Sadece Compound Egzersizler Yapmak?

Raise haraketlerinden ve triceps izole hareketlerinden nefret ediyorum

İlla raise yapmak zorunda mıyız ya da tricepsi izole olarak çalışmak?

Curl dışında izole hareket yapmak hiç ilgimi çekmiyor zaten yapamıyorum da aylardır omuzlarımda gelişim alamadım sırf lateral raiselerle uğraştım diye, şuan ohp yapıyorum her antrenman kilo artıyor, aylar sonra ilk defa omuzlarımın gerçekten çalıştığını görüyorum.

Tricepslerde omuz ve göğüste baya çalışıyor zaten, omuz ve göğüste sert giriyorum zaten

Lateral raise hiç yapmasam, izole triceps çalışmasam olmaz mı?

Olur tabi. Bu prensiple yazılan onlarca program var. Fullbody programların birçoğu bu şekilde.
benim program boyle olsa yeter mi

A:
Lunge
Bench Press
Row
Lat Pulldown
plank + situps

B:
Lunge
OHP
Row
Lat Pulldown
Şinav
plank + situps

AxBxAxB .... böyle gidecek

2 antrenmandir koyver gitsin dedim boyle çalıştim cok zevkli gecti antrenmanlar

sence yeterli mi?

dostum compound hareketler ilk tercihin olmalı her zaman.başlangıç seviyesinde çok fark hissetmezsin lakin orta ve üst seviyede bazı aksaklıklar hissedebilirsin.kendimden örnek vereyim bugün 3x5 bench pressim vardı son set son tekrarda ağırlık tam orta noktada takıldı ve zor çıkardım rpe 10 a ulaştım yani.bench press gibi compound bir harekette hareket farklı kaslardan dolayı sekmeye uğrayabilir.benim orta noktada sıkıntı çekmem omuz ve tricepsimin yeterli güce sahip olup göğsümün onlara kıyasla zayıf kalmasıyla alakalı.bench press spesifiğinde göğsün için izole hareketler yaparak bu küçük platomsuyu atlatacağım.mantık bu şekilde ilerler.tavsiyem kendin program oluşturmaktan önce internette yaygın olan full body methodları araştır ve onlar üzerinden ilerle.zaten zamanla eksiğinin fazlanın ne olduğunu anlarsın :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben beğendim doğrusu ben de senin gibi çalışmayı seviyorum.Dediğinin düzenlenmiş hali zaten ağırsağlam 5x5 , 3x5 yada stronglifts 5x5 gibi programlar.bence böyle çalışmak çoğu splite göre çok daha verimli oluyor ama şu lat pulldown yerine a gününe pull up b gününe chin up koysan o da güzel olur diye düşünüyorum hem lat pulldowndan daha verimli hem de chin upla bicepsler de daha iyi gelir

Ben beğendim doğrusu ben de senin gibi çalışmayı seviyorum.Dediğinin düzenlenmiş hali zaten ağırsağlam 5x5 , 3x5 yada stronglifts 5x5 gibi programlar.bence böyle çalışmak çoğu splite göre çok daha verimli oluyor ama şu lat pulldown yerine a gününe pull up b gününe chin up koysan o da güzel olur diye düşünüyorum hem lat pulldowndan daha verimli hem de chin upla bicepsler de daha iyi gelir
suanda pullup yapacak kadar kuvvetli değilim lat pulldownda 45 kiloda 5-6 tekrar anca çıkıyor kilom 83, barfiks denedim gecen max 3 tekrar çıkıyor

bir de ben 5x5 calismiyorum ohp 6 set
benchi 8 set
lat 4, row 4 set yapiyorum

5-12 tekrar arasi artan ağırlik piramidi yapıyorum en cok 6-10 tekrar arasi takiliyorum son setlerde 4-5 tekrara kadar indigim oluyor, her antrenman 2 kilo arttiriyorum kilolari 2 hafta oldu boyle calismaya baslayali ohpte 14 kilodan 22ye ciktim bundan once 12-15 tekrsr çalışıyordum dusuk tekrarları tatmak daha zevkli oldugu icin suan 12-10-8-6-5-4 tarzı yapiyorum

açıkcası tamamen izole hareketleri bırakmak belli bir zaman sonra compound hareketleri yaparken sıkıntı yaratabiliyor. neyin çalışıp neyi çalışmayacağın senin tercihin ama büyük hareketlerde birşeyler ters giderse sıkıntıyı iyi analiz etmeli ve ona göre gerekiyorsa izole egzersiz yapmalısın.

Back
Yukarı