sabah kahvaltısı tavsiye??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sabah kalktığımda 1 bardak suyun içine 1 çorba kaşığı sirke ile 1 tatlı kaşığı bal katıp içiyorum(.egzamam olduğu için.) 15 dk. sonrası ufak bir egzesiz yapıyorum. egzersiz sonrası kahvaktı yapmam gerekiyor fakat her türlü peynir çeşidi yasak olduğu için kalsiyumlu bir kahvaltı yapamaıyorum.sabah kalsiyim ihtiyacımı karşılauacak.şöyle 400-500 mg kalsiyum içeren bir besin karışımı önerebilirmisiniz? çeyrek ekmek 2 yumurta ve 1 kase yoğurt yesem nasıl olur? sabah yoğurt yemenin kötü bir yanı varmı? teşekkürler.

kalsiyum yasak diyorsunuz yogurt yesem diyorsunuz anlamadım

Merhaba, dikkatli tüketirsen; Mercimek Çorbası, Fındık, Susamlı ürünler (Tahin), Ceviz, Marul, Kuru incir, Pekmez ve Yeşil zeytin kalsiyum ihtiyacını gecici bir süre karşılar. Sakın hepsini birarada tüketme.:)

Ben de anlamadım sanırım sadece peynir yemesi yasak. Bu konuya bir açıklık getirirseniz yardımcı olmaya çalışacağım kardeşim :)

neden illede sabah kalsıyum almak istiyorsun? besinlerde yasak diyorsan yardımcı kalsiyum tabletlerden kullana bilirsin.

sorum gayet açık aslında ama anlaşılmadıysa tekrarlayayım.kalsiyum almam yasak değil.peynir tüketmem yasak.peynir harici kalsiyumlu bir kahvaltı arıyorum.tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Kahvaltıyı bu besinlerden seçeceğin ürünlerle (kombinasyon yaparak) yapabilirsin. Senin için güvenilir bir kaynaktan aldığım verileri yazacağım. Umarım işine yarar. Tabiki baklagillerden birçok besin vardı mesela kalsiyum olarak krema gibi şeyler de vardı ama ben kahvaltıda yiyebileceklerini yazdım.

Süt ürünlerinden kalsiyumlu besinler: İnek sütü 120, yoğurt 120 mg.
Tahıl ürünlerinden kalsiyumlu besinler: Bisküvi 217, ekmek 20 mg.
Et türlerinden kalsiyumlu besinler: Sosis (2-3 adet) 7, salam (4-5 dilim) 7, tam yumurta 25 mg.
Sebze türlerinden kalsiyumlu besinler: Domates 7, yeşil biber 12, asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır) 392 mg.
Meyve türlerinden kalsiyumlu besinler:
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

Diğer besinlerdeki kalsiyum:
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

pekmez süpermiş. ayrıca light yoğurt sana yasak değilse, içine müsli eklediğinde biraz da pekmez atınca; tam bir kalsiyum deposu ve harika bir öğün olur....
tabii pekmezi abartmayarak :D

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.
Kilitlenme sebebi ;

* Günlükler bölümüne açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.10.07.2011 tarihinde yapılan duyuru gereği günlükler bölümüne açılan soru başlıkları artık doğru bölüme taşınmamakta ve içeriğine bakılmaksızın kilitlenmektedir. (ayrıca bkz : Forum Kuralları Madde-25)

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme açmaya özen gösteriniz ve 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı