Sadece Kalori ve Makrolar mı?

Herkese merhaba öncelikle,

Şimdi ben 1.75 boyunda 93 kilo olan yağlı bi insanım en son ölçtürdüğümde yağ oranım 26 civarındaydı. Ben artık 75 bandına inebilmek istiyorum.

Bunu yapmak için kalorimi hesaplayıp 300-400 kalori açığını yemek gerekiyor makrolar da belli. Ama bu şekilde ben çikolata yediğimde su tutmayacak mıyım ya da yağlanmayacak mıyım?

Şekildeki gibi diyor Brad hoca. Teorik olarak makroların berbat bile olsa kalori açığı olduğu sürece kilo verirsin. Makro seçimi optimuma yaklaştıkça verdiğin kilodaki yağ miktarı da artacak. Çikolata konusunda haftada 1 yiyeceksen çok sıkıntı değil. Bunu her gün yapacam diyorsan da diğer yediklerini ona göre planlayabilirsen gene sıkıntı değil ama tabi bunu tercih etmemende fayda var.
572e110fb6fcae4b2ca7c009bb5c15d0.jpg

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

şekerli ürünler göze batmasada yavaşlatır diyetine sadık kalmanı engeller, atıyorum bir çikolata yersin 400 500 kaloridir, ama o kaloriye şöyle 200 gr miss gibi ızgara tavuk yanında 2 3 dilim kepekli yada tam tahıllı ekmek tüketsen seni baya bir tribe sokmaz acıktırmaz vs , şekerin zararlarını anlatmaya gerek yok en başta insülin dengeni bozar ve çok çabuk acıktırır, o yüzden haftada 1 2 kereyi aşmamaya bak, kalorin ne kadar temiz olursa direncin o kadar sağlam olur

Back
Yukarı