Saf Protein

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Coleman tarafından 15 Ağustos 2004 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Ghaldszar
    Offline

    Ghaldszar Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2004
    Mesajlar:
    96
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Izmir / Turkiye
    Lor bildiginiz gibi peynirin whey protein tozlarnın yapıldıgı bolgesinden yapılan bir tür peynirdir. Yine bildiginiz gibi en kaliteli proteine sahiptir. Bu nedenden dolayı bir çok kişi bu proteinden yararlanmak için lor tüketiyorlar. İşte maalesef bu yanlış bir hareket.
    Lor gerçekten çok kaliteli bir protein kaynagı hem de yüksek oranda kaliteli protein içeriyor. Ama maalesef fiyatının yüksek olmasından dolayı piyasada bulabileceğiniz en iyi kalitede Lor' un bile en az %50si nişasta ile karıştırılmış olarak satılmakta oldugundan öyle tahmin edildigi gibi yüksek oranda proteini maalesef alamıyoruz. O yüzden de hiç tavsiye etmiyorum.
     
  2. Coleman
    Offline

    Coleman Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    451
    Beğenileri:
    250
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ticaret
    Yer:
    istanbul
    ben ilk defa lor peynirde bu kadar protein oldunu duydum :shock: :shock:
     
  3. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    benım arastırdıgım kadarıyla cokelektekı proteın oranı daha yuksek ve benım yaptıgım alısverıs yerlerınde katkı maddesı bence yok.yapılısını dahı gorme ımkanına sahıpsın.dıger urunler gıbı asırı bır fabrıkasyon olayı yok cunkı...
     
    suskunprens74 bunu beğendi.
  4. Ghaldszar
    Offline

    Ghaldszar Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2004
    Mesajlar:
    96
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Izmir / Turkiye
    O zaman piyasa fiyatının en az iki katı fiyata satın alıyor olman lazım. Bu söylediğim olayı da bana anlatan büyük bir firmada çalışan bir mühendis arkadaşım. Uzmanlık alanı süt ürünleri zaten ordan öğrendim. Piyasada saf lor bulmak nerdeyse imkansızmış.
    Lor denilen şey whey proteinin yapıldıgı bölge yanı peynir yapımında ata kalan dandik kısım dediğimiz kısımdır. Onun atılmaması için yapılan bir üründür. Fakat son yıllarda o dandik bölüm çok talep gören bir kısım oldugundan artık öyle para etmeyen bir bölge değil.
     
  5. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    arz ve talep meselesı.burası turkıye yakında talep yogunlugundan fıyatı proteın tozuna esıtlenır.
     
  6. Guest
    Online

    Guest Guest

    domuzda tavuk eti ve sigir etine oranla 4 g daha az protein var.

    kisacasi domuzun hic bir özelligi yok. Sadece yag oranida tavuk ve balikdan yüksektir üstelik domuz etinde hastalik olma olasiligi diger etlere oranla %60 tir


    eh yiyenlere afiyet olsun.

    Bu arada coleman kardesin masallahi var diyelim:)
     
  7. seyduna
    Offline

    seyduna Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2004
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Bu da benim yemeğim:

    Akşamdan ıslattığınız yarım veya bir bardak soya fasulyesini düdüklü tencerede bir saat kadar haşlayın sonra ayrı bir kaba boşaltın.

    Bir başka tencerede 1/4 veya 1/2 paket makarnayı en fazla 11 dakika pişirin(az pişince lezzeti de güzel oluyor)

    Bu ikisini soğuduktan sonra bir kaba aktarın ve içine bir konserve kutusu(160gr) ton balığı,dere otu, taze soğan,domates ekleyin.İsteğe göre az miktarda zeytinyağı ve limonla karıştırabilirsiniz.


    Afiyet olsun.
     
    suskunprens74 bunu beğendi.
  8. Coleman
    Offline

    Coleman Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    451
    Beğenileri:
    250
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ticaret
    Yer:
    istanbul
    seyduda güzel tarif deneyecem :D
     
  9. firatergenekon
    Offline

    firatergenekon Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2004
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    23
    Yer:
    afyon
    Re: saf proettin

    doktorlar çiğ yumurtayı içinde bazı bakteriler barındırdığı için tavsiye etmiyorlar haşladıktan sonra mikserde karıştırsak olurmu?
     
  10. Coleman
    Offline

    Coleman Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    451
    Beğenileri:
    250
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ticaret
    Yer:
    istanbul
    Re: saf proettin


    vallaha nasıl bir tat veriri bilemem bir dene istersen ama bakteri felan olsa sanatcılar yumurta içmez öle değilmi :) :D
     
  11. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    Re: saf proettin

    kabukla temas ettırmedıgın surece bakterının okadarda onemı yok ama bıldıgım kadarı ıle çiğ yumurtanın tamamını vucut absorbe edemıyor.yanı paranın çoğu çöpe :!:
     
    suskunprens74 bunu beğendi.
  12. Deli333
    Offline

    Deli333 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    630
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    çiğ yumurtada işe yarar. ancak bir kısmı. şöyle etkileride var. mesela pişmiş yumurtayı vücut 1 saatte hazmediyor diyelim pişmemişi 2 yada 3. ( saatler örnek olarak verilmiştir.)
     
  13. Deli333
    Offline

    Deli333 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    630
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    guardbody nın dedıgı dogru paralar çöpe :( aynı L carnitin olayindaki gibi. bazı hocalar yumurtanın aşırı derece gerekli olduğunu ( içinde saf doku proteini buldunuğunu söylüyorlar), bazıları ise yumurtasızda gelişimin aksamadan olacağını söylüyorlar.
     
  14. paco
    Offline

    paco Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2005
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar çiğ yumurta gerçekten pekte iç açıcı değil ancak illaki içecem diyenler varsa yumurtanın kabuğunu iyice inceleyin eğer çatlak yoksa bir nevi bakterisizdir tabi tavuğun kendisi bakteri barındırmıyorsa. ikincisi de coleman arkadaşımın verdiği tarifte antramandan önce ve sonra 500 er ml süt demiş. antremandan önce süt iyi gidermi dersiniz. onun yerine iki tane portakal iki tane kivi daha çok işe yarar. laktik asitin birikmesini hızlandırıcaktır süt.bu nedenle ben pek onaylamıyorum. hele hele arginin ornitrin alan arkadaşlara hiç önermem. o paralar da boşa gider. onun yerine 250 mllik üzüm şurubları var kavaklıderenin ona 50 gram bebek maması antremandan önce ve sonra. bu benim specialim dir. tabi her zaman değil.:)
     
    suskunprens74 bunu beğendi.
  15. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    bır nebzede olsa katılıyorum.laktık asıt kucumsenmeyecek derecede antrenmenı onluyor.sut ıcılse bıle benım tavsıyem antrenman ıle arasında en azından 2 saat bulunmalı.
     
    suskunprens74 bunu beğendi.
  16. acaliss
    Offline

    acaliss Üye

    Katılım:
    4 Mart 2006
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Re: Ciğ yumurtaya dikkat!

    bence de yumurtayi cig tuketmeyin, salmonella die bir bakteri turu yumurta tavuk vs... gibi urunlerde kolo gezer. oldukca zararli bi bakteri turu. amman dikkat
     
  17. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Madem çiğ yumurta içmeyi çok seviyorsunuz o zaman pastörize likit yumurta akını deneyin.Bizim memlekette yok bari siz faydalanın :( Hem hastalık falan da kapmamış olursunuz.
     
  18. drakula
    Offline

    drakula Yeni Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Re: bal ve yumurta

    Bal kaynama derecesine geldiği zaman toksin haline gelir iyisimi sonradan ilave et sen
     
    suskunprens74 bunu beğendi.
  19. javsin
    Offline

    javsin Üye

    Katılım:
    11 Mart 2006
    Mesajlar:
    214
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    İZMİR
    yumurta akı wardı bi aralar unakıtan ne güzel içiyorduk walla
    şimdilerde ise bulmak imkansız çiğ olarak içildiğinde ortaya bir problem çıkar
    diye çekiniyoruz ama çaresiz kalınca yapılacak fazlada bir şey yok.ama yumurta
    gibiside yok kardeşim...
     
  20. caner.47
    Offline

    caner.47 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    slm arkadaşlar yumurtanın amino asit değerlerini gösteren bir şema vardı onu bulamadım yardımcı olabilecek varmı şimdiden tşkler
     

Sayfayı Paylaş