Sabahları aç karnına kardiyo yapacağm peki protein içmeli miyim?

megadave

Üye
Evet arkadaşlar yağ yakmak beli biraz daha inceltmek amacıyla sabahları aç karnına kardiyo yapmaya karar verdim.Yalnız sabah kalkar kalkmaz kardiyo yapmadan önce protein içmeli miyim? İçmezsem acaba yağ yerine kaslardan mı kayıp olur, ayrıca içtiğim zaman da bu sefer enerji kaynağı olarak içtiğim proteinleri mi harcamış olurum? Cevaplarsanız sevinirim.

Sabah aç karna kardiyo yapmanın mantığı, sabahları glikojen depolarının boş olmasıdır.Bu sebeple vücut enerji kaynağı olarak kaslara ve yağlara yönelir.Fakat sen koşudan 40 dk önce bcaa alırsan eğer kasları büyük ölçüde korumuş olursun ve yağ yakarsın.Ben definasyon döneminde bu sistemle hareket ediyorum, genelde yüksek bcaa içeren bir protein shake veya tablet bcaa alıp sonrasında kardiyo yapıyorum.Bu şekilde yapmanı öneririm sana d****ullanıcağın protein tozu izole sıfır karbonhidrat,şeker içeren bir toz olursada tadından yenmez.

Kardiyo sonrasında karbonhidratlı,proteinli sağlam bir kahvaltı yapabilirsin.Buda senin ödülün olur.

peki sabah aç karnına yapılan koşunun hiç bir zararı olmaz mı? yağ yaktıracağı kesin orasına bişey diyemem o konuda etkili bir yöntem ama zararı olur mu diye düşünüyorum bende ve genelde akşamüzeri koşuyorum

O konuda bende emin değildim açıkcası, müsabık sporcuların çoğu o şekilde yapıyor.Fakat sonuçta onlar steroid kullandıkları için kas yıkımı onlarda hiç olmuyor.Bizim gibi anabolizan ve androjen kullanmıyanlar için ise durum biraz farklı, sorduğum profesyönellerden ise kimisi. kendisi sabah açkarna yaptığını söylemesine rağmen bana sen antreman sonrası yap dedi, kimisi ise sabah açkarna yap dedi...

Şahsen ben denedim ve geçen sene sabah koşularıyla 2 ay haftada 5 gün koştum.Kollarda tabiki ölçü kaybettim fakat orası allahın emriydi zaten.Yalnız mutlaka yüksek bcaa içeren bir içecek içilmeli ondan sonra kardioya başlanmalı.

Günün geri kalanında da çok daha enerjik hissediyor insan kendini.

peki sabah aç karnına yapılan koşunun hiç bir zararı olmaz mı? yağ yaktıracağı kesin orasına bişey diyemem o konuda etkili bir yöntem ama zararı olur mu diye düşünüyorum bende ve genelde akşamüzeri koşuyorum

sabah5 inde 6 sında 50-60 yaşında insanlar koşuyor sokaklarda,hiçbirşey olmaz merak etmeyin,esas tok karna yapmak tehlikeli ve saglıksız

bende aç karna sabah 8 gibi yürüyüş yapıyorum saatte 6km hızla ama 30 dakka geçtiği gibi ciddi bir baş dönmesi halsizlik oluyo ne kadar sağlıklı bilmiyorum doğrusu

Sabah aç karna kardiyo yapmanın mantığı, sabahları glikojen depolarının boş olmasıdır.Bu sebeple vücut enerji kaynağı olarak kaslara ve yağlara yönelir.Fakat sen koşudan 40 dk önce bcaa alırsan eğer kasları büyük ölçüde korumuş olursun ve yağ yakarsın.Ben definasyon döneminde bu sistemle hareket ediyorum, genelde yüksek bcaa içeren bir protein shake veya tablet bcaa alıp sonrasında kardiyo yapıyorum.Bu şekilde yapmanı öneririm sana d****ullanıcağın protein tozu izole sıfır karbonhidrat,şeker içeren bir toz olursada tadından yenmez.

Kardiyo sonrasında karbonhidratlı,proteinli sağlam bir kahvaltı yapabilirsin.Buda senin ödülün olur.

Optimum Whey kullanıyorum. Sizce BCAA açısından yeterli midir?
Bir servisinde 5.4 gr BCAA var sanırım.

Back
Yukarı