Seçme şansınız olsaydı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Seçme şansınız olsaydı hangisini seçerdiniz ?

• Genetik Avantaj üstünlüğü

Votes: 259 79,9%
  • Sabırlı bir yapı üstünlüğü

Votes: 65 20,1%

• Total voters
    324
"Sabırlı bir yapı üstünlüğü" derken?

Genetiği zaman içinde elde edemiyoruz ama disiplini zaman içinde elde edebiliyoruz. Bu yüzden genetik daha bir şans gibi görünüyor. Tabii diğeri de olmazsa yine bir sonuç alınamayacaktır. İşin büyük bir bölümü disiplin ama özel olarak öne geçme hali genetik denilebilinir, bu yüzden oyum genetiğe...

Son düzenleme:
sabırlı bir yapıda olmanız ve genetik üstünlüğünüz olmasa bile sabırla uzun süre devam etmeniz.

O zaman kesinlikle sabırlı yapıyı secerdim cunku BB gibi zor, masraflı ve cok fedakarlık gerektiren sporda nefsimi terbiye edip sabırlı olabiliyorsam, bu sabrı diger branslarda da kullanabilirim. Yani bir tasla 40 kus... ;)

Genetik Avantaj seçerdim. En azından boyumun daha uzun olmasınıda dilerdim :)

Benim oyumda genetiğe sabırlı olmayı insan öğrenebilir kendini eğitebilir ama genetik avantaj Allah vergisi olan bir şey

Yıllardan beri neredeyse hiç bozmadan haftanın 5 günü antrenman yapıyorum bazı ufak dinlenme süreleri hariç. Bu sporda fazlasıyla sabra azme sahibim. Bu özeeliğimin yanına bir de genetik üstünlük katılsa harika olurdu.

Genetik yapıyı tercih ederdim. Sabırlı yapıyı bir gün sağlayabilirsin. Ama genetik doğuştan sonradan elde edemezsin. Hem genetik yapımla daha az çalışsamda genetik olarak yetersiz ama çok çalışan insanlardan daha iyi bir altyapım olurdu.

yanlış anlamayın ama sadece bodybuildingi kastedersek soru gereksiz olur çünkü genetik yapın iyi olursa sabra sabrın iyiysede genetik yapının mkemmel olmasına gerek yoktur...yani tek seferde sizin verdiğiniz cvplara uygun olarak verdim yoksa genetik yapın iyi olsada sabırlı olman gerekicek vs vs..

Genetik Avantaj üstünlüğü

Ne yalan söyleyeyim Allah vergisi bi genetiğiniz yoksa, bedeniniz tam anlamıyla vücut geliştirme sporuna el verişli değilse ne kadar sabırlı olursan ol, istediğini alacağını zannetmiyorum...

Kendimde eksik gördüğüm noktalar; sabırlı bir yapıda olmamam ve sebatsız oluşum. Bu ikisi benim için her anlamda ciddi negatiflikler yaratıyor. Birde bunlara irade eksikliği eklenirse beslenme noktasında işler iyice çığrından çıkıyor. Bu üç özelliğin olmaması sebebiyle ne istediğim gibi zayıflıyorum ne de istediğim görüntüye kavuşabiliyorum.

Yakın bir gelecekte belki de genetiğimizi bile değiştirmemize olanak sağlayan tıbbi çözümler sunulacak. Bu gerçekleşirse ilk şoku atlattıktan sonra, bu yetmedi diyerek, hiç çalışmadan kendiliğinden kaslanayım/zayıflayayım/kuvvetleneyim diyenler de olacaktır - en azından ben derim bunu:) - bu yüzden sanırım sabırlı bir yapı üstünlüğü tercihim olabilir, ne de olsa profesyonel değilim. şimdi yazarken farkettim, zaten bu seçebileceğimiz ve uygulayabileceğimiz bir yol, yani sabır göstermeyi seçebilme şansı yerine, seçmiş olduk bile:)

herkese saygılar..

Ben oyumu sabırlı yapıdan yana kullanılıyorum. Halihazırda bu grupta olduğumu düşünüyorum zaten :) Genetik olarak belki ortalamanın bile altında bir vücuda sahip olmama rağmen bugün disiplinli ve sabırlı çalışmamdan ötürü neredeyse istediğim yerdeyim.

ben genetik yapıyı isterdim ama yine büyük bir azimle ve sabırla üstüne koyarak daha da ileriye gitmek isterdim keşke olsaydıı

Back
Yukarı