sabah uyanır uyanmaz fıstık ezmesi

merhaba arkadaşlar forumu araştırdım ancak kesin bir sonuca ulaşamadım. şimdi şunu sormak istiyorum ben sabah uyandıgımda (8:00-9:00) ilk önce bir tatlı kaşıgı fıstık ezmesi + protein shake iciyorum. ondan 45 dk. sonra normal kahvaltımı yapıyorum. bu yanlış bir kahvaltı ceşidi mi ? fıstık,fındık ezmesi kahvaltının sonunda mı alınmalıdır en başta mı ?

fıstık ezmesi sabah ilk olarak tercih edilmemeli çünkü içindeki yağlardan dolayı sindirimi cok fazla yavaşlatır vücudunuza kısa sürede sindirilen besinler alınmalı sonrasında kahvaltıya geçilmeli ( hatam varsa düzeltiniz)

uyanır uyanmaz sadece proteın alsanda yeterlı olur bnce ama ılla yanında bır sey yıcem dersen kecıboynuzu pekmezı tavsıye ederım.yaklasık yarım saat sonrada kahvaltını yaparsın

Uyanır uyanmaz basit karbo (pekmez bal vs) + whey, kahvaltı yumurta lor, fıstık ezmesi vs.

selam,

Pekmez yedikten sonra 45 dakika ne yapıyorsun?
Pekmez veya bal yiyince beklentilerin nedir?
arkadaşlar baldı, pekmezdi, şu bu öyle yiyerek fazla beklenti içinde olmayın.
motivasyon, isteklilik, dinç, dinlenik olunması daha önemli.

kolay gelsin

görüşmek üzere

selam,

Pekmez yedikten sonra 45 dakika ne yapıyorsun?
Pekmez veya bal yiyince beklentilerin nedir?
arkadaşlar baldı, pekmezdi, şu bu öyle yiyerek fazla beklenti içinde olmayın.
motivasyon, isteklilik, dinç, dinlenik olunması daha önemli.

kolay gelsin

görüşmek üzere

Konu beslenme ve özellikle sabah beslenmesi olduğu için tavsiyem o yönde olmuştu ama tabi ki inanç, azim de çok önemli unsurlar.

Sorulara gelince:

Pekmez, bal yiyince beklenti glikojen depolarının dolması.Böylece katabolik eylem anabolige çevrilerek kasların birgün önceki idmanda aldığı mikro tahribat recovery edilmeye devam edilecek, kısacası yıkım durdurulacak. Bu noktada komplex karbo almama nedenimiz ise basit karbo ile insülini peak ettirerek kas yapımı için gerekli olan proteinin (aminoasitlerin) hücrelere taşımasını sağlamak. Bu vesile ile erkekler için en yüksek testesteron seviye olan sabah saatleri testesteronun protein sentezindeki oyanayacağı rol ile maksimuma çıkarılacaktır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

öncelikle konuya ilgi için teşekkür ederim.. verdiğiniz örneklerden yola çıkarak şöyle bir kahvaltı programım var: sabah uyanır uyanmaz 3-4 adet medine hurması veya fındık ezmesi (bal) ,hemen ardından 1 ölçek optimum whey (su ile) 45 dk sonra : 3 Adet Tam yumurta(Large) + 1 dilim beyaz peynir + 15-20 adet yeşil zeytin + 1 adet domates veya yeşillik + 1 avuç taze fındık . kahvaltıdan yarım saat sonra da 1 bardak yeşil çay .
bu kahvaltı sizce ideal mi yoksa abartmışmıyım :)

Bence guzel, hurmanin GI si yuksek sanirim(kastim bu cins), zaten balda var :) takildigim sey yesil zeytin bu kadar yersen sanirim gunluk sodyum(tuz) ihtiyacinin tamamini zeytinden alirsin pek tavsiye etmiyorum. gunluk ortalama 3-5 gr tuz almayi oneriyorum.Bu da mumkunde buyuk kismi idmandan sonra olmali.

Bence guzel, hurmanin GI si yuksek sanirim(kastim bu cins), zaten balda var :) takildigim sey yesil zeytin bu kadar yersen sanirim gunluk sodyum(tuz) ihtiyacinin tamamini zeytinden alirsin pek tavsiye etmiyorum. gunluk ortalama 3-5 gr tuz almayi oneriyorum.Bu da mumkunde buyuk kismi idmandan sonra olmali.

evet sanırım yeşil zeytin sayısını 10'a düşürmek lazım.dediğin gibi tuz miktarı fazla. Medine hurması'nın içindekilerini okuyunca her kahvaltıma ekledim.3-4 adet ideal sanırım.

Açış için Hurma veya bal karar ver abartiya gerek yok .
Bal ile acicaksan 1 t.kaşığı hurma ile acicaksan 2 tane yeterli .
F.ezmesinide içerdiği yağ oranı fazla old. oda 1 t.kaşığı yeterli .

Acmak derken? Sanirim konunun basligini okuyamadiniz, konu sabah kahvaltisi ve uyanis uzerine iftar degil.

hurma veya bal demiştim zaten. bazen bal bazen hurma bazen fıstık veya fındık ezmesi şeklinde . hepsini aynı anda tabiki almıyorum

Back
Yukarı