Kahvaltıyı bu besinlerden seçeceğin ürünlerle (kombinasyon yaparak) yapabilirsin. Senin için güvenilir bir kaynaktan aldığım verileri yazacağım. Umarım işine yarar. Tabiki baklagillerden birçok besin vardı mesela kalsiyum olarak krema gibi şeyler de vardı ama ben kahvaltıda yiyebileceklerini yazdım.
Süt ürünlerinden kalsiyumlu besinler: İnek sütü 120, yoğurt 120 mg.
Tahıl ürünlerinden kalsiyumlu besinler: Bisküvi 217, ekmek 20 mg.
Et türlerinden kalsiyumlu besinler: Sosis (2-3 adet) 7, salam (4-5 dilim) 7, tam yumurta 25 mg.
Sebze türlerinden kalsiyumlu besinler: Domates 7, yeşil biber 12, asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır) 392 mg.
Meyve türlerinden kalsiyumlu besinler:
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
Diğer besinlerdeki kalsiyum:
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90