Salona yazılcam ama bazı sorularım var.Vücut tipi hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar ben salona yazılmayı düşünüyorum ama önce size sormam gereken bir soru var.Ben çok fazla kaslı hacimli bir vücut istemiyorum.Hafif kaslı fit bir vücut istiyorum.Yani zayıf gibi ama kaslı.Tam anlatamadım ama aşşagıya bir tane foto koyayım.Brad pittin vücudu gibi işte.Sanırım buna plaj kası deniyormuş herhalde.Şimdi ben salona gittigimde hocaya istediğim bu şekli ona anlatmak için ne demeliyim.Ve hangi yolları izlemeliyim.ayrıca fitnessamı gitsem yoksa bodyemı gıtsem daha yararlı olur.

bradpittel.jpg

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:06 ----------

Şimdi salona gideceksin ama oradaki hoca ne kadar bilgili olacak orası belirsiz.Ama ben iyi bir salona gidip iyi bir hocaya rastladığını varsayarak bazı şeyler söylüyeyim.Yapacağın şey basit,plaj vücudu istiyorum diyeceksin.Fotoğrafı cep telefonuna atıp gösterebilirsin.Ama şunu da unutma; bu bir sipariş değil,Brad Pitt te duran vücut sende iyi durmuyabilir.Ama umarım başarırsın.Brad Pitt in hocası o fotoğraftaki vücüdu Brad Pitt in nasıl yaptığını bir röportajında açıklamıştı,sana o röpörtajı da aktarayım:

Brad Pitt'i 9 Ayda Savaşçı Yaptım

Hollywood yıldızlarının egzersiz hocası Yumi Lee, Brad Pitt'in son filmi Truva'da bolca sergilediği kaslı vücudunun da mimarı. Lee ünlülerin sırlarını Cumartesi Sabah'a anlattı

Truva (Troy) filminin başrol oyuncusu Brad Pitt'in Yunan tanrılarını andıran kaslı vücudu hemen herkesin dilinde. Filmde boyun eğmez savaşçı Akhilleus'u canlandıran Pitt, bu rolün hakkını verebilmek için bir yıl öncesinden çalışmaya başladı. O günden bu yana da yanında hep fitness hocası Yumi Lee vardı. Kısa bir süreliğine İstanbul'a gelen ünlü Amerikalı fitness hocası, Pitt'in sırlarını Cumartesi Sabah okurlarıyla paylaştı...

Çok Hırslıydı
- Sigarayı bıraktı ve sıkı bir kampa girdi.
- Yogadan kas geliştirmeye farklı alanlarda uzmanlaşmış kişilerle çalıştı.
- İlk denemede başaramadığı egzersizleri yapabilmek için büyük çaba sarfetti.

Brad Pitt gibi olmak için dokuz ay yeterli

Ünlü oyuncu Brad Pitt'i son filmi Truva'da oynadığı Akhilleus rolüne hazırlayan fitness hocası Yumi Lee, Pitt'in hırslı ve kaprissiz bir öğrenci olduğunu söylüyor
Tüm dünyada vizyona girdiği günden bu yana gişe rekorları kıran Truva (Troy) filminin başrol oyuncusu Brad Pitt'in Yunan tanrılarını andıran kaslı vücudu hemen herkesin dilinde. Filmde boyun eğmez savaşçı ve ölümsüz bir kahraman olan Akhilleus'u canlandıran Pitt, bu rolün hakkını verebilmek için bir yıl öncesinden çalışmaya başladığını hatta sigarayı dahi bıraktığını yaptığı tüm röportajlarında yinelemişti. Brad Pitt'i bu role hazırlayan ve Amerika'da bulunan dünyaca ünlü Reebok University'nin "master" (usta) ünvanlı sayılı eğitmenlerinden olan Yumi Lee, Hillside City Club-Etiler üyeleri ve eğitmenleri için düzenlenen workshop'lara katılmak için İstanbul'a geldi.

Halen vizyonda olan ve dünyada büyük ses getiren Truva filminin çekimleri öncesinde 9 aylık yoğun bir tempoyla Brad Pitt'i çalıştıran Yumi Lee, aynı zamanda Amerikan Fiziksel Egzersiz Konseyi'nde (ACE) "practical master trainer" (usta çalıştırıcı) olarak görev yapıyor. Dans ve step, kickbox, ağırlık çalışması ve vücut şekillendirme konularında uzman olan fitness eğitmeni Lee, Demi Moore, Spice Girls'den Sporty Spice olarak bilinen Melani C. ve pop şarkıcısı Pink'i de çalıştırdı. Los Angeles'ta, film projeleri için iyi bir vücuda sahip olmak isteyen ünlülerin akın ettiği Holistic Fitness adlı merkezde görev yapan Yumi Lee, yıldızlarla her zaman iç içe...

Demi Moore'u 1997 yılında oynadığı "J. I. Jane" filmi öncesinde, bir şnav sahnesi için günlerce çalıştıran Lee, ünlülerle çalışmanın sıradan insanlarla çalışmaktan bir farkı olmadığını vurguluyor; "İnsanları, sporu bir yaşam biçimi haline getirmiş olanlar ile sadece bir hedef doğrultusunda spor yapanlar olarak ikiye ayırıyorum."

ÇALIŞKAN VE ÇOK HIRSLI
Ünlü ya da ünsüz, sporu bir yaşam biçimi haline getiren insanlarla çalışmaktan büyük bir zevk duyduğunu ve Brad Pitt'in de bu insanlar arasında bulunduğunu söylüyor Yumi Lee...

Ünlü dergilerden birine verdiği röportajda, "Akhilles, bütün zamanların en iyi savaşçısı olmalıydı ve ben bunun için çok çalışmam gerektiğini farkettim" diyen Pitt, Truva filminin çekimlerinden en az bir yıl önce hayatını tümden değiştirdiğini ve yemesinden, uyku düzenine kadar her açıdan onu yönlendiren özel bir çalışma sistemi uyguladığını söylemişti. Bu özel çalışma sistemi, Holistic Fitness'ın profesyonel ekibi tarafından uygulandı. Yumi Lee, Brad Pitt'in Holistic Fitness'a Truva filmi çekimlerinden çok önce başvurduğunu ve kendisiyle birlikte 5 kişinin ünlü oyuncuyu 9 ay boyunca haftanın 3-4 günü yoğun bir biçimde çalıştırdığını söylüyor. Bu ekipte yoga dersinden tutun da kas çalıştırmaya ve beslenmeye kadar farklı alanlarda uzmanlaşmış kişiler bulunuyor.

Lee, Brad Pitt'i tüm vücuduna yönelik ve dayanıklılığını artırıcı bir yöntemle çalıştırmış. Uzmanlık alanları içinde kickbox'ın da bulunduğu Lee, Pitt'i savaşçı Akhilleus rolüne hazırlayacak her türlü eğitimi vermeye çalıştığını söylüyor. Kendisini savunacak, dayanıklığını artıracak ve onu daha aktif hale getirecek dersler verdiğini söyleyen Lee, Brad Pitt'in çok iyi bir öğrenci olduğunu da vurguluyor. "Kapris yapmayan, çalışkan ve hırslı" sözleriyle tanımlıyor, ünlü oyuncuyu...

Pitt, ilk denemede başaramadığı egzersizleri yapabilmek için büyük bir çaba sarfetmiş ve hiç yılmamış. Bu rol ile oyunculuk kariyeri boyunca ulaştığı ünü ikiye katlayan Pitt, aynı dergiye verdiği röportajda bol kaslı yeni figürü hakkında "Vücudum konusunda ne kadar ileriye gidebileceğimi görmek istedim" diyor.

Çok fazla kaslı ve çok fazla hacimli bir insan olmaktan korkma.. Çünkü bu dediğini olabilmek yıllar alıyorr... Bradd Pitt'inki gibi de vücut yapmak istesen, dünya v.g şampiyonlarınınkisi gibi de vücut yapmak istesen. İlk 3 ay aynı şekilde çalışma programın olucaktır. Vücutun ağırlık çalışmaya alışması için.. Bence sen en kısa zamanda bir salona yazıl. çalışmaya başla. bu 3 ay içerisinde de forumu iyi bir şekilde takip et. kafana takılanları sor. Aramalar yapıp geçmiş konuları incele. O vücuda nasıl geliceğini buradan bulabilirsinn..

peki fitness salonunamı gideyim veya body salonunamı.Yoksa ikiside aynı şeymi.

Salonlar genelde Fitness,Body diye ayrılmaz.Programındaki farklılıklar senin fitness veya body yaptığını belirler.Yani fitness aleti ayrı,body aleti ayrı değildir.Fitness kaslara fazla hacim kazandırmama,Body ise kaslara hacim kazandırma esasına dayanır.Hangi şehirde ve semtte oturduğunu söylersen daha net yardımcı olacaklar çıkacaktır(Salon konusunda)

Fazla şişerim diye korkuyorum, brad pitt vucudu istiyorum...
Bu sözü hayatında hiç düzenli spor yapmamış ve body ye yeni başlayanların %80 i söyler.
Daha sonra ise öğrenirler ki zaten o korktukları kadar şişemezler, hata şişmek şöyle dursun bir 4-5 ay sonra farkederler ki ideallerindeki vucuda ulaşmak ne kadar da zormuş, arkadaşım vucut şekillendirmek kas kütlesi eklemek ne kadar zor bir zanaat eminim hiçbir fikrin yok , bu yüzden fazla şişmekten korkma zaten istesen de şişemezsin, fit bir vucudun olursa ne mutlu.Fit bir vucut elde edebilmek için de zor ağır idmanlar yapmalısın kendine acı çektirmelisin, beslenmene uykuna dikkat etmelisin, umarım durumu iyi izah edebilmişimdir.Şahsi kanaatim güzel bir vucuda sahip olmak için ilk adımı bir spor salonuna yazılarak atabilirsin.

saygılar

brad pittin yazısını okudugumda gördüğüm şey,adamın wc e işemek için bile 8 tane yardımcısının olduğuyudu. Adamda deli bütçe var ve bu yüzden deli bir şekilde beslenebiliyor,birde orası usa...seninse şartların eminim farklıdır.Daha çok kulaktan dolma yapacaksın sen biraz bu işi,bu da demektir ki yanlışlarını farkedip düzeltmen zaman alacak.bu yüzdende daha uzun bir zmn gerekiyor senin için

ben de bu konuyu açan arkadaşın sorusunun aynısını sorsam ama bu sefer truvadaki brad pitt değil de fight clubta ki adonisli ve six packli brad pitt için:D ne brad pittmiş arkadaş. Ben de hocaya onu nasıl tarif edebilirim, nasıl yollar izlemeliyim ve ortalama ne kadar sürer yememe içmeme ve disiplinime dikkat edersem? Teşekkürler..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı