Aynı sorunu ben de yaşıyorum, bu konuda biraz araştırma yaptım ve bazı tavsiyelere ulaştım, şöyle ki;
-Bazı kaynaklar sabah hemen uyandıktan sonra aç karna yapılan kardiyo çalışmasında-midenin boş olmasından dolayı-vücudun enerji olarak karbonhidratları değil yağları kullandığını ve bu nedenle sabah aç karna yapılan kardiyo çalışmasının normalden iki kat etkili yağ yakımına katkı sağladığını belirtiyor.Hatta bu kardio çalışmasını HIIT(High Intensity Interval Training) tabir ettikleri şekilde, yani örneğin koşu bandı kullandığınızı düşünürsek 3-4 dakikalık yürüyüşle hafif bir ısınmadan sonra, yaşa göre ideal nabız aralığınızı da dikkate almak kaydıyla, 1 dakika yürüyüş, 1 dakika koşu şeklinde toplam 10 dakika çalışarak, yağ yakma etkisini bir kat daha arttırmanın mümkün bulunduğunu ifade ediyorlar.Çalışma süresi kondüsyon durumunuza göre 30 dakikaya kadar çıkabiliyor.Ancak bazı kaynaklar da uyanmanın akabinde vücudun hormonal dengesinin daha tam olarak oturmadığını ve zayıf bir halde olduğunu dolayısıyla fazla yüklenmemek gerektiğinin üzerinde duruyorlar, doktor arkadaşlar ise bu tip kardio çalışmalarından önce efor testine girmenin öneminden bahsettiler, benim tecrübelerimden bahsedersek, sabah aç karna koşu bandında 10 dakika kadar yürüyüşle ısındıktan sonra ağırlık çalışma merkezinde 15 dakika kadar belli bir program dahilinde ağırlık çalışıyorum, hemen sonra mekik hareketleri ve en son HIIT kardiyo şeklinde son buluyor.Şunu söyleyebilirim ki, gerçekten sabah aç karnına yapılan kardio çalışması insanı normalden çok daha fazla terletiyor, yoruyor ve kilo kaybettirdiği de bir gerçek, kardio ile ağırlık kombine edildiği için kas yıkımı önlenmeye çalışılıyor ancak çalışmadan hemen sonra biraz şeker almazsanız halsizlik hissedebilirsiniz, ben bunu taze sıkılmış meyve suyu ile gideriyorum.Belirttiğim çalışma bir gün dinlenme aralıkları ile haftada 3 gün yapılınca fazlası ile yeterli oluyor, istek halinde hafta sonuna da hafif bir çalışma eklenebilir.
-Beslenme hususunda ise carbrotaion dedikleri, tamamen karbonhidratı kesip vücudu halsiz bırakmak yerine, özellikle ağırlık çalıştığınız günler karbonhidratı çoğaltmanız ve günün her öğününde nitelikli karbonhidrat almanız, kardio çalıştığınız ya da dinlendiğiniz günlerde ise aldığınız karbonhidratı oldukça kısarak sadece günün ilk iki öğünü karbonhidrat almanız, diğer öğünlerde hiç almamanız ve proteine ağırlık vermeniz gerektiği ifade ediliyor.Bu tip beslenmenin bir de 3 gün protein 1 gün karbonhidrat tarzında uygulanan bir türü de var, tabii ki bu yağları yakmak için kullanılan bir uygulama, hacim kazanmak isteyenler için uygun olmayabilir, ayrıca forumda da rastladığım gibi uzun süreli protein ağırlıkli beslenmenin karaciğer ve böbreklere verebileceği zarar gözden uzak tutulmamalı, yine uygun bir diyet yapılmaksızın devam edilen mekik hareketlerinin bir sonucu olarak, bu harereketler neticesinde hacim kazanan karın kaslarının hemen önündeki yağ tabakasına baskı yapmak suretiyle karnı daha da sarkık göstereceği söyleniyor, bana mantıklı bir yorum gibi geldi, bunu da göz önünde tutmak lazım diye düşünüyorum.
Forumdaki arkadaşlar bu husustaki tecrübelerini paylaşırlarsa seviniriz.