 dk onu bilemem de) kas grubu değiştirince 20 dk dinlenebilirsiniz yazıyordu özel olarak yazmadı[DOUBLEPOST=1395419724][/DOUBLEPOST]Arkadaşlar gerçekten kaç dakika dinlendiğinizi yazsanız tabii kide kişiden kişiye değişir ama siz ne kadar dinleniyorsunuz ?[DOUBLEPOST=1395419756][/DOUBLEPOST]4 dk dan 10 dk ya uzattım dinlenmeyi pump etkisini daha fazla hissediyorum

Back
Yukarı