Seçme şansınız olsaydı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Seçme şansınız olsaydı hangisini seçerdiniz ?

• Genetik Avantaj üstünlüğü

Votes: 259 79,9%
  • Sabırlı bir yapı üstünlüğü

Votes: 65 20,1%

• Total voters
    324
Nedir bu 'genetik avantaj',neden bazıları daha çabuk gelişir?
*kaslardaki beyaz kas lifleri dağılımı-beyaz kas lifi dağılımı genetik sınırınızı belirler;ne yapsanız da değiştiremezsiniz
Kaslardaki androjen reseptörleri miktarı-vücudunzudaki testosteron miktarı bir atınki kadar da olsa kaslardaki androjen alıcılarınız az miktardaysa gelişemezsiniz;ne yapsanız da değiştiremezsiniz
*Vücudunuzdaki testosteron miktarı-aldığınız proteini daha çok kullanmanızı sağlar-steroid kullanmıyorsanız değiştiremezsiniz
*Kaslarınızdaki glikojen depoları ve vücudunuzun karbonhidratı kaslar için kullanabilme kapasitesi-metmorfin kullanmıyorsanız değiştiremezsiniz

İdman azmi,sabır ve devamlılık;sporcu psikolojisini bilen iyi bir antrenörün desteğiyle elde edebilirsiniz,zaten bu spora gönül verdiyseniz zaten bu meziyetlere sahipsinizdir.

Sonuç:Genetik avantaj

çok sabırlıyım fiziğimden de memnunum bir şey hariç. fiziğimin tamamı ile çok iyi olmasına rağmen sağ göğsümün soldan aşağıda olması ne sabır bırakıyor ne fizik zevki ne göz zevki.ne çalışsam düzeltemiyorum.bunun için oyum genetiğe :D

sabırlı seçeneğini seçttim...ve aynen diyeyim kanımca aynı anlama gelecek...suplementsizmi yoksa dopal mı denilse aynen doğal olanı seçerdim...

Sabır kazanılır. Genetik üstünlük kazanılmaz. İstediğin kadar çalış genetik sınırına ulaşmışsan daha fazla öteye gidemezsin. İstediğin kadar sabırlı ol.

Neredeyse 4 yıldır katı bir beslenme ve antreman düzeniyle yaşıyorum. Buna rağmen bana görüntüm hacmim az geliyor(Allah gözümü doyursun). Birde öteki taraftan 2 yıldır bu sporu yapan, günlük 3-4 yumurta yiyebilince protein aldım diye mutlu olan ve bunlara rağmen neredeyse benimle aynı kütleye sahip arkadaşım var. İşte ister istemez adama bu koyuyor:) Her ne olursa olsun önce genetik yatkınlık bence. Nede olsa bu spor katı düzen ve disiplin sporu sabır sa zamanla oturuyor kişiliğe :)

Genetik Üstünlüğü seçerdim , çünkü sabırlı bir yapı üstünlüğüne sahip olduğumu ve bun göre davrandığımı düşünüyorum..

sabır.. ben body salonuna gidince hocalar ve eski çalışanlar genetiğin çok uygun diyor ama ben yılda bir ay sağlam çalışıyorum. hayatıma entegre edemdim sporu.. bady bir yaşam tarzı aslında... yani her tarz sabırla yol alır

• Like
Reactions: Azi
genetik avantaj. bu hızlı kaslanma değil de hiç kilo almamak da olabilir.
çünkü kadınlarda zayıf olmak=güzel vücutlu olmak anlamını taşıyor.
anket sadece sporu kapsamasaydı sabırlı yapı derdim bu arada. hayata 2-0 önde başlamak gibi birşeydir.

işte bende bunu anlamıyorum zayıf olmak demek ideal vücutlu olmak demek değil spor yapmış zayıf olan yağ oranı düşük bayanlar ideal vücutludur çoğu bayan zayıfım spora ne gerek var diyor sporu sağlıklı yaşamak için değilde zayıflamak için yapıyorlar oda yarım yamalak umarım bu düşünceler değişir zamanla

işte bende bunu anlamıyorum zayıf olmak demek ideal vücutlu olmak demek değil spor yapmış zayıf olan yağ oranı düşük bayanlar ideal vücutludur çoğu bayan zayıfım spora ne gerek var diyor sporu sağlıklı yaşamak için değilde zayıflamak için yapıyorlar oda yarım yamalak umarım bu düşünceler değişir zamanla

Rocky ye katiliyorum. Maraton kosuculari zayif kadinlardir mesela ama kac erkek boyle bir vucudu begenir.

Bi gun fitness ta bir kiz (fotomodelmis sonradan ogrendim) leg press aletine girecek ama kilo yu degistiremiyor ve yardimimi istedi. Ben de firsati kacirirmiyim :D bu vesile ile de tanistik neyse ben de kiza malgibi soyle bir sey soyledim

"Senin gercekten cok guzel bir vucudun var ne diye fitness yapiyorsun ki dedim" o da "Iste bu yuzden" diye cevabi yapistirmisti tatli bir gulumsemeyle

Genetik Avantaj üstünlüğü, yeterince sabırlıyım ama sabır bir yere kadar insanın morali bozuluyor genetiğinde önüne geçilemiyor malesef olacağına varıyor.

genetik ! genetik ! genetik ! çünkü ben sabahın köründe kalkıp o gün ne yapacagımı planlıyayım.kahvaltımı yapayım ögle yemegimi hazırlayıp kaba koyayım. vs vs. 1dk bile kaçırmadan her şeyimi yapayım.bin bir sıkıntı ile hiç bir şeye harcama yapmayıp salon aylıgı vs vs. suplement alayım.ama ...nın biri lay lay lom antrenman yapsın millete hava atsın. bazen yaratıcıya sitem etmiyor değilim

Back
Yukarı