Salondan verilen program sizce nasil ?

EFE_57

Üye
Merhabalar bu sporda 5. Ayim. 23 yasindayim 5 ayda 59kgdan 66kga ulastim. Salondan yeni program verdiler macfit'i bilenleriniz vardir programlar otomatik bilgisayardan cikiyor ne kadar bana uygun ne kadar saglikli bilmiyorum. Son verilen program beni cok mutlu etmedi acikcasi birde a ve b olarak 2 sekilde.Bir gun a birgun b seklinde gidiyor. Sizde bu programlara baslamalimiyim yoksa kendim programmi olusturmaliyim ?

ImageUploadedByTapatalk1424320479.289653.jpg

ImageUploadedByTapatalk1424320496.827200.jpg

Benim 7. ayım ama ben 1 günde o kadar çok bölge çalışmıyorum. Şaşırdım biraz. Macfit'i duymuştum ama böyle yoğun bi program garip geldi :)

Kaç gün gidiyorsan ona göre kendine uygun bi program yazman bence daha güzel olur hem içi daha rahat ediyor insanın :D

Benim 7. ayım ama ben 1 günde o kadar çok bölge çalışmıyorum. Şaşırdım biraz. Macfit'i duymuştum ama böyle yoğun bi program garip geldi :)

Kaç gün gidiyorsan ona göre kendine uygun bi program yazman bence daha güzel olur hem içi daha rahat ediyor insanın :D

Aynen hocam bu programi alinca mutsuz hissettim kendimi yapmak gelmedi icimden :) ustteki arkadasin paylastigi program daha iyi gibi geldi onu uygulayabilirim.

Aynen hocam bu programi alinca mutsuz hissettim kendimi yapmak gelmedi icimden :) ustteki arkadasin paylastigi program daha iyi gibi geldi onu uygulayabilirim.
Bencede :) Macfi de olsa bi yere kadar :D Yani o program da bile sana ters gelen yerlerde bir iki değişiklik yapabilirsin çünkü herkes farklı sonuçta. En azından ben buna inanarak hareket ediyorum :)

Program onerisi olan yokmu acaba bu konuda buyuk cikmaza girdim. Bolgeselmi calismaliyim tum vucutmu nasil bi program olmali yardimci olacak varmi ?

Fullbody programı verilmiş yani yeni başlayanlar hariç kimseye önermem 3-4 ayı geçtiysen ki hatta gerek yok bölgesele geç. Hazır programlar bulabilirsin siteden veya atayım 1 tane. Hareketlerin üstüne tıklayınca yapılışını gösteriyor gerçi biliyorsundur muhtemelen.

http://www.muscleandstrength.com/workouts/4-day-maximum-mass-workout

sizin verdiğiniz programda güzel görünüyor. Üst mesajda paylaştığım program nasıl sizce ?

sizin verdiğiniz programda güzel görünüyor. Üst mesajda paylaştığım program nasıl sizce ?

1 ve 2 iyi. 3'te tekrar göğüse dönüyorsun gereği yok. Dinlenme süreni daha uzun tut 2 günde 1 göğüs çalışmış oluyorsun çünkü. Aynı gün omuz var bi de. Ciddi bacak idmanı yok programda artı ön kol hareketi yok. Bacak vücudunun diğer bölgelerini de geliştirir salt bacak olarak bakma olaya.

Göğüs-biceps 1.gün
Sırt- Triceps 2.gün
Omuz- Ön kol 3.gün
Bacak 4.gün

Şeklinde düzenleyebilirsin.

Fullbody programı verilmiş yani yeni başlayanlar hariç kimseye önermem 3-4 ayı geçtiysen ki hatta gerek yok bölgesele geç. Hazır programlar bulabilirsin siteden veya atayım 1 tane. Hareketlerin üstüne tıklayınca yapılışını gösteriyor gerçi biliyorsundur muhtemelen.

http://www.muscleandstrength.com/workouts/4-day-maximum-mass-workout

Yeni başlayan,orta kavramları spora gittiği süreyle değil, kaldırdığı ağırlıkla belirlenir.
Bench presste vücut ağırlığı kadar kaldıramıyorsa
Deadliftte vücut ağırlığının 2 katını yapamıyorsa
Squatta vücut ağırlığının 1,25 katını yapamıyorsa
Pull-up ta 12 tekrar yapamıyorsa

orta seviyedir. Yaptığı zamanda alt/üst vücut splitine geçebilir. En doğrusu budur.

1 ve 2 iyi. 3'te tekrar göğüse dönüyorsun gereği yok. Dinlenme süreni daha uzun tut 2 günde 1 göğüs çalışmış oluyorsun çünkü. Aynı gün omuz var bi de. Ciddi bacak idmanı yok programda artı ön kol hareketi yok. Bacak vücudunun diğer bölgelerini de geliştirir salt bacak olarak bakma olaya.

Göğüs-biceps 1.gün
Sırt- Triceps 2.gün
Omuz- Ön kol 3.gün
Bacak 4.gün

Şeklinde düzenleyebilirsin.
Kesinlikle. hocam çok iyi özetlemişsin ama sormak istediğim bi şey var. Sen bacağı sona yazdın ama ben haftanın ilk gününe koydum bacağı hormon salgılandığı ve tüm vücudu etkilediğini düşünerek. baştan veya sonda olması bi şeyleri değiştirir mi gerçekten ?

Yeni başlayan,orta kavramları spora gittiği süreyle değil, kaldırdığı ağırlıkla belirlenir.
Bench presste vücut ağırlığı kadar kaldıramıyorsa
Deadliftte vücut ağırlığının 2 katını yapamıyorsa
Squatta vücut ağırlığının 1,25 katını yapamıyorsa
Pull-up ta 12 tekrar yapamıyorsa

orta seviyedir. Yaptığı zamanda alt/üst vücut splitine geçebilir. En doğrusu budur.

Olur senin dediğin olsun.

Kesinlikle. hocam çok iyi özetlemişsin ama sormak istediğim bi şey var. Sen bacağı sona yazdın ama ben haftanın ilk gününe koydum bacağı hormon salgılandığı ve tüm vücudu etkilediğini düşünerek. baştan veya sonda olması bi şeyleri değiştirir mi gerçekten ?

Evet bacak çalışmak gh ı doğal olarak tetiklemenin yollarından biri. Şu an evde değilim ama okuduğum bazı yabancı makalelerde antremandan 24 saat sonraki süre içinde gh'un max. seviyeye çıktığı görülüyor. Bende bacakla başlıyorum haftaya.

Yanlış yazmışım.

Bench presste vücut ağırlığı kadar yapabiliyorsa
Deadliftte vücut ağırlığının 2 katını yapabiliyorsa
Squatta vücut ağırlığının 1,25 katını yapabiliyorsa
Pull-up ta 12 tekrar yapabiliyorsa

Orta seviyedir. Yapamıyorsa yenidir. Yaptığı zamanda alt/üst vücut splitine geçebilir. En doğrusu budur.

Olur senin dediğin olsun.

Evet bacak çalışmak gh ı doğal olarak tetiklemenin yollarından biri. Şu an evde değilim ama okuduğum bazı yabancı makalelerde antremandan 24 saat sonraki süre içinde gh'un max. seviyeye çıktığı görülüyor. Bende bacakla başlıyorum haftaya.
Doğruyu yapma keyfi süreyim o zaman :D teşekkürler :)

Back
Yukarı