Selamun aleykum abilerim. Fitneesa basliyacagim boyu etkilermi

16 yaşındayım 176 boy var 180i geçmeyi istiyorum bir arkadaşım fitnes boyun uzamasini etkiler hatta kısa görünürsün dedi bende burdaki tecrübeli abilerime sorayim dedim sizce etkilermi mezomorf vücut tipim var ?

16 yaşındasın ve gelişme sürecin hala devam etmekte. Boyun uzar ya da aynı kalır. Bu genetiğin ile alakalı bir şey. Eklemlerine çok fazla baskı yaparsan tabi ki uzamayı etkiler etkiler ancak uzayacağın varsa zaten uzarsın. Genler çoğu şeyden baskın olur. Sen normal bir şekilde salonuna başla eklemlerine baskı yapmayacak şekilde çalış. Uzamayı da pek takma uzama 20 yaşına kadar devam edebilir.

Kimse bunu bilemez. Belki uzaman durmuştur belki de devam eder; ama dediğim gibi yaşın büyüme evresinin içerisinde. Uzarsa uzar uzamazsa da kalır. Ben hiç riske girmek falan istemiyorum dersen şimdiden başlayarak yaz dönemi boyunca boyunu ölç sonrasında da ona göre karar verirsin ama ben 4-5 ayımı belki boyum uzar diye boşa geçirmezdim. Yani o süre zarfında vücuda şekil vermeye çalışmak bana daha mantıklı geliyor.

Kimse bunu bilemez. Belki uzaman durmuştur belki de devam eder; ama dediğim gibi yaşın büyüme evresinin içerisinde. Uzarsa uzar uzamazsa da kalır. Ben hiç riske girmek falan istemiyorum dersen şimdiden başlayarak yaz dönemi boyunca boyunu ölç sonrasında da ona göre karar verirsin ama ben 4-5 ayımı belki boyum uzar diye boşa geçirmezdim. Yani o süre zarfında vücuda şekil vermeye çalışmak bana daha mantıklı geliyor.
Bu sene girdim ergenliğe

Back
Yukarı