Sauna'nın zarar verebileceği durumlar !

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve CeorCheesy tarafından 6 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. CeorCheesy
    Offline

    CeorCheesy Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2014
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Bazı kronik eklem hastalıklarında aşırı sıcak iltihabî olayları arttırabilir. Migren için sauna, kriz sırasında olumsuz etki yaparken, krizler arasındaki dönemde yararlı olmaktadır. Cilt hastalığı olanlar ise saunaya girmeden mutlaka doktora danışmalıdır.

    Akut enfeksiyonlar, grip gibi virüsü hastalıkları, iç organların iltihaplı hastalıkları ve akciğer veremi saunadan kesinlikle uzak durmayı gerektiren hastalıklardır. Kalp krizi riski olan koroner arter hastaları ve enfaktuslülerinse saunada dikkatli olmaları gerekir. Kalp hastaları saunaya girebilir, ancak belirli kurallara uymalıdırlar. Yoksa sauna bu hastalara yarardan çok zarar getirebilir.

    Kalp hastaları, su gibi lan basıncı ve kalp atım hızında ani değişimlere yol açan her türlü davranıştan kaçınmalı, aşırı sıcak ortamda çok uzun süre kalmamalı, saunadan çıkınca ılık suyla duş almalıdırlar. Enfarktüsü hastaların saunaya girmeden önce mutlaka tam bir doktor kontrolünden geçmesi gerekir.

    Yüksek tansiyonla hastalarda, sonrada aşırı sıcaktan ve ani soğuk şoklarından kaçınınmalıdır. Yüksek tansiyonu kişiler Saunanın sıcak odasından çıktıktan sonra aniden soğuk su havuzuna atladıklarında, sıcak ortamda genişleyen damarlar ayni soğuma ile birden daraldığında, meydana gelen ani tansiyon yükselmesi sonucunda kişi de beyin kanamaları ve kalp krizi meydana gelebilir. Yüksek tansiyonu olanların soğumadan çıktıklarında soğuk bir bölmede duşa girerek serinlemeleri, onları bu tehlikeden koruyacaktır.

    Kalp atımında ritim bozuklukları olanlar da doktor kontrolünden geçmeden saunaya girmemelidirler. Varisli hastalar saunada oturmamalı, rahat bir şekilde uzanmalı, mümkünse bacaklarını yukarı doğru kaldırmalıdır. Bu hastaların sauna çıkışında bacaklarını soğuk-sıcak banyosu uygulayarak, damar jimnastiği yapmaları faydalı olacaktır.

    Saunada karşılaşılan sorunlardan biri de tansiyon düşüklüğüdür (hipotansiyon). Saunaya girenleri hafif bir baş dönmesinden, halsizlik ve Baygınlar kadar değişik derecelerde etkileyen hipotansiyon, saunada düşme Sonucu yaralanmaları neden olabilir.

    Sonraya girenlerin dikkat etmesi gereken bir noktada sonrada vücudun terleme yoluyla yitirdiği su ve tuz un yeniden alınması dır. Saunaya alkolü girmek veya çıkışta alkol almaktan da kaçınılması gerekir. Saunaya yeni başlayacak olan herkesin önce doktor muaynesinden geçmesi gerekmektedir. Saunalar ayrıca mantarların kolayca buluşabilecekleri bir ortamdır. Bu nedenle saunada oturulan yerlere evden getirilen temiz bir havlunu serilmesi ve mantar dezenfektesiyonu’nda kullanılan özel mantar spreyleri saunaya girenleri mantardan koruyabilir. Ancak Saunanın 80-90 derecelik sıcaklığın da bir çok mantar öldüğünden aşırı bir mantar korkusuna kapılmak da yersizdir.


    ALINTIDIR.
    Kaynak:Vucutcu.com
     
  2. BulkHulk
    Offline

    BulkHulk Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2014
    Mesajlar:
    847
    Beğenileri:
    373
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Zyzz i anlatmış yazı,saunaya eroin ve alkolle giriyor ve o sıra yeterince anabolic bu duruma kızlarıda eklersek ölüm sebebi gayet iyi anlaşılıyor.
     
    NİKE bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş