Merhaba arkadaşlar 173 boyunda ve 73 kiloyum yaşım 16 şuana kadar yağ oranımı ölçtürmedim fakat vücudum aşırı olmasa bile yağlı. Sık olmasada uzun süredir sporla ilgileniyorum yani uzak değilim spora. Sık olmamaktan kastım 1-2 hafta yapıp ara vermek sonra tekrar başlamak vb. Fakat kesin olarak başlamaya karar verdim ve ilk olarak sabah koşusu aklıma geldi. Okuldan 4'te çıktığım ve daha sonrasında müsait olmadığım için sabah hariç koşuya zaman ayıramayacağım. Forumda bi araştırma yaptım ve İnterval koşu programını gördüm fakat bazı kişiler aç karnına yapıldığında kusmanın ötesinde kötü sonuçlar doğurabilir derken bazıları da gün içinde düzgün beslenme ile bi sıkıntı yaratmaz diyor. Bazıları ise İnterval koşu yerine 20-30 dakikalık hafif tempo koşular daha iyi sonuçlar verir diyor. Benim amacım herkesin de istediği gibi kilo verip yani yağ yakıp kas oranını arttırmak ,yani kilo veriyorum ama kastan mı yağdan mı benim için önemli değil demiyorum ben. Sarkmalar düzelsin zamanla yağ yakılarak şekilli bir vücut olsun istediğim bu fakat herkes farklı şey söylüyor. Normalde evde 1 gün dinlenip 1 gün karın,göğüs ve kol antremanı yapıyorum mekik ve şınav çeşitleri,squat,plank gibi ama buna ek olarak sabah koşusu da eklemek istiyorum. Aklımda şöyle bir program var her sabah koşu+1 gün durup 1 gün evde antreman yapmak. Fakat koşuyu nasıl yapmam gerektiğini hala anlayamadım sizden bunun için yardım bekliyorum. Şekeri,tuzu,abur cuburu kestim ekmeği ve yağı olabildiğince azalttım kola vb içecekleri kestim. Ayrıca pzt,çrş ve cuma kick boks kursuna gideceğim. Bu yazdıklarımı göz önünde bulundurarak bana bir program önerisinde bulunabilir misiniz hangi günler ne yapmalıyım koşu nasıl olmalı, koşudan önce mi sonra mı kahvaltı edilmeli vb. ?