Sadece 1 dakikanızı ayırıp cevaplasanız ?

Zamanınızı çalmamak için soruyu sorup uzatmıcam. 86 kilo 186 boyum var. 94 ten duşmeyim kilo. Bu kiloda durup yağlarla kas antrenmana geçtim lakin aklımda soru kaldı : 78 80 kiloya dusup yağları öyle atıp vucudu baştan inşamı iyi olur yoksa 86 da kalıp böyle inşamı etmek daha mantıklı ?

Önceliğiniz nedir? Gerçekten kuvvetli, iri olmak mı? Parçalı hatlara sahip olup, baklavaları sergileyip estetik olmak mı?

İri ve kuvvetli tabikide. Ben önceden kilo verdiğimden karın bolgemde hafif sarkma yağ birikmesi var. Zayıflamayı o yüzden yazdım . Karın çalışmayla oranın gideceğini bilsem kilo vermem hiç.

Bölgesel çalışmayla yağ atmak olası değil de, biraz dikkatli beslenme ve egzersizlerle sorun çözülür. Clean bulking diye tabir edilen temiz ve yeterli beslenme ile temel egzersizlerden oluşan büyüme programlarından birini tercih edin derim.

Beslenme programım duzgun , en azından bana göre sizlede paylaşayım varsa eksiklik tamamlayın .
Sabah: 4 yumurta akı bi sarısı + 50 gram lor
Ant öncesi: Bi kase sutlu yulaf
Ant sonrası: 150-200 gram tavuk yanında haşlanmış sebze yada 50 gram falan bulgur .
Arada bazen bir greyfurt yiyorum yoğurt ve tarçınla yağ yakım özelliği yulsek olsun die.
Akşam : 9 gibi falan bi tabak yoğurta 50 gram falan yulaft 10 adet fındık karıştırıyorum yada yine greyfurt falan. Yada lor. Akşam ogunumu karb ve yağlı tutmamaya çalışıyorum.
Bulkta olarak iri kalarak karını inceltme yağ yakma söz konusunu peki hocam ?

100 gr civarı protein, 180 - 200 gr civarı karbonhidrat var bu beslenmede, bence bir miktar arttırmanızda fayda var. Ancak bir porsiyonda 30 gr proteinden fazla almamaya çalışın, mesela 4 'tam' yumurta + 100 gr yulaf sabah öğünü için daha makul, 50 gr lor ise akşam öğününe kaydırılabilir. Haftada 2 - 3 defa yapacağınız 20 dk' lık hiit kardiyo fazla alınan kalorileri dengeleyecektir, daha sonra kısa süreli bir çalışma ile fazla yağlar atılabilir, gelişime odaklanın.

Beslenmemi dediğiniz gibi yapabilirim. Kardiyosuz antremanım 1.30 saat falan suruyo 1 saat ağırlık 10 15 dk osınma 10 dk falan karın. Kardiyoyu tekrar eklersen kas kaybım nasıl olur bu beslenmeyle. Birde çoğu sitede ağırlık sonrası kardiyo daha makul deniliyor doğrumu ? Bu arada sorularıma cevap verdiğiniz için minnettarım :)[DOUBLEPOST=1418133587][/DOUBLEPOST]Tam yumurta sarısıylamı ? Zararı yokmu.

Antrenman biraz uzun gibi, bu beslenmeyi biraz daha geliştirerek daha iyi sonuç alacağınızı sanıyorum, kardiyo da antrenman sonrası olmalı. Kolestrolü yükselttiği doğrudur ama işin içine ağır spor girdiği vakit tüm değerler anlamını yitirir.

O zaman kardiyoyu ekleyeyim zaten haftada 5 gün antreman yapıyorum. Tek merakım bu işte bu yemekle yağları yakarken kaslarıda çok yakmayayım ?

Back
Yukarı