savaş cebecinin uyguladığım antreman programı sizce nasıl ?

5 aylık sporcu için boy:175 kilo70 lat machine pull down:55kg
ilk gün 3 harekt göğüs 2 hareket biceps
ikinci gün 3 hareket omuz 2 hareket triceps
üçüncü gün dinlenme
dördüncü gün 3 hareket sırt 3 hareket bacak

her bölge 7 set 5 tekrar antreman 1 saat ile 1 saaat 15 dk arası sürüyor.Güçlendiğimi hissediyorum fakat bu ölçülere yansımıyor.Çok ağır çalışıyosun kas kaybedersin diyenler var ama 1 aydır bunu uyguluyorum ağırlıkları oldukça arttırdım.Kararsızım sizce değiştirmelimiyim ?

Bilimsel arastirmalar en uygun hiperteofinin 7-15 / 8-12 gibi tekrar araliginda oldugunu söylüyor her insanin genetigi farkli oldugu için kesin bir rakam veremiyorlar (yani 25 tekrarla gelişen insanlarda olabilir) demek istedigim güçlenip hipertrofi yapamıyorsanız tekrar sayılarınız yetersiz olabilir ( 5tekrar calismaları güç içindir )
Programlarınızda 8 12 15 gibi varyasyonları ve bazen 20 li tekrarları denemenizi oneririm vucudunuzu tanıdıktan sonra size en iyi geleni seçersiniz zaman zaman 5 3 1 tekrarlı antremanlarınıza donersiniz guclenmek icin ...

Bilimsel arastirmalar en uygun hiperteofinim 7-15 / 8-12 gibi tekrar araliginda oldugunu söylüyor ger insanin genetigi farkli oldugu için kesin bir rakam verrmiyorlar (yani 25 tekrarla gelisen insanlarda olabilir) demek istedigim güçlenip hipertrofi yapamıyorsanız tekrar sayılarınız yetersiz olabilir ( 5tekrar calismaları güç içindir )
Programlarınızda 8 12 15 gibi varyasyonları denemenizi oneririm zaman zaman 5 tekrarlı antremanlarınıza donersiniz guclenmek icin ...
teşekkür ederim yanıt için.Bu 12 haftalık program 4 haftası dediğniz gibi 4*8 şeklinde geçecek.En iyisi 12 haftanın sonuna gelip sonucu görmek :)

Ayrıca 7 set biraz fazla geldi bana gogus icin 3x7 yani 21 set fazla gibi 12 15 den sonra gögusde guç kalıyorsa calısma gafiftir .[DOUBLEPOST=1503522789][/DOUBLEPOST]Aynen 4 lu sistemi uygulayin suzin asıl programınızı vucudu soklamal icin ara sıra yapilabilir 7 seti bende deneyiyim bi ara :)

Back
Yukarı