Savunma Sporu Önerir misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zeynp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zeynp

Üye
iyi günler arkadaşlar. ben bu sene acil tıpta uzmanlığımı almak üzereyim ancak ülkemizdeki acillerin durumunu biliyorsunuz. ben darp edilmek istemiyorum. bu siteye üye olurken bile tereddüt ettim acaba dalga konusu olurmuyum diye ama bana göre önerebileceğiniz bir savunma sporu var mıdır? özellikle hasta yakınlarına karşı. boş zamanım çok olmuyor belki haftada 2 saat kadar çalışabileceğim bir spor var mı?

Bi bayan için ideal olcak savunma sporu bence aikido ve wing wsun olur. Özellikle wing wsun çünkü bu sporda kullanılan teknikleri bulan kişi bir bayan. Erkeklere göre bayanlar fiziksel olarak daha az güce sahip olduğu için bu spordada olay rakibi hen hızlı şekilde yere indirmektir ve çoğu hareket diğer savunma sporlarında yoktur. 6-7 ay içinde normal yaşantında kullacak kadar iyi öğrenirsin

başka önerileriniz var mıdır? ideal kilomdayım ve ölçülerimde iyi. aslında bir spor merkezine gidip öğrensem daha mı iyi olur?

Kimse gülmez merak etmeyin, gayet doğru bir iş yapıyorsunuz. Lakin olaya da gerçekçi senaryolar üzerinden yaklaşmamız lazım. Bir erkek ve bir kadının saldırı - savunma durumları ve donanımları birbirinden biraz farklı. Üzerinize amansızca saldırıp, hızlıca darp eden bir kaç hasta yakını ile mücadele edecek bir hekimin; nispeten ağır bir fiziğe sahip, kardiyak kapasitesi oldukça yüksek, branşının hamlelerini on binlerce kez tekrarladığından, milisaniye içerisinde üzerine ard arda gelecek darbelerden sıyrılıp, tek bir hamle ile önünde ki rakibi en azından ' knock down' edebilecek yeterliliğe sahip olması gerekir. Boks, kick boks, muay thai vs. gibi pratikte uygulanabilir branşlar ile yeteri kadar haşır neşir olmuş, yeterli fiziğe sahip herkes bunu yapabilir. Ama 55 kg ağırlığında ve 15 cm bileğe sahip bir kadının bunu yapabilmesi, 85 kg ağırlığında, 19 cm bilekli bir erkeğe göre çok çok daha zordur. Savunma sporları diyelim, striking(vurmalı) ve grappling(boğuşmalı) olarak ikiye ayrılır, bazı branşlar her iki alanı da içermesine rağmen, geneli biri üzerinde uzmanlaşır. Şimdi size gidip mma ( karma dövüş sanatları ) öğrenin desek, yersiz olur. Kadınların kurallı dövüş sahası dışında başarıyla uyguladığı iki adet branş gözüme çarpıyor, biri 'taekwondo', diğeri ise muhakkak öğrenmeniz gereken 'brazilian jiu jitsu' . Taekwondo striking kümesinde bir branştır, bjj ise garappling grubunda lakin belli bir oranda striking de içeren bir branştır. Bjj için araştırırsanız muhakkak size uygun bir seçenek, hatta kadın bir eğitmen bulabilirsiniz. Öğrenmenizi tavsiye ederim. Diyelim taekwondo olmadı, boks da güzel bir seçenek ve haftada 1' er saat olmak üzere yapacağınız 2 antrenman, sizi hiçbir kardiyo ile kıyaslayamayacak kadar iyi derecede fit tutar.

eğer bir erkek olsaydınız size boks -kick boks-muay thai -güreş tavsiye ederdim benimde doktor yakınım var ve böyle olaylar çok sık oluor size tavsiyem avcı stili wing chun ya da boks brazilian jiu jitsuda çok etkili bir branştır ama kavrayabilir misiniz bilmiorum

Uzun süredir boks yapıyorum bunun yanında yakın dövüş kung-fu gibi eğitimlerde aldım ve bu süreç içerisinde antremanlara katılan kadın sporcu popülasyonunda en verimli sporun boks olduğunu söyleyebilirim.Wing chun,Kung fu,Taekvando gibi sporlar kısa süreçte biraz havada kalıyor boksta 6 aylık bir eğitimde elle tutulur düzeyden teknik ve kardiak kapasiteden bahsetmek mümkünken tekme ağırlıklı sporlarda sadece esneklik kazanmanız genetiğe bağlı olarak 6 ay ile 2 sene sürebiliyor.
Colombu'nun dediğide doğru yakın dövüş sporları çok nankördür tekrar olmadıkça pek bir işe yaramaz.

Aslında bir acil tıp doktorunu böyle bir arayışa iten bir toplum olmamız üzücü.
Diğer yandan size kısa vadede tavsiyem, bir elektro şok kullanmanız.Muhtemelen hasta yakını değil, yakınları saldıracaktır, O kadar kalabalığa ancak kısa süreli direnebilirsiniz.
Tabi spor yapın, ama elektro şok ve ek olarak boks, daha akılcı olacaktır.

Böyle bir şeyi kullanmaktan çekinmeyin.Ben 20 yıldan fazla süredir judo ve kick boksun içinde olmama rağmen ben de elektro şok taşırım üzerimde.
Hayatın matematiği yoktur, ne ile karşılacağınızı net olarak kestiremezsiniz. Ne kadar tedbirli olursanız, o kadar iyi.

Türkiye'de pek bilinmeyen bir spor olmakla birlikte asgari düzeyde tasarlanıp sivil hayata uyarlanan Krav Maga şiddetle tavsiyemdir. Yaklaşık olarak 2 sene savunma sporlarını araştırdım bütün spor dallarını inceledim. Bütün savunma sanatlarının kendine has tekniği, uygulaması ve sonucu vardır. Krav Maga yaşadığımız yüzyılda hayatta kalma sanatı olarakta adlandırılan bir spor. Tabi ki önemli olan sizin kendinize has ve basarabileceginizi düşündüğünüz spor dalını seçmeniz.
Dipnot : Birçok dövüş sporu kurallar üzerine kuruludur. Krav Maga tamamen kuralsız bir sisteme sahip. Unutmamak lazım ki sokakta kural yok.

iyi günler arkadaşlar. ben bu sene acil tıpta uzmanlığımı almak üzereyim ancak ülkemizdeki acillerin durumunu biliyorsunuz. ben darp edilmek istemiyorum. bu siteye üye olurken bile tereddüt ettim acaba dalga konusu olurmuyum diye ama bana göre önerebileceğiniz bir savunma sporu var mıdır? özellikle hasta yakınlarına karşı. boş zamanım çok olmuyor belki haftada 2 saat kadar çalışabileceğim bir spor var mı?

Sen beni bul ben sana öğretirim ;)

Bir erkek olsaydin once boks sonra bjj veya gures birlestirip mma derdim.
Bayan icin sadece boksu oneririm.
Hem daha kisa surede ogrenirsin hemde bayanlar icin cok etkilidir.
Kalabalik gelirlerse prof bir erkek boksor mma ci vs de olsan dayak yememek mucize.
En guzeli tatlı sözle yumusatmak. Ani saldiri olursa yumruktan kacmak ve karsilik vermek icin boks yeterli.
Seni bir erkek tutarsa guresci olsan bile isin zor.
Bu sporlarin hepsi guc ister ve zaman ayirman gerekli. Kondisyon teknik vs calisacaksin kolay degil.
Sadece boks ogreten bir bayan hoca grup dersine katilabilirsen cok sey kazanirsin.
Isin temeli boks ve gurestir.
Gures igrenmek daha zor ve kilo dezavantaji yuzunden erkege karsi daha dezavantajli olursun.
Boksta bu dezavantajlar daha minimumdur.
Bjj maga vs bunlar cok yaygin degil ve gercek hoca bulman mucize gibi bise. Bulsan bile boks sana ilk etapta yetecektir.
Digerlerinide ogrenmek istersen once boksu bilmen 5 sifir onde baslaman demektir

Toplumda söyle bir kanı var. Adam daha doğru düzgün boksör değil. (Türkiyede derece alamamış) yada ömründe hiç BJJ yapmamış yada belirli bir seviyeye gelmemiş kişilerin önerileriler yapıyor ve bazı insanlar buna inanıyorum. Kadınlar için Boks, vs gibi sporlar uygun değil.(Kısa vadede) Bence Wing tsun yapsanız daha iyi olur.

Toplumda söyle bir kanı var. Adam daha doğru düzgün boksör değil. (Türkiyede derece alamamış) yada ömründe hiç BJJ yapmamış yada belirli bir seviyeye gelmemiş kişilerin önerileriler yapıyor ve bazı insanlar buna inanıyorum. Kadınlar için Boks, vs gibi sporlar uygun değil.(Kısa vadede) Bence Wing tsun yapsanız daha iyi olur.
haklısın kardeşim benim derecem var o yüzden yazıyorum derecesi olmayan hatta müsabik olmayanlar yazmış ama wing chun hocalarının çoğu dolandırıcı türkiyede avcı stili wing chun çok etkilidir

Arkadaşlar, spor motivasyonu ve amacı söz konusu olduğunda herkesin durumu farklıdır. Takdir edersiniz ki bir sporu müsabık olarak icra etmek, inceliklerini görmek, hocalığını yapmak bambaşka konular. Nice değerli, branşında dereceli, kemerli / madalyalı ve diğer spor dallarına da hakim sporcu olduğu gibi, dünya şampiyonluğunu alıp, iki lafı bir araya getiremeyen, zerre durum değerlendirmesi yapamayan sporcular da var. Bir sporu iyi icra etmek ve hangi sporun nerede daha verimli kullanılacağını öngörmek doğru orantılı beceriler değildir. Bu hususta araştırma, bilgi birikimi ve gözlem de önemli. 50 kg bir kadının, 100 kg bir adam tarafından yere yatırıldığında hangi branşın işine yarayabileceğini bilmek için Klithchko olmaya gerek yok, birden çok branşla ilgilenen tutkulu bir öğrenci olmak yeterli.

ne yapmanız gerektiğini söyleyemem. feriştah olup şimşek gibi görünmeyecek kadar hızlı olmadıkça tekme atmayın sakın. bacakları savunmayı öğrenmek için kullanın çok gerekirse. acilde saldıranlar üzüntü ve öfkeden mantığı örtülmüş eline ne geçse sallayacak genelde tek kişi de omayacak. normal bir kavga ortamı değil. bir. kaçın iki kaçın üç kaçın . eğer temas gerçekleşmemişse kaça bilirsiniz kaçn temas gerçekleşmiişse siz 50 iloyla 80-100kilo zombiye dönmüş adamları tutamazsınız. bloklayamazsınız vurarak sarsamazsınız. özel ders alın bir jujitsu ya da aikido hcasondan gurupla haftalar aylar kayvbetmeden 2-3 temel harekette ıuzmanlaşma üzerine çalışın. aikidocular arasında hikaye vardır bir bodyguard ben 1000 tane hareket öğrenemem bana yumruğa karşı etkili bir hareket öğretin diyor ayakta kokyuho hareketini öüretiyorlar 3 yıl sadece o hareket çalışıyor sonunda. her açıdan er çeklde yumruğa karşı kullanabilir hale geliyor. nacizane eğer musabakaya girmiycekseniz karyer yapmıycaksanız böyle öneririm.[DOUBLEPOST=1508147504][/DOUBLEPOST]tavsiyem aralarında mutlaka iriminage shihonage ayakta kokyuho olsun yakadan arkadan her türlü ataya uçana kaçana nage.

Son düzenleme:
elinize geçeni ikincinin ütüne fırlattıktan sonra hakenleri puan söylemesini beklemeyin kaçın.

Back
Yukarı